icon

Mojej dcére neustále po kakaní vybieha črievko

katkavitkava
5. apr 2018
telusikk
•
5. apr 2018

Akože vybieha? Doktor o tom vie?

evkacik5
•
5. apr 2018

Asi myslite konecnik. Aj mne sa to zevraj raz ako dietatu stalo. Kazdopadne riesila by som to s dr.

vv88
•
5. apr 2018

Hemoroidy su u deti pomerne casta zalezitost. Pomoze uprava stravy (ovocie, ovsene vlocky, lanove semienka, kyslomliecne vyrobky), natierat postihnute miesto kremom alebo gelom s extraktom z dubovej kory a udrziavat 100% cistotu, aby sa zminimalizovalo riziko zapalu. Kazdopadne by dcerku mal vidiet lekar.

katkavitkava
autor
•
6. apr 2018

Jasne, ze som bola u doktora aj jej predpisal Duphalac ale rapidne sa to zhorsilo. Ovocie papa dost aj zeleninu aj vlocky jej davam.

anka163
•
6. apr 2018

Rada by som sa pridala k tejto skupine.Zdá sa,že sa to týka aj nás.Syn-3 roky posledný týždeň po kakakaní(kaká tak každý druhý deň) má na toaletnom papieri krvičku a vždy aj trochu krvi vytečie.Je jasnočervená a v stolici sa nenachádza(dnes som ho nechala kakať na nočníku,aby som to mohla lepšie pozrieť,doteraz kakal s ockom,ktorý mi to len tak náhodou medzi rečou nadhodil).Hneď som volala doktorke-odporučila sedavý kúpeľ v dupovej kôre,repíkom potierať a mastiť,a v pondelok máme prísť.Napadlo ma aj,že sa už dlhšie sťažoval na svrbenie v riťke,ale bez krvičky.Stolicu nemáva tvrdú,ovocie každý deň.Keďže mám osobné skúsenosti s vnútornými hemoroidmi,pripadá mi to to isté.Chcela by som sa ťa katkavitkava spýtať,či aj tvoja dcérka spomínala svrbenie?Odporučili vám aj nejaké mastičky a aké prosím?Neodporučili vás náhodou na gastro?Ja o tom uvažujem...Ďakujem a sorry,že som sa tak rozpísala,veľmi ma to trápi a v rodine veľa podpory nemám ☹,vraj preháňam

kvojtanikova
•
6. apr 2018

@anka163
@katkavitkava aj moja dcerka s tym mala problem asi vo veku 3-4 rokov, boli sme aj na gastro, aj na chirurgii pozriet, vsade poradili len upravu stravy, vylucit cokoladu/kakao a podobne veci, motivovat nech kaka aspon raz denne, vela pit, atd, vraj sa to upravi samo vyvojom, ked konecnik spevnie, a tak sa aj stalo, teraz ma dcerka 7 a uz asi 2 roky nema ziadne problemy v tomto smere. drzim palce nech sa to aj vam upravi samo.

anka163
•
6. apr 2018

ďakujem za povzbudivé slová

katkavitkava
autor
•
12. apr 2018

No dufam, ze to nebude trvat tak dlho! Zajtra ideme na gastro tak som zvedava co nam povedia. Ale aj tak dakujem

zuzullyk
•
3. máj 2018

Baby a to crievko je take jak visna? Take cervene a cca take velke trci z ritky? Lebo aj moj maly to ma a som z toho nestastna.. vytieram mi ritku olivovym olejom ale nepomaha to

marus1306
•
17. máj 2018

Ahojte Maminy.Pripajam sa do diskusie.Mam 39 rokov a asi od cca 11 rokov my tiez začalo vybiehať črievko.Natierala som to vzdy indulonov a neskor masť FAKTU na hemoroidy.Vzdy sa to skludnilo tak som to nejak neriešila ale obcas som mala zápchu a v tehotenstve brutal.Po užívaní aloe Vera sa mi stolica fakt upravila.Po 3 pôrode to bolo lepšie ale mojej malej zistili celiakiu a kedze je to dedične dala som sa vyšetriť takze mi ju vo veku 39 aj potvrdili.Ako nejem lepok nemala som problem.A este často malo železa som mavala v detstve .Dajte si Preistotu zistiť ináč mi nič nebolo a aj druha dcéra ju má, mavala suchu kožu a do krvy sa vzdy doškrabala inac nič.Neši Mudr. nič neriešia iba utlmia daný problem a nezisťuju prečo.Su samozrejme výnimky.Pekny deň prajem a veľa zdravička všetkým MARUŠ

marus1306
•
17. máj 2018

@marus1306 a dodávam uz skoro rok som bez lepku

mystisch
•
17. máj 2018

baby co u mna zabralo... vela pit...na to dat velky pozor, kazdy den sa vyprazdnit...jednoducho sadnut a psychiku nastavit ze sa musi...po kazdej velkej umyt a z vonku i vnutra natruet kokosovym olejom....zabralo to u mna a odvtedy nemam problem a to ja som aj tyzden nesla a muselima az sit co som tak ktvacala...

zuzullyk
•
28. máj 2018

@kvojtanikova prosim ako ste pochodili na gastro? Co vam robili?

zuzullyk
•
28. máj 2018

@katkavitkava kati ako ste pochodili na gastro? Co vam tam robili?

kvojtanikova
•
28. máj 2018

@zuzullyk ahoj, nerobili nic specialne, iba prehmatali brusko a urobili tusim sono, odporucili upravu stravy, asi by vaznejsie vysetrenia robili iba v pripade ze by problem pokracoval.