Moje 3-mesačné bábätko sa dusí. Je príčinou reflux?
Hľadám niekoho s podobnou skúsenosťou... Niekoľko krát sa nám stalo, najintenzivnejšie v kočíku keď dcerka zaspala, zrazu sa prebudila a lapala vystrašená po dychu. Hneď som ju zobrala na ruky a ona sa pri tom napínala v chrbte a snažila sa nosom nadýchnuť. Niekoľko krát sa to opakovalo. Myslím si že to bude z refluxu, asi sa jej to mliečko vracia späť a ona počas spánku sa toho velmi zľakne. Každopádne nikdy jej nič nevytečie von... Dávam ju do vyvýšenej polohy a tiež užívame gastrotus baby. Možno to ani nie je z refluxu a má to inú príčinu neviem, ale bojím sa už s ňou aj niekam ísť...
Pediater povedá čo?
@anonym_4dfdce Vyvýšená poloha a gastrotus... To aj robím pravidelne...
@anonym_4dfdce Vyvýšená poloha a gastrotus... To aj robím pravidelne...
@sonasab po papani treba dlho drzat vo zvysenej polohe, uplne najlepsia bude poloha cez rameno,c o som ja nikdy nevedela. videla som krasne video z nejakej slovenskej nemocnice, kde to ukazovali, ale to uz je davno.
ja som dceru drzala aj hodinu, lebo bezne vracala hodinu po jedle a teda to nie je proti vracaniu,a le na odgrgnutie, ci vytravenie.
gastrotuss nam vobec nezaberal, to vyvracala. nam pomahal nutriton, ja osobne som odsavala mat. mlieko a miesala s nutritonom. no davala som o nieco mensiu daku, ako bolo v navode, koli zapche.
alebo apnoe
dcéra s tým mala problém. ono to v podstate prejde aj samé okolo roka dieťaťa.-ale chápem tvoj strach. kvôli tomu som volala aj rzp.
Môj syn mal reflux a vždy po jedle musel ešte pól hodinu sedieť vo vajíčku alebo v autosedačke
Moju som zacala nosit. Kupila som sestrice a nosila sa na kazdy denny spanok. Kocik som do 6-7 mesica prestala uplne pouzivat. V noci zas spala skoro po stojacky oblozena vankusmi. A presli sme aj na AR mlieko. Ono ju to uz potom aj bolelo, ako jej to tam lietalo, lebo kyselina jej to cele rozdrazdila.
Drzim palce, prikrm by to mohol trosku zmiernit a do roka by to malo vymiznut.
Ďakujem veľmi pekne za odpovede, chce to asi čas a trpezlivosť...

Pediater povedá čo?