Moja dcéra špičkuje

inka26
26. aug 2013

Mam predčasne narodene dievčatko, prekonala slabšiu formu mozgovej obrny, ma spomalený vývoj reči a špičkuje. Na budúci týždeň ideme na operáciu so skrátenými achilovkami. Nemáte podobné skúsenosti. Ako prebieha operácia, ako potom zrehabilitovať, aby malá bola ok.

tova
27. aug 2013

@inka26 neviem ake stara je dcera , moje dvojicky sa narodili v 38tt a tiez spickovali jeden do 2.5r, a druhy 3.5r. bez ziadnych extra topank, cviceni preslo to. doma chodime na boso alebo v ponozkach, von v topankach. Tiez menej rozpravaju ale dobehuju vsetko do 6-7r. deti vsetko postupne dobehnu.

inka26
autor
27. aug 2013

Dcéra bude mať štyri roky, stále špičkuje, sme už objednaní na 4.septembra na operáciu s achilovkami, vraj je to spojené s detskou mozgovou obrnou, ktorú prekonala, teda takú slabšiu formu. Dúfam, že nám tá operácia pomôže.

dada52
27. sep 2013

ako dopadla operácia? Pomohla? Máme presne taký istý problém, boli komplikácie pri porode, malého museli oživovať. Všetko bolo v poriadku, ked začal behať hned aj špičkovať, postupne sa zistil aj oneskorený vývin reči a neurolog naznačil, že može mat aj lahšiu formu DMO. Špičkovanie neprechádza, mám problém s ním cvičiť, nepomáhajú ani vyššie topánky, všetko vyzúva.

inka26
autor
13. dec 2013

No operáciu sme ešte neabsolvovali, lebo od Júna má Emka každý mesiac nádchu, dovtedy nebývala vôbec chorá, tak ideme skúsať zase od februára. Nám zostáva už len operácia, potom liečenie, lebo tiež nič nepomáha, my sme aj dva roky cvičili Vojtovu metódu. Čo sa týka reči, trošku sa to zlepšuje, už rok chodíme na logopédiu, ale stále sa len učí sústrediť sa a aspoň tú hodinu pracovať, musíme najprv nabrať slovnú zásobu a vraj až potom začať pilovať výslovnosť, malá stále netvorí vety, hovorí v neurčitku atd. Chodíme aj k špeciálnemu pedagógovi do pomocnej školy, tiež sa učí, aby sa vedela sústredit, lebo je hyperaktívna a ačíme sa tvary, farby, no proste všetko, aj také veci, ktoré si ani nepamatam, že by ma bol niekedy učil, teraz napr, strihať nožničkami..je to ťažké, už som piaty rok na materskej, lebo ani v školke nemajú odvahu, tak chodím s malou aj tam na dve hodiny, aby sa dostala medzi deti. Tak držím palce, aby sa tá DMO nepotvrdila.