icon

Mojej dcére neustále po kakaní vybieha črievko

katkavitkava
5. apr 2018
telusikk
5. apr 2018

Akože vybieha? Doktor o tom vie?

evkacik5
5. apr 2018

Asi myslite konecnik. Aj mne sa to zevraj raz ako dietatu stalo. Kazdopadne riesila by som to s dr.

vv88
5. apr 2018

Hemoroidy su u deti pomerne casta zalezitost. Pomoze uprava stravy (ovocie, ovsene vlocky, lanove semienka, kyslomliecne vyrobky), natierat postihnute miesto kremom alebo gelom s extraktom z dubovej kory a udrziavat 100% cistotu, aby sa zminimalizovalo riziko zapalu. Kazdopadne by dcerku mal vidiet lekar.

katkavitkava
autor
6. apr 2018

Jasne, ze som bola u doktora aj jej predpisal Duphalac ale rapidne sa to zhorsilo. Ovocie papa dost aj zeleninu aj vlocky jej davam.

anka163
6. apr 2018

Rada by som sa pridala k tejto skupine.Zdá sa,že sa to týka aj nás.Syn-3 roky posledný týždeň po kakakaní(kaká tak každý druhý deň) má na toaletnom papieri krvičku a vždy aj trochu krvi vytečie.Je jasnočervená a v stolici sa nenachádza(dnes som ho nechala kakať na nočníku,aby som to mohla lepšie pozrieť,doteraz kakal s ockom,ktorý mi to len tak náhodou medzi rečou nadhodil).Hneď som volala doktorke-odporučila sedavý kúpeľ v dupovej kôre,repíkom potierať a mastiť,a v pondelok máme prísť.Napadlo ma aj,že sa už dlhšie sťažoval na svrbenie v riťke,ale bez krvičky.Stolicu nemáva tvrdú,ovocie každý deň.Keďže mám osobné skúsenosti s vnútornými hemoroidmi,pripadá mi to to isté.Chcela by som sa ťa katkavitkava spýtať,či aj tvoja dcérka spomínala svrbenie?Odporučili vám aj nejaké mastičky a aké prosím?Neodporučili vás náhodou na gastro?Ja o tom uvažujem...Ďakujem a sorry,že som sa tak rozpísala,veľmi ma to trápi a v rodine veľa podpory nemám ☹,vraj preháňam

kvojtanikova
6. apr 2018

@anka163
@katkavitkava aj moja dcerka s tym mala problem asi vo veku 3-4 rokov, boli sme aj na gastro, aj na chirurgii pozriet, vsade poradili len upravu stravy, vylucit cokoladu/kakao a podobne veci, motivovat nech kaka aspon raz denne, vela pit, atd, vraj sa to upravi samo vyvojom, ked konecnik spevnie, a tak sa aj stalo, teraz ma dcerka 7 a uz asi 2 roky nema ziadne problemy v tomto smere. drzim palce nech sa to aj vam upravi samo.

anka163
6. apr 2018

ďakujem za povzbudivé slová

katkavitkava
autor
12. apr 2018

No dufam, ze to nebude trvat tak dlho! Zajtra ideme na gastro tak som zvedava co nam povedia. Ale aj tak dakujem

zuzullyk
3. máj 2018

Baby a to crievko je take jak visna? Take cervene a cca take velke trci z ritky? Lebo aj moj maly to ma a som z toho nestastna.. vytieram mi ritku olivovym olejom ale nepomaha to

marus1306
17. máj 2018

Ahojte Maminy.Pripajam sa do diskusie.Mam 39 rokov a asi od cca 11 rokov my tiez začalo vybiehať črievko.Natierala som to vzdy indulonov a neskor masť FAKTU na hemoroidy.Vzdy sa to skludnilo tak som to nejak neriešila ale obcas som mala zápchu a v tehotenstve brutal.Po užívaní aloe Vera sa mi stolica fakt upravila.Po 3 pôrode to bolo lepšie ale mojej malej zistili celiakiu a kedze je to dedične dala som sa vyšetriť takze mi ju vo veku 39 aj potvrdili.Ako nejem lepok nemala som problem.A este často malo železa som mavala v detstve .Dajte si Preistotu zistiť ináč mi nič nebolo a aj druha dcéra ju má, mavala suchu kožu a do krvy sa vzdy doškrabala inac nič.Neši Mudr. nič neriešia iba utlmia daný problem a nezisťuju prečo.Su samozrejme výnimky.Pekny deň prajem a veľa zdravička všetkým MARUŠ

marus1306
17. máj 2018

@marus1306 a dodávam uz skoro rok som bez lepku

mystisch
17. máj 2018

baby co u mna zabralo... vela pit...na to dat velky pozor, kazdy den sa vyprazdnit...jednoducho sadnut a psychiku nastavit ze sa musi...po kazdej velkej umyt a z vonku i vnutra natruet kokosovym olejom....zabralo to u mna a odvtedy nemam problem a to ja som aj tyzden nesla a muselima az sit co som tak ktvacala...

zuzullyk
28. máj 2018

@kvojtanikova prosim ako ste pochodili na gastro? Co vam robili?

zuzullyk
28. máj 2018

@katkavitkava kati ako ste pochodili na gastro? Co vam tam robili?

kvojtanikova
28. máj 2018

@zuzullyk ahoj, nerobili nic specialne, iba prehmatali brusko a urobili tusim sono, odporucili upravu stravy, asi by vaznejsie vysetrenia robili iba v pripade ze by problem pokracoval.