Mollers Tran rybí olej - skúsenosti
@allesandra ahooj chcem sa ta opytat ci si nakoniec zacala davat ten rybi olej a ak hej tak ktory si si kupila a ci vam pomaha.dakujem
@slavkaadusko zatial nie, lebo mame ešte vit D od swansonu, ale chystam sa ho kupit, ked toto minieme. a objednam ho z tejto stranky, lebo som im pisala ci je priamo dovezeny z Norska a odpisali že ano. Niektore su totižto aj vyrobene v Polsku vraj...tak cez bazos by som to asi neobjednavala
http://www.rybi-tuk.sk/index.php?route=common/home
allesandra tak dakujem,lebo ja ho chcem tiez obiednat len som nevedela z ktorej stranky.
baby čaute, mne robí brat a otec v Nórsku a nosia tento olej vždy keď idú domov, brat tam žije a majú malého Adamka 1rok a Norsky doktori jeho žene už počas tehotenstva odporúčali ten Mollers olej, že je dobrý tak pre ženu ako aj vyvíjajúci sa plod, švagrina ho tam odvtedy berie denne a vždy keď ide s malým na kontrolu sa jej pýtajú či ho užívajú, malý ho berie od 5 týždňov (pol čajovej lyžičky) na odporúčanie doktorov a nemajú žiadne zdravotné problémy...My sme ho v rodine na slovensku tiež začali brať (1 vačšiu čajovú lyžičku) a je to super, bez chrípky zatiaľ 🙂 Inak neviem prečo ho slovenský predajcovia na bazoši odporúčajú, aby ste si dávali 1 polievkovú lyžicu? to je veľa, veď to je cca 12ml! http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14713 ale oni asi chcú aby ste ho čo najrýchlejšie minuli a zasa kúpili 😝 ... v prípade záujmu píšte IP nechám si doviezť toho viacej z Nórska a budem to dávať za rozumnú cenu, bude to priamo z Nórska, žiadne poľské výrobky, viem, že Poliaci majú licenciu a sú oficiálny distribútor, ale u tých špekulantov človek nikdy nevie či to nejako nepančujú 🙄 Moje predbežné ceny:
250ml bez príchute.....................................9eur
250ml s citronovou príchuťou...........11,50eur
500ml bez príchute .............................14,50eur
500ml s citrónovou príchuťou............16 eur
@lienkashoppingqueen super, az v auguste si objednam u Teba.
@dudri jasné s kľudom sa potom ozvi aj popredu o aký budeš mať záujem 🙂
Ahojte, chcela by som ho kúpiť pre moju 3mesačnú dcérku. Máte skúsenosti? Ten nórsky je že vraj v Nórsku odporúčaný od 4 týždňov veku dieťaťa. Možno marketing, neviem.
@lienkashoppingqueen Ahoj ja by som mala záujem pre moju 3 mesačnú dcérku. Dá sa ešte objednať? Ďakujem
čaute baby, v prípade záujmu s kľudom píšte, určite ho bude dosť a radi sa podelíme 🙂
@lienkashoppingqueen ahoj, ja by som mala zaujem, ale kedy by to asi bolo? Potrebovala by som ten olej co najskor , s tou citronovou prichutou
@bluerose ahoj ospravedlňujem sa, že som neodpisovala, brat bol v Norsku došiel až včera večer a nevedela som či sa mu podarí doviezť zopár olejov...nakoniec zopár doviezol, škoda, tak možno nabudúce ak budeš mať záujem 🙂
ako sa to uziva?spotreba?a cena? 🙂
Ahoj
ceny sú:
250 ml bez príchute ...........9 euro
250ml citronový...................11,5 euro
500ml bez príchute.............14,50 euro
500ml citronový....................16 euro
+ cca od 3,30 dobierka (podľa veľkosti koľko ks, ceny a váhy)
Denná doporúčaná dávka (DDD) pre dospelého je 5ml (čajová lyžička), fľaša má 500ml takže (500:5) = v jednej fľaši je 100 DDD pre jednu dospelú osobu= 100 dní pre jedného dospelého.
Ak ste dvaja dospelý tak Vám 1 fľaška vydrží 50 dní...
Pre detičky je DDD 2,5 ml (pol čajovej lyžičky) 500ml : 2,5 = 200 detských dávok
ešte raz
250ml je 100 detských dávok alebo 50 dospeláckych
500ml je 200 detských dávok alebo 100 dospeláckych
spotreba je do 07/2016 alebo 3 mesiace od otvorenia fľašky.
výhodou je že ak budete užívať rybí olej máte dostatok prírodného vitamínu D a nemusíte dávať detičkám umelé vitamíny D a ani nemôžete, aby nedošlo k predávkovaniu...
je to fakt dobré, máme to v rodine odskúšané a sme spokojní a klop-klop aj zdraví 🙂 synovec v Nórsku ho užíva po odporúčaní nórskych doktorov už od 4 týždňov, teraz má už 2 rôčky a teší sa skvelému zdraviu a je veľmi šikovný 😉
ja pouzivam jamieson vitamin D pre maleho..premyslim,dakujem za info 🙂
@lienkashoppingqueen ahoj ja by som mala zaujem 1ks 500ml citrónový ak mi môžeš poslať.Ďakujem
Necitala som diskusiu... ja pouzivam Jamieson Omega-3 rybi olej s citronovou prichutou s vit. D3, DHA a EPA... 😉
denna davka pre dospelych 1 polievkova lyzica, pre deti 1 cajova lyzica
http://www.jamieson.sk/produkty/vitaminy-a-vyzi...
@leonie28 jasné že môžem, napíš mi adresu do správy a pošlem ti to hneď v pondelok 😉
@ikika ten Jamieson je isto tiež dobrý, ale oplatí sa ti to z ekonomického hľadiska keď ten Jamieson keď si prerátaš že je to len cca 48 (237:5) detských denných dávok oproti 100 detských dennných dávok (250:2,5) z malého 250ml Mollers tran?
ja co mam jamieson baby vitamin D tak je to na pol roka za 7eu...davaju sa 2 kvapky..ten tvoj je asi cenovo dobry skor pre dospelych
@ikika
@lienkashoppingqueen
@macamliecna aha máš pravdu... oproti tým kvapkám je to cenovo horšie, len ide o to že toto je prírodný zdroj a je to pre tých čo nechcú dávať umelé veci svojim detičkám, v Nórsku sa napríklad predáva ten malý 250ml najmä v lekárniach a ten velký 500ml dostať normálne v ich obchodoch-potravinách (ako u nás napr. Tesco, Liedl a podobne)...tam to doktori odporúčajú ozaj všetkým a je to tam veľmi rozšírené...oni ten olej tam neberú ako nejaké lieky ale skôr ako súčasť potravy, niečo prírodné, prirodzené...
ano vit.D je dobry aj pre dospelych ako prevencia proti problemom s kostami v neskorsom veku..verim,ze urcite je to vyborna vec
@lienkashoppingqueen Mollers nepoznam, priznam sa, ze pocujem o nom prvykrat... co sa ceny tyka, tak nie je to ziadna pohroma 😉 , balenie moze byt otvorene 90 dni a vacsinou ho ani nespotrebujeme... ale nastudujem aj ten Mollers, samozrejme, a rozhodnem sa, ktory sa mi "paci" viac... 😉
@lienkashoppingqueen A vedela by si zabezpečiť aj s ovocnou príchuťou ? Momentálne máme ten a malý mi ho zje, tak by som rada ostala pri ňom. Naozaj sa musí spotrebovať po otvorení do 3 mesiacov a má byť v chladničke alebo netreba?
@silviaaa21 nepisu,ze by mal byt spotrebovany do 3.mes..iba ,ze drzat v chladnicke..
@jarmila2010 Jarka vieš čo na tomto nórskom to píšu na zadnej strane...preto je najlepšie ak užívajú fľašku viacerí, nie keď kúpite 500 ml a bude to užívať len jedno dieťatko tak to je 200 odporučených denných dávok a to je už dosť 200dní po otvorení,tam ide o oxidáciu oleja a tá znehodnocuje výživové hodnoty oleja, takže do 3 mesiacov to minúť je najlepšie... preto my to napríklad doma užívame z jednej fľašky spoločne, aby sa to stihlo zhruba do tých 3 mesiacov...my sme na 1 fľašku 4 takže to nie je problém za mesiac 😀
Ahojte, ja som si cez veľkú noc objednávala ten bez príchute od @lienkashoppingqueen Páčilo sa mi, že ho nosia priamo z Nórska. Veľa som si o tom googlila. Cenovo je to bezkonkurenčne, pretože sa dá u nás zohnať len 250ml balenie za cenu 500ml. Objednávala som to hlavne kvôli mojej dcérke, ktorá mala z tých umelých Déčiek kŕče v brušku. A to som skúšala aj predpisovaný Vigantol a aj Jamieson. Nehovoriac o tom, ako je vitamín D dôležitý pre nás všetkých. No a papáme ho celá rodina, pridali sa k nám všetci 🙂 Ja osobne moc rybičky nemusím, ani tú rybaciu chuť, ale našla som si spôsob ako na to.
Dcérke, ktorá bude mať o chvíľku 4 mesiace dávam polovičnú dávku a kúsok menej a nakvapkám jej do toho trošku mliečka, alebo babycalm (ten už čoskoro vysadíme). Ja si každé ráno odšťavujem ovocie, takže ja si dám na lyžičky trošku šťavy a zapijem zvyškom šťavy. Priateľ, ktorý miluje ryby, hovorí že rybacinu tam necíti. Hlavne som spokojná že sme objavili prírodný spôsob doplnenia tohto vitamínu bez chémie. A hlavne, ako jediný sa dáva detičkám od 4. týždňa.
Ešte raz ďakujem Lenke a Peťovi @lienkashoppingqueen, že to sem vozia. Posielajú ho hneď, mne prišiel na ďalší deň od odoslania. A dávajú k tomu preložený letáčik s odporúčaniami a skúsenosťami podľa nórskych štandardov.
PS: odporúčam objednávať cez správy, ja sa v tých upozorneniach tiež strácam a preto mám radšej správy, ktoré sú prehľadnejšie.

Baby chcem ho zohnat ak mate skusenosti odkial najlepsie.