icon

Molusky u deti

luci1407
14. máj 2017

Ahojte baby mate niektora skusenost s moluskami u vasich deticiek? Ako ste sa ich zbavili co Vam pomohlo? Dakujem za rady

elizita
30. aug 2017

Nie, len tam ich mala najviac. Rozsirilo sa jej to na trup pod rucickou, aj 2 kusy na bedrach aj pod druhou pazuskou. Mala ich okolo 30ks ked som jej ich ratala. Liecili sme od maja, vtedy ich mala 8 drobnych. A v pondelok nastupuje uz do skolky. Tak uz nemam sancu jej to pocas dna natierat a sledovat jej to a riskovat ci zas rano objavim dalsiu. Vam pomaha molusan? Keby sa jej to uz nesirilo, urcite by som jej to nedala vybrat, ale uz to bolo neunosne. V podstate mi to prislo, ako prepichovanie a vytlacenie. Len tam sa caka kym to same odpadne, takto jej to spravila jednym supom. Aj mi to ukazovala a fakt to boli take gulicky vnutri. A ze to krvaca, lebo kazda jedna ma vlastnu cievku...

ejkapod
30. aug 2017

@elizita , my mame tiez na bedrach, ruke a par malinkych sa jej urobilo pod pazuchov a 3 na stehne...ja som jej to sama doma vytlacila a odstranila tie biele gulicky, isla krv a potierala betadinom..teraz tyzden tym Molusanom tak uvidime..tiez sa od maja trapime a uz sa ide do škôlky tak mam z toho nervi co povedia ale 2 doktorky my povedali ze moze chodiť....a berieme aj imunoglukan

ejkapod
30. aug 2017

@riki2013 ahoj prosim ta ako dlho vam trvalo zbavit sa molusiek s Molusanom?? A ako casto ste natierali...my používame tyzden a natieram len na noc a nicim neprelepujem nechavam volno...vidim ze je to krajšie len keby sa nove nerobili....

dejka77
7. sep 2017

@ejkapod Su aj toto molusky?

ejkapod
7. sep 2017

@dejka77 cez mobil to zle vidiet, zajtra to kuknem cez PC...

ejkapod
11. sep 2017

@dejka77 aj by mohli byt len sa my zdaju dist veľké...je to biele??

ejkapod
11. sep 2017

Baby ciste zufalstvo..mala my ochorela sme na ATB a molusky sa rozšírili a zväčšili...uz sme ich maly par, vyzeralo to uz pekne a teraz toto...😢😢myslite ze ked vyzdravie budu miznut??

xlucia
11. sep 2017

@ejkapod nebudu ale ked das do poriadku creva po atb a molusky budes potierat tak zmiznu. a potierat podla toho aky vek ma dieta. ci je malicke alebo skolak

ejkapod
11. sep 2017

A co jej po Atb mam dat aby boli creva oki?? Ma 3,5 roka..teraz natieram cajovnikovym olejom...doteraz molusanom len uz ma podráždenu pokozku z toho cesnaku tak chcem dat troska pokoj.

dejka77
11. sep 2017

@ejkapod Taketo velke to mal po osprchovani, predtym to bolo mensie. Praveze nic biele tam nevidno, ale mozno preto, ze je to cerstve.
Davam mu na to jablcny ocot a zial vyzera to na molusky, lebo sa mu tam urobilo take biele alebo to zcernelo.
Malej davaj v prvom rade probiotika, zaroven s atb.

mikaloca
11. sep 2017

Moj syn mal asi 100, ziadny z týchto agresívnych produktov nepomahal, mal ist uz dokonca na chirurgicky zakrok. Vytlacat neodporucam, krvou sa to siri dalej, taktiez skrabanim si to deti roznasaju, malému som cely trup hlavne na noc natrela robenou tinktúrou a zaviazala, aby si to nesiril. Nam nakoniec zabrala tinktura, ktoru nam urobila jedna pani bylinkarka z lastovicnika, rebricka a orecha...postupne sa zacali po jednom stracat, po cca. 3 mesiacoch nemal nic, bez bolesti, bez jaziev..odvtedy ma pokoj.

elizita
11. sep 2017

@ejkapod mojej som po chorobe davala probiotika linex 3x denne, tie klasicke do vody, nie tu novinku pre deti.. a vtedy sa nam aj podaril zbavit povodcu... nenechaj to rozsirovat a skusat dlho vseliake masticky a tinktury., ja som to skusala 4 mesiace.. chvilu bolo dobre a zrazu zas nove vybehli, potom zas chvilu ok.. sem tam daco zmizlo..zo zaciatku mala 8ks a ked som sa uz nastvala, mala ich az do 35! Keby viem na zaciatku, ze sa ani s jednym potieranim netrafim a ani homeo sa netrafi, dam jej to vybrat hned na zaciatku a nie az ked ich mala tolko.. menej by sa naplakala a mala by krajsie leto.. probiotika berte minimalne mesiac poctivo

dejka77
11. sep 2017

@ejkapod
@elizita Baby, malemu sa ta pliaga siri nenormalne rychlo. Len od vcera mu pribudlo aspon 5 novych. Jablcny ocot pomaha, meni sa to na cierne bodky, ale co z toho ked ich tak vela pribuda 😕.

ejkapod
11. sep 2017

@dejka77 , chuda toto je neskutocne ako sa tej pliagy zbavit...my sme tiez uz zufali a mala tiez uz je z toho nervozna...ani kupat sa nemoze furt sa vypytuje kedy jej uz vyrážky zmiznu..drzim palce nech sa toho rychlo zbavite

ejkapod
11. sep 2017

@elizita dakujem zajtra jej probiotika pojdem kupit...dr.nam ani nepovedala ze mame brat k ATB ...

simisi
19. sep 2017

Kocky ja som tiez skusala vsetko mozne,nakoniec som kupila v lekarni Molusk,najskor som sa to bala pouzit,pretoze to je koncentrat hydroxidu,ale natierala som 4 dni,urobili sa jej chrasticky a dalej sa to uz nemalo potierat a krasne jej poodpadavali..stoji okolo 18 e

ejkapod
24. sep 2017

Baby ako dalej bojujete z moluskami..u nas sa to od choroby malej zhorsilo...spravili sa jej aj na rukach aj nohách a take velke ich ma...uz som z toho na nervi 😞

luci1407
autor
24. sep 2017

My uz cca mesiac pouzivame ten Zimaderm....a zacali mu cervenat na jednom je uz ako keby chrasta....tak snad to zabera.. inak som na nervy z nich uz aj ja

luci1407
autor
24. sep 2017

@simisi
A nestipalo ju to? Ja som ro tiez kupila ale maly hrozne plakal....tak som to vysadila

simisi
24. sep 2017

@luci1407
@ejkapod nam to tym.moluskom zmizlo cele do 10 dni....a tiez som predtym potierala vsetkym moznym..zatial he kľud

simisi
24. sep 2017

@luci1407 nie,vobec,ale potierala som asi len 4 dni,potom sa jej tam.zacala robit chrasta a pekne odpadli

dejka77
24. sep 2017

My tie molusky pravdepodobne nemame. Boli to stipance od komarov. Mali sme ich strasne vela v dome a este stale tu nejake su.

ejkapod
24. sep 2017

@simisi ja potieram tym molusan krem ale len na vikend lebo to smrdi cesnakom a kedze chodi do skolky uz tak v tyzdni po sprchovani natieram koloidnym striebrom.Ja som tiez uz uvazovala nad molusanom no bojim sa ze bude stipat..lebo taky bol aj ten kolodium forte no urobila sa chrasta a potom ked odpadla moluska tam ostala...takze to bolo zbytočne trapenie

simisi
24. sep 2017

@ejkapod nam krasne odpadla cela chrasta....neviem od coho to závisí

ejkapod
24. sep 2017

@simisi tak to je super len nech sa vam nevratia...a natierala si 3x denne ci ako??

simisi
24. sep 2017

@ejkapod natierala som iba vecer,po osprchovani,zacala som v nedelu a v stredu naposledy,lebo uz ich mala zacervenane a robila sa chrasta

ejkapod
24. sep 2017

@simisi dakujem uvidim ako zase zaberie molus krem..predtym sa to pekne zmensivalo a mizlo no potom ochorela a zvacsili a rozsirili sa a teraz ich mame dost veľké...take sme este nemali...a nestipalo to?

simisi
24. sep 2017

@ejkapod vies co,nestipalo..ja som po precitani navodu vahala jej to natriet,ale nakoniec som skusila.Ona ich nemala vela asi osem...

ejkapod
24. sep 2017

@simisi dakujem uvidim ci sa nezacnu stracat molusan krem a k nie skusim este ten molysan roztok...

simisi
24. sep 2017

@ejkapod drzim palce,a vola sa to Molusk..u nas v lekarni ani nic ine nemali