icon

Moje kolostrum pre staršie dieťatko

31. dec 2022

Včera sme prišli z pôrodnice a ako naschvál mi starśí synček včera ochorel. Silné zvracanie, horúčky okolo 40 stupňov, ktoré je veľmi ťažké zraziť. Rozmýšľam ako ochrániť novorodenca a zároveň ako pomôcť staršiemu. Má 2 roky, ale nebol kojený. Myslíte, že by mu moje kolostrum mohlo pomôcť s liečbou? Ďakujem

pribinak
•
31. dec 2022

Viac ho potrebuje novorodenec. Budeš ho mat len pár dni

autor
•
31. dec 2022

@pribinak ďakujem. Nechcela by som o nič ukrátiť drobca. :( Len je hrozný pohľad na staršieho, ktorého poriadne nemôžem ani pritúliť, keď mám na prsníku mladšieho.

vso10
•
31. dec 2022

ja by som skúsila dať aj staršiemu. pokiaľ správne dojčíš, mlieko sa tvorí podľa dopytu - vyšší dopyt (2 deti) = viacej mlieka. ak Ťa dojčenie bolí, alebo vidíš, že sa bábo zle prisáva (nemá asymetrické prisatie, pusinku ako kapor), radšej porieš bábo a jeho prisávanie.

autor
•
31. dec 2022

@vso10 mliečka veľa nebolo, ale včera pri starostlivosti o staršieho teda nával. Malý je až prejedený. Preto som chcela odsať a dať trocha staršiemu. Suplementovali sme ho kravským kolostrom, keď bol menší, tak myslím, že moje je teda lepšie.

vso10
•
31. dec 2022

tak potom kľudne odsaj staršiemu 🙂 aspoň si trochu zvýšiš tvorbu (aj keď netreba), ono sa potom časom sama ustáli 🙂