icon

Mollers Tran rybí olej - skúsenosti

allesandra
3. sep 2014

Chcela by som podporit imunitu mojej 6 mesačnej dcérky teraz na jesen a zvažujem tento rybí olej. Dosť sa tu na MK spomína, ale mam pocit že to ho odporúčaju iba predajcovia.
Zaujímal by ma názor reálnych maminiek ktoré tento olej svojim detom dávali.
Dakujem

Mollers Tran rybí olej - skúsenosti
sasa1983
3. aug 2015

@jarmila2010 a kto je tu tá Lenka? ďakujem tot je toto lienkashoppingqueen.

faktorova
3. aug 2015

áno lienkashoppingqueen

jarmila2010
3. aug 2015

@sasa1983 mne sa to neda odfotit..mam slaby fotak..ale ked pozries inzerat a priblizis si obrazky,uvidis etikety dobre 🙂 https://www.modrykonik.sk/market/detska-vyziva-...

sasa1983
3. aug 2015

@jarmila2010 no tak to moje vyzerá inak..ak chceš vidieť, pošli mi mail..

jarmila2010
3. aug 2015

@sasa1983 ale nerozumiem...ty mas od Lenky olej a je iny,ako na foto..ci?!mne sa to neda odfotit,ked si to priblizim,mam to rozmazane..neda sa mi zaostrit..jedine,ze skusim scan zajtra...ale ja mam presne ten s bielou etiketou v Lenkinom inzerate...tam vidis vsetko,ked si 2xpriblizis obrazok

momoka85
4. aug 2015

baby, ten akože z Poľska je vyrobený v Norsku, len je kupovany cez polsku lekaren 🙂 a preto ma text po polsky.
Na etikete je, ze vyrobené v Norsku 🙂

sasa1983
4. aug 2015

@jarmila2010 ja nemam olej od lenky.

sasa1983
4. aug 2015

@momoka85 tak fajn,aspon ze viem.

denka01
4. aug 2015

@lienkashoppingqueen ahoj vedela by si mi to poslat aj postou do Irska ak by som Ti zaplatila postovne? dakujem

lienkashoppingqueen
5. aug 2015

baby možno ste sa stretli s poľskou etiketou, malo by to byť v poriadku pretože Poliaci sú oficiálny distribútor tohto oleja pre Východný blok....to nám napísal aj predajca z Norska, aby ste sa obrátili na nich...Avšak po mojich skúsenostiach s potravinami pre východný blok (osobne vidím to aké sú rozdiely medzi obyčajnými potravinami, ako čokoláda, káva, drogéria a iné čo sa predávajú na západe v Holandsku, v Nórsku,v Nemecku, Rakúsku a čo ide na východ to je menej kvalitné a navyše s poľskými potravinami a rôznym prebaľovaním tovarov do iných obalov ako bolo v mediách prezentované by som sa radšej tomu poľskému vyhla ak sa dá...celkovo nakoľko súrodenci robia v zahraničí a vidia, že na východ sa z 90% posiela nižšia kvalita, to lepšie si nechávajú...to je naša osobná skúsenosť...

sasa1983
5. aug 2015

@lienkashoppingqueen také niečo som nenápadne naznačovala aj ja, pričom som nikoho neobvinila. jednoducho keby ma boli predtým upozornili, je to poľské, ale je to tak a tak...druhá vec, že mi to už došlo a mala som z toho zmiešané pocity. ďakujem, že sa ku mne niekto prihlásil...S. Inak, môžem potom u Teba objednávať? máš aj iné veci?

jarmila2010
5. aug 2015

@lienkashoppingqueen suhlasim s tou kvalitou..mn pracuje v NL a ked nosi nejake veci odtial,tak kvalita je uplne o niecom inom..ci su to sladkosti,pracie prasky,avivaz,UM...

ada12345
Odpoveď bola odstránená
momoka85
6. aug 2015

S tymi potravinami je to žiaľ pravda. Ale stačí si prečítať zloženie výrobku a človek vidí rozdiel.
Ale aký je rozdiel v rybom tuku? Ja pevne verím že žiaden.

sasa1983
6. aug 2015

@momoka85 neviem,ale necitila by si sa Ti lepsie,keby Ta predajca vopred na tuto skutocnost upozornil?

horana
6. aug 2015

@momoka85 Praveze rozdiely su znacne. Ide o oblast povodu, pomer omega 3 a omega 6, ryby by mali byt s chladnych severnych mori, cim severnejsie tym lepsie, ziadne juzne teplne vody a zaroven cistota konkrentej lovnej oblasti - ak ju vobec vyrobca vie dokladovat a preukazat. Dalej ide o sposob spracovania, ktory je znacne zlozity proces aby sa zachovali vsetky latky bez aditiv v povodnom stave a neboli nutne pridavat konzervanty ktore nie su casto ani priznane, kvalitu vidno okrem ineho aj na celkovej konzistencii a chuti, da sa o tom precitata napr. na stranach jedneho z tych lepsich:
http://www.nutraceutica.sk/sk/produkty/omega_3_...

sasa1983
6. aug 2015

@horana na tie konzervanty ani radsej nemyslim. Som stale presvedcena ze to je olej, ktory BOL vyprodukovany v Norsky z norskych ryb, len bol distribuovany v Pl. Dufam a predpokladam,ze to ma vyrobca skontrolovane. Len by som na to bola byvala rada dostala upozornenie. Na druhu stranu,je kopec vyrobkov z ryb z lekarnach,tiez sa to neda vsetko na sto percent odsledovat. Kazda mama robi, co vie a povazuje za vhodne.

sasa1983
6. aug 2015

O tejto znacke som citala recenzie a boli naozaj nadstandartne hodnotene.

lienkashoppingqueen
6. aug 2015

mollers je druhý najväčší producent rybieho olej na svete a vyrába oleje z divokožijúcich arktických tresiek lovených v severských oblastiach norska ktoré sa berú ako najčistejšie moria na svete takže to je najvyššia možná kvalita...olej je pravidelne laboratórne kontrolovaný a vysoko prekračuje prísne zdravotnícke normy...v Nórsku sa predáva masovo, aj v obyčajných obchodných reťazcoch...tam ho kupujeme aj my pre seba...tam si nedovolia nejako pochybiť! to nie je ako u nás, že dovážané výrobky majú buď 90 % vody alebo obsahujú všeliaké náhrady...takže Mollers sa nebojím vôbec!!!...možno by som len trošku zapochybovala o tej poľskej distribúcii ale to je len moje osobné špekulovanie a môj osobný postoj a skúsenosti s poľskými výrobkami a celkovo výrobkami pre bývalý východný blok...

lienkashoppingqueen
6. aug 2015

@sasa1983 podľa mňa sa nemusíš báť, oni na to isto dohliadajú, len ako vravíš aj mňa by zarazilo keby mi to niekto predal, že je to nórske a príde mi to s poľskou etiketou...to už mohla byť radšej slovenská 🙂 Predávajúci ťa mal s tým jednoducho oboznámiť, lebo to je niečo čo človeka zarazí a keď ti to nepovedal tak akokeby niečo zatajoval...a potom má človek z toho zmiešané pocity ☹

sasa1983
6. aug 2015

@lienkashoppingqueen tak to cele vnimam. A ak sa mozem spytat, kto je najvacsi vyrobca r.o. na svete? Len ma napadlo.

lienkashoppingqueen
6. aug 2015

@sasa1983 to neviem 🙂 len čo som študovala o firme mollers rozne veci, čo a ako a odkedy fungujú tak tam bolo napísané že sú druhý najväčší na svete, prvého tam nezverejnili, lebo to je konkurencia samozrejme 😀

sasa1983
6. aug 2015

@lienkashoppingqueen dakujem. Ja pouzivam ten a som spokojna.

momoka85
7. aug 2015

Ahojte 🙂 tu su oficialny dodavatelia Mollers: http://www.mollersomega3.com/c-85-Subsidiaries....
Je logické že budete propagovať svoj olej 🙂 a plašiť ostatných že poľský je zlý 🙂

lienkashoppingqueen
7. aug 2015

Ahoj @momoka85 🙂 keby si pozorne čítala celú diskusiu tak by si sa dozvedela už skôr, že Poliaci sú oficiálny distribútor, ja som to písala pár príspevkov vyššie...Aj Nori nám odporučili kontaktovať Poliakov ked sme z tohto východného regionu...a nikto netvrdí, že poľský je zlý!...Nori si to isto kontrolujú, ja si len stojím za svojim osobnou skúsenosťou s poľskými výrobkami a celkovo výrobkami pre východný blok...Všetci známi čo robia v zahraničí aj kopec ľudí čo píše svoje skúsenosti na nete si zo západu vozia rôzne veci, či už prach na pranie, kozmetiku a rôzne výrobky...prečo? lebo vedia, že to je väčšia kvalita, buď to lepšie chutí, je to hustejšie, dlhšie to vonia a podobne...ale na to človek príde až keď pracuje alebo žije mimo Slovenska ☹

jarmila2010
7. aug 2015

@momoka85 aj ja sa pridavam k Lenke...je vela vyrobkov,kt.pod hlavickou kvality nie su take kvalitne pre nas trh(vychod),ako pre "zapad"...tiez pisem vyssie,ze mame skusenosti s inymi vecami...ked spomeniem,len taku banalitu..nazor 7r.dievcatka(susedka)..neoplyvneny ziadnymi inymi nazormi...viem jej podat,obcas,nejake sladkosti..tak som jej dala aj kinder cokoladky,kt.mn doniesol z Nemecka..a jej mama mi vravi na druhy den,ze ako malej velmi chutili,ze su ine..lepsie,ako co doteraz jedla...

momoka85
7. aug 2015

@lienkashoppingqueen Ano čítala som 🙂 Ale vyššie pochybujes o kvalite Mollers dovážaného do Poľska, Litvy atd....

sasa1983
7. aug 2015

@momoka85 tak poliaci si za takuto reputaciu mozu viac menej sami. Vsade su skandaly,ale kolko ich bolo v Pl ohladne potravin,nie iba maso, to prekracovalo uz tolerovatelnd hranice. To ja som tu zacala tuto debatu a sledovala som tym to, ze ak by ma bol byval dealer vyrobku upozornil na fakt,ze je komplet cela etiketa v Pl a vysvetlil mi to , tak by som to povazovala za vhodnejsie a asi u neho kupovala aj dalej. Ak mam na vyber, tak si vyberiem ine. Rada si na doverihodnost zo strany Pl pockam.

sasa1983
7. aug 2015

Paneboze! Doveryhodnost, ospravedlnujem sa, az mi to do oci udrelo.

chilin
10. aug 2015

čaute baby, podelím sa aj ja o svoju skúsenosť. užívam pravidelne tento rybí olej zo zdravotných dôvodov už niekoľko rokov (je super=pomáha mi) dostali sme sa k nemu keď mama robila v Nórsku prekladateľku, neskôr keď tam prestala robiť som sa ho snažila zohnať od ľudí čo ho vozia z Nórska. Potom som raz kvôli lacnej cene skúsila ten z Poľska (bol o dosť lacnejší 🙂 )...nemilo ma prekvapilo, neviem či to bola len náhoda, nepodarený kus, alebo bol po záruke prelepený novou etiketou, to je jedno, chutil nám akosi divne, nie tak ako sme boli zvyknutí na ten z Nórska ☹ ...odvtedy už neriskujem, nevravím, že sú všetky také, ako vravím možno to bol len nepodarený kus, alebo zle uzatvorený, ale viacej som po tejto skúsenosti po poľskom nesiahla...je to už 2 roky dozadu,možnože sa odvtedy poliaci už polepšili, ale to je mne už jedno, nikdy viacej! odvtedy sa nám vždy našťastie podarilo zohnať z Nórska, Švédska alebo Dánska, odkiaľ nám ich vozia priatelia...inak odporúčam ten olej všetkým, lebo slovenská populácia trpí nedostatkom vitamínu D. len toľko som chcela, majte sa