Molusky u deti
Ahojte baby mate niektora skusenost s moluskami u vasich deticiek? Ako ste sa ich zbavili co Vam pomohlo? Dakujem za rady
@blahowoman aj takto vyzerajú molusky, no časom narastu a zmenia sa
@bodka13 mal to taketo. My ked sme to prepichli ziadna tekutina mu nesla,vyberali sme tvrde gulicky a z toho sa mu potom pustila krv. Naozaj tam nebola ziadna tekutina. Mozno je viac typov tych Molusk ja neviem. Nie som doktor ,vravim co mal moj syn. Nemam dovod klamat.
No nám nepomohola ani molusk vodička ,kožná nám to vyškriabala drastické ale účinné snáď sa nám to už nevráti
@blahowoman nikto ťa predsa z klamstva neobvinuje 🙂 stačí si o nich prečítať na nete a vy ste ich pravdepodobne zachytili veľmi skoro,kym sa nestihli zväčšiť a vyplniť...možno preto ste sa ich zbavili rýchlejšie
@luci1407 , my sme sa zbavili bezbolestne a veľmi rýchlo týmto:
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/kde-zozeniem-infectodell-na-molusky/
Moja dcéra to mala tri roky dozadu kožná jej tie väčšie moluska natrela najprv kremom na umrtvenie a potom odštikla a tie menšie vypálila tekutým dusíkom. V pohode zvládla to mala 4 roky v tedy. Ale v Rakúsku predávajú vodičku v lekárni a stojí cca 15 €. Tou sa to potiera mám pocit 7 dní . Je to dobré na tie maličké moluska. Tiež sme to mali a pomohlo. Chvala bohu máme odvtedy pokoj. Skuste sa spýtať na to.
Nam nedavno pomohol roztok, ktory nam odporucila kozna lekarka: MOLUSK dermálny roztok. Parkrat sme natreli a molusky to vypalilo. Potom sme to natierali Sudocremom a uz je to v poriadku.
Zdravim. Moj syn mal vysyp moluskami a pomohola nam bylinka cistec. Ja mam domacu nasucenu, ale da sa kupit i v lekarni "cistec rovny". A ako nam pomohol? Varila som caj, ktory syn pil 2x za den. Pit teply a vypit pol salky naraz! Nie je to chutne, ale pomaha. Cajik neprichucovat, len vyluhovany cistec. Prvy tyzden co to pravidelne pil som mu ich aj natierala tymto cajikom. A doba uzivania? Sami uvidite ako miznu. Ked boli suche. Na chvilu som cajik vysadila a potom sme este preventivne raz za cas cajik urobili/vypili. Cele to trvalo cca 3 tyzdne. Drzim palce, lebo molusky su pliaga. ;(
Molusan krém od aromaterapeuta Karla Hadeka (kúpiť cez net) pár tyzdnou a po moluskach ani stopa 😀
Luci1407
@bodka13 no my sme tiez ziadnu tekutinu nemali, len bielu gulicku a ked sa vybrala isla stade krv.
Na margo vsetkych tych spominanuch kremov, cistcov a vodiciek, tieto nam nepomohli, len prepichnut, gulicku vytlacit, vydezinfikovat Betadinom. Dostali to postupne vsetky 3 decka a takto sme im to vsetkym zlikvidovali. Synovi to este dorazilo more, ked vyliezol z morskej vody same mu tie vnutra molusky ciastocne vyliezali, uz sme len vytiahli pinzetou a vydezinfikovali.
Potrieť Betadine podobrať nechtom a vylupiť von ako hnisavý pupak a potom to dosť krvacalo a vytlacene znovu potierat betadine ...kym ich nedostanes vsetky preč budu sa mnoziť - toto mne kazal kožný mala to mala minulý rok asi to dostala na plavárni
Molusky nijako nevytláčajte, tým ich len roznášate. MY sme ich liečili rok a pol infectodellom, potom som zmenila kožnú lekárku a do dvoch týždňov bolo po moluskách. Používali sme ichtamolovú pastu a zásyp
@eliska4 kebyze ich nevytlacim maju ich este teraz.... najstarsiu dceru sme patlali kdecim, pila cistec a len sa jej to zhorsovalo, u nej to trvalo vyse pol roka. Chytili to od nej aj mladsi dvaja. Tym som to uz okamzite riesila vytlacenim a mali ich malinko a behom par dni bolo po nich. Takze za mna len vytlacanie. Vobec sa nam to neroznieslo, dokladne som dezinfikovala Betadinom a davala pozor nech sa tie gulicky nedostanu inde na kozu, ked sme ich vytlacili.
Za mna je teda top more, to sa otvarali molusky same a vyliezali von, stacilo vytiahnut. Ale kebyze sa nam objavia zas, bez vahania vytlacim, ani nejdem ku koznej, to je len trapenie...
@bodka13...pane boze :( ...ma ich vela ...skuste lastovicnik ...z vlastnej skusenosti ho mozem odporucit ...teraz je ho vsade plno ...je v obdoby kvitnutia ...
Bože toto neni normálne...doteraz nič také nebolo a teraz sa roznáša kadejaká pliaga.to kde sme...a z čoho sa to vlastne tvorí?len tak ?
My mame jednu vacsiu a tri mini loziska a tusim nam ten Infectodell zabral, uz sa jej vysusili a uvidime co sa bude dalej diat...
@luci1407
My sme molusky prekonali v zime. Dcera ich doniesla z plavarne na jesen. Zaberalo nam ich pichnut ihlou a natriet betadinom, no nechcela som trapit dceru. Manzel zacal pracovat v Nemecku tak doniesol z lekarne Infektodell. Tym sme ich natierali,kym nezacli cervenat a potom sme uz nechali tak. Cca za tyzden sa zahojilo miesto,zostal strupcek,ten odpadol a nezostala jazva. Dlhy boj,ale mame uz po tom.
@veronika2509
Infectodell je dostat au aj u nas stoji cca 10,50€ natierala som teraz od piatku a uz to ma uplne suche takze teraz uz len pockat kym to odpadne?
@luci1407 no my už na molusky ideme iba Betadinom... prepichnuť,vytlačiť a Betadin...potom prelepit...a plus užíva Bkomplex a Zinok
Teraz momentálne má syn(17) jednu na krku ako je hrtan a druhú pod pazuchou...konzultovala som to aj s alergologičkou ( ona rieši aj imunitu) a povedala že ak by to bolo na väčších plochách tak mu urobí odbery a napíše liečbu Isoprinosinom ale,že to až keď bude zle lebo obsahuje kortikoidy ktoré na niečo pomôžu a inde uškodia
@renka30
@veronika2509
ten Infectodell je bezfarebný? my sme prvýkrát mali Duofilm ale kým sme ich zlikvidovali trvalo to viac ako 10 týždňov a potom sa ešte hojili tie fľaky po nich

@blahowoman skús si nájsť ešte iné obrázky moluskov na nete...ale určite nie sú tukové, pretože tá tekutina v nich,ktorá vyteká keď prasknu=dozreju je infekčna