Molusky u deti
Ahojte baby mate niektora skusenost s moluskami u vasich deticiek? Ako ste sa ich zbavili co Vam pomohlo? Dakujem za rady
@janula2511 nam nepomohol ani trochu a to poctivo vypila 2 balenia.. my sme sa trapili 1,5 roka
mierne zlepsenie som videla po immune akut, ma dost zinku.. a jablcny ocot prelepit.. ale nakoniec sa bud s tym sama imunita popasovala alebo more pomohlo.. neviem.. neviem ci je nieco co sme neskusali.. aj na zoskrabanie sme boli 2x.. a inak chora dcera takmer nebyvala..
Zienky, mzoe byt ze maju deti po 1 moluske? Syn mava 1-3 pupaciky na zadku, postupne sa stratia a zase znovu nove vybehnu. A dcera ma teraz 1 na chrbte. Doktorka vravela,zevraj molusky,ale mne sa to velmi nezda.....zeby sa to viac nesirilo
@mila23 môj mal dlho dlho len 1...ale nemizla stále tam bola.. Potom sa spravila druhá vedľa nej.. Kožná kázala prepichnuť atď to čo sa všade píše.. Tak sme spravili, vydenzifikovali, lenže sym si to odtrhol v spánku nejako a tou krvou sa mu to z ruky dostalo na hrudník a už to išlo... Tam ich mal hádam 100, potom sa mu ďalšie spravili aj na ruke tam kde mal tú prvú, no pliaga riadna...
@elizita dve balenia sú nič, treba brať aspoň pol roka...
@maciatkolulu nám to začalo miznúť po 2 týždnoch užívania..
@beckie
@petrasto no praveze to ma syn uz dlhsie a obcas ma 3, obcas jednu....nenarasta mu pocet. A dcera mala dve vedla seba, jednu som prepichla a vytlacila a ta jej zaschla a teraz tam ma iba tu jednu. Takze jej to skusim tiez prepichnut a vytlacit....
dakujem.
A ten AMPCARE nato pomaha? Ci to je nieco na imunitu?
@petrasto presne ako u nás... Len malý to mal na stehne
@elizita 2 balenia to je málo. To aj pól roka treba užívať
@beckie
@maciatkolulu
@mila23
@elizita zienky vy to tu teraz tak cerstvo riesite. Opisem vam ako sme na tom my. Mam 2 synov 6rocneho a skoro 3 rocneho. Starsi mal 3 tieto pupaciky na nohe. Nevedela som ale co to je nejak sme to neriesili a asi pred mesiacom sa mu urobili okolo toho take flaky asi 3 cm suche akoby ekzem. Pred tyzdnom som spozorovala u mladsieho na stehnach ze ma take iste flaky ekzemove a ma to aj v zahybe kolien zo zadu, je to take suche ale jemu nejak nevidim tie pupaky tam. Kazdopadne sme sli k dr ze co to maju. Dala nam Imazol v stredu mame zavolat ako sme na tom. Ja mam pocit ze starsi to ma isto tie molusky a vlastne sa mu urobil z toho akoby ekzem. Mali ste aj vy take?? Alebo len pupacik a nic viac?? Citala som ze z toho moze byt az akoby ekzem mladsiemu tie pupaky nejak nevidim ale zda sa mi ze v tych loziskach ekzemovych akoby mal drobne pupaciky oni rastu?? Zvacsia sa? U koznej sme zatial neboli v stredu mame volat nasej dr a ze uvidime ako bude. Ampcare idem prave kupit a nasadim. A ten Molusk asi skusim? Neviem teraz ked nam dala ten Imazol co mam robit. Ani som nevedela ze nejake moousky existuju
Aj môj malý ich mal. Pri natieraní Molusk vodičkou hrozne vrieskal, že ho to štípe a to sa muselo niekoľko dnî. Keď niektorá praskla vznikli nové. Už sme boli z toho na prášky 😟. Potom som to riešila inak. Pozrela som si, ktorá moluska má žltú hlavičku a tú som okolo ponatierala Betadinom a dala sa mi vytlačiť malá gulička. Len tú ranku som natrela Molusk vodičkou a prelepila leukoplastom s vatičkou natretou Betadinom (prečítajte si aj príbalový letáčik) - to aby som to vydezinfikovala a aby sa to ďalej nerozšírilo. Za deň sme takto ošetrili asi len zo 4-5 najzrelsich molusiek a potom ako dozrievali .Treba dať pozor,aby si ich nerozškrábali. Takto sme sa ich zbavili a viac ani jedna nepribudla. 🙂
@anafu neviem, mne úplne prísne zakázali praskat pupaciky, iba dezinfikovat a nanajvýš potierat ichtolan 20%ked to bolo veľmi zapálené.
@dajana23 ja si tiež myslím, že skôr ekzém.
@maciatkolulu
@anafu zienky dakujem vam velmi pekne u toho starsieho som takmer presvedcena ze su to molusky no ked sa mu teraz urobili tie flaky tak ich skoro nevidno aj by som povedala ze sa mu vysusaju neviem. No u mladsieho som ziadne pupaciky nespozorovala ma taku zhrubnatenu pokozku akoby supajucu sa. Ci to nejak ma suvis alebo nie neviem. A ani starsiemu nepribudaju nove ani nic a ma ich uz dlhsie.
@maciatkolulu
@anafu takto nam to vyzera prikladam foto na oznacenom mieste je pupienok nieje to dobre vidiet pred ekzemom ho mal trochu iny vystupeny ako nahnisany pupacik uplne mu to pripada ako ta moluska
@maciatkolulu ja som si po vytlačení molusky zakaždým vydezinfikovala prsty a pracovala som z odpadom molusky ako s rádioaktîvnym 😆, len aby sa nám no zasa nerozšírilo, lebo tekutina z toho by zasa rozniesla dalšie. Potom som to prelepila leukoplastom s dezinfekciou Betadinom. Možno preto Vám lekár zakázal vytláčať ?
@anafu ja neviem, ale jedna sa po podobných opatreniach ako u vás, po vytláča i tak zapálila, že sme skončili na pohotovosti na chirurgii s drenazou z rany, takže ja to už neskúšal. Mal to strašne, tvrdú veľkú hrču.
my uz sa trapime skoro dva roky, vysypane stehna, zadocek aj chrbatik, par ma dcerka na genitaluach 😥 vyskusali sme vsetko
@lusinka001 to mi je luto.Moj to mal len na chrbte kozna mu to takym ako nastrojom akoby zoskrabala natreba a ze su tam malinke tak ze si mam kupit v lekarni Molusk ci ako to bolo a natierat.Bolo to tazke lebo to treba rovno na bodku a stipalo to.no ked som ho zabudla on si to skrabal nasla som mu aj strhnutu a krvicka mu sla.Ale sme sa ich zbavili vsetkych.Mal svoj uterak a kupal sa len sam.( ma aj surodencov) a preslo drzim palce 🙂
prosím vás, povedal niekomu z vás doktor, že dieťa s moluskami nemože do kolektívu? stále sa jej tvoria nové.. má už cez 50. ale veľa z nich vyličených..

@janula2511 áno AMPCARE nám pomohol. Zmizli úplne..postupne samé sa začali zapalovať, uschli a zmizli