icon

Mollers Tran rybí olej - skúsenosti

allesandra
3. sep 2014

Chcela by som podporit imunitu mojej 6 mesačnej dcérky teraz na jesen a zvažujem tento rybí olej. Dosť sa tu na MK spomína, ale mam pocit že to ho odporúčaju iba predajcovia.
Zaujímal by ma názor reálnych maminiek ktoré tento olej svojim detom dávali.
Dakujem

Mollers Tran rybí olej - skúsenosti
majkuska
16. jan 2015

Baby chcem ho zohnat ak mate skusenosti odkial najlepsie.

slavkaadusko
18. feb 2015

@allesandra ahooj chcem sa ta opytat ci si nakoniec zacala davat ten rybi olej a ak hej tak ktory si si kupila a ci vam pomaha.dakujem

allesandra
autor
18. feb 2015

@slavkaadusko zatial nie, lebo mame ešte vit D od swansonu, ale chystam sa ho kupit, ked toto minieme. a objednam ho z tejto stranky, lebo som im pisala ci je priamo dovezeny z Norska a odpisali že ano. Niektore su totižto aj vyrobene v Polsku vraj...tak cez bazos by som to asi neobjednavala
http://www.rybi-tuk.sk/index.php?route=common/home

slavkaadusko
18. feb 2015

allesandra tak dakujem,lebo ja ho chcem tiez obiednat len som nevedela z ktorej stranky.

lienkashoppingqueen
9. mar 2015

baby čaute, mne robí brat a otec v Nórsku a nosia tento olej vždy keď idú domov, brat tam žije a majú malého Adamka 1rok a Norsky doktori jeho žene už počas tehotenstva odporúčali ten Mollers olej, že je dobrý tak pre ženu ako aj vyvíjajúci sa plod, švagrina ho tam odvtedy berie denne a vždy keď ide s malým na kontrolu sa jej pýtajú či ho užívajú, malý ho berie od 5 týždňov (pol čajovej lyžičky) na odporúčanie doktorov a nemajú žiadne zdravotné problémy...My sme ho v rodine na slovensku tiež začali brať (1 vačšiu čajovú lyžičku) a je to super, bez chrípky zatiaľ 🙂 Inak neviem prečo ho slovenský predajcovia na bazoši odporúčajú, aby ste si dávali 1 polievkovú lyžicu? to je veľa, veď to je cca 12ml! http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14713 ale oni asi chcú aby ste ho čo najrýchlejšie minuli a zasa kúpili 😝 ... v prípade záujmu píšte IP nechám si doviezť toho viacej z Nórska a budem to dávať za rozumnú cenu, bude to priamo z Nórska, žiadne poľské výrobky, viem, že Poliaci majú licenciu a sú oficiálny distribútor, ale u tých špekulantov človek nikdy nevie či to nejako nepančujú 🙄 Moje predbežné ceny:
250ml bez príchute.....................................9eur
250ml s citronovou príchuťou...........11,50eur
500ml bez príchute .............................14,50eur
500ml s citrónovou príchuťou............16 eur

dudri
9. mar 2015

@lienkashoppingqueen super, az v auguste si objednam u Teba.

lienkashoppingqueen
9. mar 2015

@dudri jasné s kľudom sa potom ozvi aj popredu o aký budeš mať záujem 🙂

01sladkaadka
1. apr 2015

Ahojte, chcela by som ho kúpiť pre moju 3mesačnú dcérku. Máte skúsenosti? Ten nórsky je že vraj v Nórsku odporúčaný od 4 týždňov veku dieťaťa. Možno marketing, neviem.

01sladkaadka
1. apr 2015

@lienkashoppingqueen Ahoj ja by som mala záujem pre moju 3 mesačnú dcérku. Dá sa ešte objednať? Ďakujem

lienkashoppingqueen
9. apr 2015

čaute baby, v prípade záujmu s kľudom píšte, určite ho bude dosť a radi sa podelíme 🙂

bluerose
26. apr 2015

@lienkashoppingqueen ahoj, ja by som mala zaujem, ale kedy by to asi bolo? Potrebovala by som ten olej co najskor , s tou citronovou prichutou

lienkashoppingqueen
2. máj 2015

@bluerose ahoj ospravedlňujem sa, že som neodpisovala, brat bol v Norsku došiel až včera večer a nevedela som či sa mu podarí doviezť zopár olejov...nakoniec zopár doviezol, škoda, tak možno nabudúce ak budeš mať záujem 🙂

macamliecna
2. máj 2015

ako sa to uziva?spotreba?a cena? 🙂

lienkashoppingqueen
2. máj 2015

Ahoj
ceny sú:
250 ml bez príchute ...........9 euro
250ml citronový...................11,5 euro
500ml bez príchute.............14,50 euro
500ml citronový....................16 euro
+ cca od 3,30 dobierka (podľa veľkosti koľko ks, ceny a váhy)

Denná doporúčaná dávka (DDD) pre dospelého je 5ml (čajová lyžička), fľaša má 500ml takže (500:5) = v jednej fľaši je 100 DDD pre jednu dospelú osobu= 100 dní pre jedného dospelého.
Ak ste dvaja dospelý tak Vám 1 fľaška vydrží 50 dní...
Pre detičky je DDD 2,5 ml (pol čajovej lyžičky) 500ml : 2,5 = 200 detských dávok
ešte raz
250ml je 100 detských dávok alebo 50 dospeláckych
500ml je 200 detských dávok alebo 100 dospeláckych
spotreba je do 07/2016 alebo 3 mesiace od otvorenia fľašky.
výhodou je že ak budete užívať rybí olej máte dostatok prírodného vitamínu D a nemusíte dávať detičkám umelé vitamíny D a ani nemôžete, aby nedošlo k predávkovaniu...

je to fakt dobré, máme to v rodine odskúšané a sme spokojní a klop-klop aj zdraví 🙂 synovec v Nórsku ho užíva po odporúčaní nórskych doktorov už od 4 týždňov, teraz má už 2 rôčky a teší sa skvelému zdraviu a je veľmi šikovný 😉

macamliecna
2. máj 2015

ja pouzivam jamieson vitamin D pre maleho..premyslim,dakujem za info 🙂

leonie28
2. máj 2015

@lienkashoppingqueen ahoj ja by som mala zaujem 1ks 500ml citrónový ak mi môžeš poslať.Ďakujem

ikika
2. máj 2015

Necitala som diskusiu... ja pouzivam Jamieson Omega-3 rybi olej s citronovou prichutou s vit. D3, DHA a EPA... 😉
denna davka pre dospelych 1 polievkova lyzica, pre deti 1 cajova lyzica
http://www.jamieson.sk/produkty/vitaminy-a-vyzi...

lienkashoppingqueen
2. máj 2015

@leonie28 jasné že môžem, napíš mi adresu do správy a pošlem ti to hneď v pondelok 😉

lienkashoppingqueen
2. máj 2015

@ikika ten Jamieson je isto tiež dobrý, ale oplatí sa ti to z ekonomického hľadiska keď ten Jamieson keď si prerátaš že je to len cca 48 (237:5) detských denných dávok oproti 100 detských dennných dávok (250:2,5) z malého 250ml Mollers tran?

macamliecna
2. máj 2015

ja co mam jamieson baby vitamin D tak je to na pol roka za 7eu...davaju sa 2 kvapky..ten tvoj je asi cenovo dobry skor pre dospelych
@ikika
@lienkashoppingqueen

lienkashoppingqueen
2. máj 2015

@macamliecna aha máš pravdu... oproti tým kvapkám je to cenovo horšie, len ide o to že toto je prírodný zdroj a je to pre tých čo nechcú dávať umelé veci svojim detičkám, v Nórsku sa napríklad predáva ten malý 250ml najmä v lekárniach a ten velký 500ml dostať normálne v ich obchodoch-potravinách (ako u nás napr. Tesco, Liedl a podobne)...tam to doktori odporúčajú ozaj všetkým a je to tam veľmi rozšírené...oni ten olej tam neberú ako nejaké lieky ale skôr ako súčasť potravy, niečo prírodné, prirodzené...

macamliecna
2. máj 2015

ano vit.D je dobry aj pre dospelych ako prevencia proti problemom s kostami v neskorsom veku..verim,ze urcite je to vyborna vec

jarmila2010
2. máj 2015

@snoopyka1 @ssmeja baby nechcete pre hercov? 🙂

ikika
2. máj 2015

@lienkashoppingqueen Mollers nepoznam, priznam sa, ze pocujem o nom prvykrat... co sa ceny tyka, tak nie je to ziadna pohroma 😉 , balenie moze byt otvorene 90 dni a vacsinou ho ani nespotrebujeme... ale nastudujem aj ten Mollers, samozrejme, a rozhodnem sa, ktory sa mi "paci" viac... 😉

silviaaa21
2. máj 2015

@lienkashoppingqueen A vedela by si zabezpečiť aj s ovocnou príchuťou ? Momentálne máme ten a malý mi ho zje, tak by som rada ostala pri ňom. Naozaj sa musí spotrebovať po otvorení do 3 mesiacov a má byť v chladničke alebo netreba?

jarmila2010
2. máj 2015

@silviaaa21 nepisu,ze by mal byt spotrebovany do 3.mes..iba ,ze drzat v chladnicke..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lienkashoppingqueen
3. máj 2015

@jarmila2010 Jarka vieš čo na tomto nórskom to píšu na zadnej strane...preto je najlepšie ak užívajú fľašku viacerí, nie keď kúpite 500 ml a bude to užívať len jedno dieťatko tak to je 200 odporučených denných dávok a to je už dosť 200dní po otvorení,tam ide o oxidáciu oleja a tá znehodnocuje výživové hodnoty oleja, takže do 3 mesiacov to minúť je najlepšie... preto my to napríklad doma užívame z jednej fľašky spoločne, aby sa to stihlo zhruba do tých 3 mesiacov...my sme na 1 fľašku 4 takže to nie je problém za mesiac 😀

kristiju
3. máj 2015

@monolulik dobry den! Vrdeli by ste mi dat kontakt na tu pani z nz.dakujem kristy

01sladkaadka
3. máj 2015

Ahojte, ja som si cez veľkú noc objednávala ten bez príchute od @lienkashoppingqueen Páčilo sa mi, že ho nosia priamo z Nórska. Veľa som si o tom googlila. Cenovo je to bezkonkurenčne, pretože sa dá u nás zohnať len 250ml balenie za cenu 500ml. Objednávala som to hlavne kvôli mojej dcérke, ktorá mala z tých umelých Déčiek kŕče v brušku. A to som skúšala aj predpisovaný Vigantol a aj Jamieson. Nehovoriac o tom, ako je vitamín D dôležitý pre nás všetkých. No a papáme ho celá rodina, pridali sa k nám všetci 🙂 Ja osobne moc rybičky nemusím, ani tú rybaciu chuť, ale našla som si spôsob ako na to.

Dcérke, ktorá bude mať o chvíľku 4 mesiace dávam polovičnú dávku a kúsok menej a nakvapkám jej do toho trošku mliečka, alebo babycalm (ten už čoskoro vysadíme). Ja si každé ráno odšťavujem ovocie, takže ja si dám na lyžičky trošku šťavy a zapijem zvyškom šťavy. Priateľ, ktorý miluje ryby, hovorí že rybacinu tam necíti. Hlavne som spokojná že sme objavili prírodný spôsob doplnenia tohto vitamínu bez chémie. A hlavne, ako jediný sa dáva detičkám od 4. týždňa.

Ešte raz ďakujem Lenke a Peťovi @lienkashoppingqueen, že to sem vozia. Posielajú ho hneď, mne prišiel na ďalší deň od odoslania. A dávajú k tomu preložený letáčik s odporúčaniami a skúsenosťami podľa nórskych štandardov.

PS: odporúčam objednávať cez správy, ja sa v tých upozorneniach tiež strácam a preto mám radšej správy, ktoré sú prehľadnejšie.

http://martinchudy.blog.sme.sk/c/303003/Vitamin...