icon

Molusky u deti

luci1407
14. máj 2017

Ahojte baby mate niektora skusenost s moluskami u vasich deticiek? Ako ste sa ich zbavili co Vam pomohlo? Dakujem za rady

margaretka
25. jan 2018

Viete čo mňa to už na toľko naštvalo že sa ich neviem ničím zbaviť tak som prestala používať rôzne vodičky tinktúry púdre... Keď sa objaví ešte maličkú zoskrabnem nechtom rýchlo potrieme betadinom kým tečie krv držím tampón a nechám zaschnúť do 5 dní ani jazvicka . Teraz má ešte jednu pod pazuskou a bradavke na to si netrúfam ale ináč už vyše mesiaca ani jedna .

bubulacik
25. jan 2018

@hobrlovakatka Nam to praveze zabera.... krasne miznu.. a co vam pomohlo?

hobrlovakatka
25. jan 2018

@bubulacik u nás zatiaľ nezaberá nič. A ty používaš ten emolux dlhšie ako mesiac? Ja som ho ešte nevyhodila, tak možno by som ho ešte skúsila

sin_dy
25. jan 2018

@lenakiss my sme sa ich zbavovali asi tristvrte roka. Tuto tinkturu mam. Ale skus aj vitamin C a B komplex. Aj to som davala.

bubulacik
25. jan 2018

@hobrlovakatka pouzivam ho cca uz druhy mesiac.. predtym som skusala prepichnut vytlacit a dezinfikovat ale to nepomohlo a mala vrieskala ako keby som ju drala...

grinchester
25. jan 2018

TEA TREE OLEJ

3x denne sme potierat kazdu molusku. Skusali sme vsetko. Vyskrabavanie- nepomohlo, iba sa to viac roznieslo. Pichnutie ihlou- to sa 3rocnemu nedalo robit. Vodicka z lekarne infektol (ci tak dajako) nepomohlo (niektore sa zapalili ale na niektore to vobec neucinkovalo) u nas skutocne zabralo az poctive natieranie tea tree olejcekom.

bubulacik
25. jan 2018

@grinchester kupim ho aj v lekarni ci?.

kingstonka
25. jan 2018

@elizita ano je to dost tvrde, maly mal z toho aj stres, tak sme to robili postupne po jednej dvoch a naajlepsie po kupani...

grinchester
25. jan 2018

@bubulacik ano, da sa zohnat aj v lekarni. Stoji cca 10-15€ ale nelutujem kupu. Najprv sme sa 2 mesiace trapili s liecbou aku nariadila Dr a nepomohlo. A potom, ked som nasadila tea tree olej (a nic ine okrem neho) tak sme o cca 2 tyzdne mali pokoj. Ale to som mala syna pocas celych 2 tyzdnov doma a poctivo som kazdu molucku potierala 3x denne. Nam riaditelka zakazala chodit do skolky s moluskami a ja som to aj povazovala za spravne rozhodnutie.

hobrlovakatka
25. jan 2018

no hádam nám čoskoro niečo zaberie. Pôjdem pekne po poradí a vyskúšam všetko, čo ste tu písali. Musíme tu pliagu poraziť

lenakiss
25. jan 2018

@hobrlovakatka ja som práve objednala ten molusan ...tak uvidíme

hobrlovakatka
25. jan 2018

@lenakiss a odkiaľ si objednala?

lenakiss
25. jan 2018

https://www.aromaterapie.sk/MOLUSAN-na-molusky-... ...
@hobrlovakatka páči 🙂 inde som našla len české stránky

hobrlovakatka
25. jan 2018

@lenakiss a zobrala si ten malý? 5 ml?

lenakiss
25. jan 2018

@hobrlovakatka ano lebo môj ma hlavne len na ritke tak myslím že to bude stačiť

elizita
26. jan 2018

@hobrlovakatka mojej aj ked zoskrabla doki, tak este ani chrasty neboli zahojene a uz ich znovu mala... a po 2.zoskrabnuti aj na novych miestach..ma ich asi celkom ine, nedaju sa vobec vytlacit, a uz vobec nie zoskrabnut nechtom.., a ked niektora zmizla, vobec sa nezapalila pred tym ani z nej nic biele nevychadzalo.. len sa akoby rozplynula do pokozky.. aj homeopaticka vravela, ze su trochu ine ako zvycajne videla..no ani ta nam veru nepomohla..

evickao
7. feb 2018

@micicka
@micicka ahoj, prosím ťa, aké tie homeo treba kúpiť? Dakujem

misinka26
7. feb 2018

Dievčatá ... my už nemáme ani jednu ... kúpila som propolis a každý večer som to natrela a prelepila ... cca po týždni je všetko preč 🙂 Vyskúšajte 🙂

hobrlovakatka
7. feb 2018

@misinka26 nám propolis nezabral. Už mám odskúšané 😢

misinka26
8. feb 2018

@hobrlovakatka Ahoj ... aký typ propolisu si použila ??? ja som kúpila priamo od včelára ... inak skúste si ísť dať urobiť imuno profil ... môže mať aj oslabenú imunitu ...

hobrlovakatka
8. feb 2018

@misinka26 aj ja som mala priamo od včelára. No môj drobec má zlú imunitu. A kde sa to dá urobiť? Ten imuni profil?
Ináč kvôlu tej imunite sa bojím, že sa toho nezbavíme 😢

misinka26
8. feb 2018

@hobrlovakatka Tak šup šup k imunoalergologičke 🙂 tam urobia komplet testy a aspoň budeš vedieť na čom ste ... netreba sa toho báť, teraz má už každé druhé dieťa oslabenú imunitu ... držím palce 🙂

anavi007
22. feb 2018

Ahojte maminy, potrebujem poradiť ohľadom tejto pliagy. Dcera mala 1 molusku na tvary, kožna jej ju začiatkom mesiaca zoškrabla tou lyžičkou, ale zdá sa mi, ako keby tam ešte niečo zostalo, má to tam aj také červené. Ako dlho sa to hojí po tom zoškrabnutí????

hobrlovakatka
23. feb 2018

dnes som bola s drobcom u kožnek na kontrole. Povedala, že už to vyzerá celkom fajn. Ale pýtala som sa na lastovičník. Povedala, že to nemám používať, lebo môžu malému na tele ostať tmavé fľaky. Nemáte s tým niektorá skúsenosť?

hobrlovakatka
23. feb 2018

@lenakiss môžem vedieť či pomohol ten molusan?

lenakiss
23. feb 2018

@hobrlovakatka neviem ešte. Nedávno som ho len zobrala z pošty 🙂

maximouse
23. feb 2018

Keď mal malý 1,5 roka, tiež sa nám objavili molusky. Kožná nám predpísala nejakú tinktúru, ale nezabralo. Na internete som sa dopátrala ku sirupu Amp Care Junior. Po mesiaci nám molusky zmizli. Asi tým, že sa trochu posilnila imunita.

hobrlovakatka
23. feb 2018

@maximouse áno, určite je to aj imunitou. Ja dávam od novembra Imunoglukan a teraz som prešla na Echinaceu. Môj drobec ale aj tak býva často chorý

elizita
24. feb 2018

@hobrlovakatka ahoj, ja mojej natieram uz vyse mesiaca tinkturou z tuje a lastovicnika, niektore zmizli a vobec nic tam nema.. jazvy ma po zoskrabavani a flak ma po Molusku..

ivanavit
Autor odpoveď zmazal