icon

Molusky u deti

luci1407
14. máj 2017

Ahojte baby mate niektora skusenost s moluskami u vasich deticiek? Ako ste sa ich zbavili co Vam pomohlo? Dakujem za rady

ejkapod
6. aug 2017

Nas boj stale pokracuje...kupila som koloidne striebro to jej akurat tie spalene chrasty okolo molusky zmizli a inak nevidim ziaden ucinok...urobilo sa jej par aj na ruke...takze zufalstvo..dufala som ze kym pojdeme do skolky sa toho zbavime..

ejkapod
15. aug 2017

Tak baby dnes som uz siahla po Betadine a zatial prepichla a vytrhla 3 molusky a uvidime ci sa ich zbavime alebo objavia nove...uz som fakt zufala...

elizita
15. aug 2017

@ejkapod a co z nich slo? Lebo mojej len krv, nic biele ako vsetci popisuju

ejkapod
15. aug 2017

@elizita bola tam taka biela gulicka...moc to neslo prepichnut ale ako tak som to prepichla a potom vytlacila a odtrhla a neostalo nic len sla potom krv a to som zase natrela Betaninom a potom grafovou mastou..a vam sa vratili ci nie ked si ich takto odstranila?

elizita
15. aug 2017

@ejkapod na par dni sa to zapalilo a potom sa to vratilo do povodneho stavu... prepichla som len jednu na skusku.. ale ako vravim, jej nic biele odtial neslo.. prva moluska sa objavila 4.1.. zaciatkom aprila dalsie a v maji sme uz boli u koznej.. ale uz tam nechodime.. bolo to bez ucinku.. nula bodov.. mozno by pomohol ten molusk, keby si to dala natriet..

ejkapod
15. aug 2017

@elizita ja som na skusku 3 vytlacila tak uvidim...tiez rozmyslam nad mastickou molusan..asi ju zbehnem kupit a natriem par a uvidime

teuflerin
16. aug 2017

@elizita
@ejkapod ja ked som ich zakazdym prepichla tak vzdy sla krv....tu treba hned dezinfikovat lebo ta je infekcna....cize ak tecie po kozi moze zase roznasat nove....
Biele gulicky idu ak uz su dozrete tie molusky....
Nam sa vzdy po prepichnuti tie molusky akoby zapalili spravila sa chrasta a odpadla a zmizli....ale bojovali sme dlho....kozny povedal ze molusky su znakom oslabenej imunity....ze treba ju dat dokopy....

luci1407
autor
16. aug 2017

@teuflerin o tej imunite to som aj ja pocula ale moj maly ma 2 roky a este nikdy nebol chiry tak potom nechapem......ja som zohnala z anglicja vodicju zimaderm sa to vola a skusane cca 2tt. Zacinaju cervenst tsk som velmi zvexava....pozitivum je ze ta vodicka nestipe ako molusk....to bol des

teuflerin
16. aug 2017

@luci1407 tak potom neviem...u nas to platilo nakopli sme trosku imunitu a zacali miznut...zlpsovalo sa to..tiez nebyvala moc chora...a to je dobry znak ze cerveneju...to sa zapaluju potom odpadne chrasta a uz by sa tam nemali tvorit nove..drzim palce

ejkapod
16. aug 2017

@teuflerin
@luci1407 my uz vyse mesiaca berieme imunoglukan a vitanim C...a nevidím ziaden pokrok...tiez sme doteraz nebyvali chory az ked nastupila do škôlky tak mala semtam soplik nic vážne

luci1407
autor
17. aug 2017

@ejkapod ach ja uz nechapem teda....je to hrozne mam z toho strasne nervy....najhorsie je ze sa to udajne bude vracat.......

bodka13
17. aug 2017

@ejkapod
@luci1407
Ak to majú deti naozaj rozsiahle a stále sa opakujúce treba ísť k alegologičke/imunologovi a predpíše Isoprinosin ktorý pomáha zlepšiť imunitu a pri liečbe rôznych vírusových infekciach kam patrí aj herpes,molusky a podobne...sú to však kortikoidy, ale zaberajú

ejkapod
17. aug 2017

@bodka13 my sme na alergologii boli este to nemala od koznej potvrdene no ona nam hned na alergologii povedala ze su to molusky...

jarik84
17. aug 2017

Moj boj s moluskami u dvojrocnejo chlapca: kozna mi odporucala duofilm, natriet a nechat zaschnut dennodenne. Nepomohlo, ba navyse z dvoch mal asi dvadsat za dva dni... dalsia kozna mi odporucala nejaky sirup na posilnenie imunity a dalsi roztok na potieranie. Lenze ja som v tom uz nevidela zmysel. Takze nakoniec bral sirup a molusky som mu potierala mocom, jeho vlastným. Nechutne, vsak? Ale do dvoch tyzdnov sme mali pokoj. Uz je tomu rok a nic sa nevratilo.

elizita
17. aug 2017

@jarik84 to mi vzdy pride menej nechutne ako potierat menstruacnou krvou..si to potrela a za ako dlho umyla?

bodka13
17. aug 2017

@ejkapod syn (17) má tiež molusky...s prestavkami bojujeme asi od septembra 2016 vtedy mal na ruke najskôr 1 a postupne asi 6-7, vtedy sme natierali moluskom no ostali akoby jazvy ( spálené fľaky) ... Chvíľu bol pokoj a urobil sa mu jeden na zátylku ale ten sme po radach od mamin tu zlikvidovali ihla/vytlačiť /betadin a do týždňa to bolo vysušené
Rozprávala som sa o tom s našou alergologickou a sama navrhla, že ak toho bude veľa napíše mu ten Isoprinosin no hneď upozornila, že nerada lebo je to kortikoid..neriešila žiadne potvrdenie od kožnej... Práveže kožna kam chodil syn s akne iba od stola " to sú molusky,to musel niekde chytiť " a nadiktovala čo máme kúpiť na to v lekárni, nijako to neriešila

jarik84
17. aug 2017

@elizita pravidelne kazdy vecer pred sprchovanim, len aby to zaschlo a umyt a niekedy aj na dvore, ked potreboval pisat, bolo leto, takze behal holy a doma do sprchy.

ejkapod
17. aug 2017

Tak baby co som potierala kolodium forte tak po odpadnuti chrasty tam moluska ostala 😢😢3 den prepichujem a potieram Betadine tak uvidim co bude...na 2 vyrazky co sa jej zjavili na ruke a aj na nohe som dala jablcny ocot...robia sa jej malinke...zblazdnim sa u z toho

ejkapod
17. aug 2017

A ozaj u nas v lekarniach nikde nemaju tu masticku Molusan...len roztok my ponukali

bodka13
18. aug 2017

@ejkapod aj vytlačiť to treba...vydezinfikovať...a ja potom ešte synovi prelepujem náplasťou a na ten vankúšik kvapnem Betadin

teuflerin
18. aug 2017

@bodka13 presne tak som to robila aj ja..prepichla sm dezinfikovala som a prelepila to...na to som dala betadine...leno ono ked vteka odtial nieco bud krv alebo tak tak to je velmi infekcne...a tym padom ked to teecie po telicku tka sa ´to rozsiruje

gabikkas
18. aug 2017

@bodka13 kamaratla lekarnicka mi povedala, z isoprinosine nie je kortikoid

elizita
18. aug 2017

@ejkapod to sa da len objednat z netu

ejkapod
18. aug 2017

@bodka13
@teuflerin ja som jej to natrela pred aj ihlu namacam aj po som nayrela betadinom a potom som to imazolom vsetky vyrazky potrela lebo to pekne vysusuje...moja ma fobiu este aj z naplati..ked som chcela eano odlepit co som jej na 2 vyrazky skusila jablcny ocot to bolo revu 😂

ejkapod
18. aug 2017

@elizita uz som zistila idem to objednat a vyskysame

micicka
18. aug 2017

Skuste ozaj najskor tie homeo. Ked citam ako prepichujete tie molusky, az ma to boli.
Aj mne dr hovorila, ze ak nezmiznu musia sa vyskriabat.
Tak som si povedala, ze este skusim homeo a ozaj to pomohlo. Za pokus nic nedate.
Nie som homeo fantik ale sem tam nasadim a aj pomozu.

bodka13
18. aug 2017

@gabikkas tak potom neviem komu veriť... Zatiaľ som sa v alergologičke nesklamala a tento článok jej slová čiastočne potvrdzuje keďže Isoprinosin je imunosupresivny a imunostimulačny liek http://www.liekinfo.sk/zaujimavosti/neziaduce-u...

ejkapod
22. aug 2017

Dnes sme boli u doktorky a ze jej to nemam teraz uz nicim natierat..som jej to natierala Betadine a vytlacala a prepichovala a ze jej to uz nemam robit a nechat volne a o tyzden mame prísť.

elizita
30. aug 2017

Tak, ja som to dnes vzdala a sli sme na vybratie pinzetou. Vyzera to desivo, ale zacalo sa jej to sirit este viac, za posledny tyzden jej pribudlo 5ks, hoci homeo berie poctivo. Plakala tak ci tak pri kazdom pokuse natriet to, takto si to 5 min odplakala a bodaj by sa to pekne zahojilo. Umyvat cytealom, potom fucidin a telo kremovat mliecnou mastou. Ze ma velmi suchu kozu a aj z kazdej miniranky sa preto moze vytvarat moluska. Vraj jazvy nezostanu, aj ked mi to pri pohlade na to nepride... este jej to omocim repikom a aloe. Chuda moje

ejkapod
30. aug 2017

@elizita juuj chudiatko a vy to mate len na rucicke??My sme boli tiez dnes u pediatra na kontrole no nasa ma Dovolenku tak sme boli u zastupujucej..tyzden natierame molusan kremom a mam pocit ze sa pomaly stracaju...pondelok mam ist k svojej tak uvidime ci nas poslu ešte na kožné..len jej uz nemaju co vyberat..ona ma take drobunke uz vyrážky.
Drzim palce nech sa vam to uz nevráti.😘