Moraxella bez antibiotík

18. feb 2023

Naša dcérka má nalez moraxelly v nosteku. Nostek fuka minimálne, sopliky ma biele, je bez teploty. Sem tam zakasle. MUDr jej nenasadil žiadne atb. dá sa to takto zvládnuť?
Min roka sme mali tiež ale tam sme mali zelené sopliky a teploty+škaredý dusivy kašeľ. Atb vtedy brala a trvalo nám pomaly 3 mesiace sa jej zbaviť. Mala kúru bronchovaxom od augusta do decembra.
Na dcérke vidím ze nie je v poriadku sťažuje sa na bolesť bruska, trpí nevolnostou, je unavenejsia, detto tie vodnatý sopliky. Jedine co berie je morská voda do nosteka, vitamíny C a D.

dzulli1980
18. feb 2023

Trvaj na nasadení zodpovedajúcich ATB, voľnopredajnými liekmi sa Moraxelly dcéra nezbaví ... možno na chvíľu utlmí, no nezbaví.

anavixy
18. feb 2023

Ked nema znamky bakterialnej infekcie, nie su potrebne antibiotika. Vodnaty soplik a smrkanie parkrat za den nie su dovod na atb. Moraxella je bezna sucast mikroflory nosa a je len potencialne patogenna, za normalnych okolnosti nemusi sposobovat ziadne problemy a dokonca je velmi pravdepodobne, ze po dobrati atb sa znova v nose objavia (co sa vam vlastne uz aj stalo). Existuju myslim aj probiotika do nosa, to by nemusela byt zla cesta a ani nieco na podporu imunity, Imunoglukan mozno? Myslim si, ze lekar postupuje spravne, spominane problemy so zaludkom budu mozno z niecoho ineho, davat dcerke probiotika? Kedy vznikli? Nemoze to mat este z obdobia ked brala viac liekov?

dzulli1980
18. feb 2023

Hlavne sa nenechaj oklamať kadejakými probiotikami do nosa a voľnopredajnými liekmi na podporu imunity atď. ... pokiaľ raz vyjde pozitívny výter, "zvieratko" v nose resp. v hrdle je premnožené, treba brať zodpovedajúce ATB ... máme s tým bohaté skúsenosti, tiež nechala doktorka dcéru sa trápiť s pozitívnym nálezom v nose pol roka, tiež samé probiotiká do nosa, voľnopredajné lieky, podpora imunity atď., až dcéra skončila s nezraziteľnými horúčkami cez 41 st., bola ako handrová bábika, cikala, kakala pod seba na urgente ... z dôvodu neliečeného streptokoka ... po preliečení ATB sa jej viac nevrátil ... a ak sa jej moraxella vracia, treba urobiť výtery aj rodičom, možno to má v sebe niektorý z vás.

anavixy
18. feb 2023

@dzulli1980 to ze je v nose neznamena, ze je premnozena 🙂 streptokok (zalezi ktory) a moraxella su odlisne bakterie s odlisnou patogenitou, ale to zbytocne rozoberat. Keby nam davali atb na kazdu bakterie v nose, v hrdle, v posve… nic ine by sme nerobili, len brali atb. Stav treba posudzovat komplexne, nie len pozriet na vysledky vyterov. To, ze vasa doktorka mozno nieco podcenila neznamena, ze je to tak u kazdeho. A ano, urcite to maju aj rodicia, aj susedia, aj ostatne deti s ktorymi sa stretavaju, tak ako aj ostatne bakterie, ktore im problemy nespôsobujú, aj ked niekomu inemu mozu.

autor
18. feb 2023

@dzulli1980 mi s priateľom určite prenasaci niesme. S dcérkou ak donesie niečo zo škôlky schytame to vždy takže ak je na atb ona spravidla sme aj my. Ja m dobrú obvodnu. Ta mu vždy robí vytery, priatelova sa riadi podľa jej výsledkov.
@anavixy ja atb ani nechcem skrz toho ze aj MUDr vidí ze to stále dotiahne zo škôlky. Čiže ak dostane teraz atb dám ju do škôlky a sme tam kde teraz. Len skrz tie nevolnosti nám kázal vysadiť všetko aj vincentku a vidím ze sa nám to neobracia k lepšiemu ale už nám začína brhlat aj večer 😒 na imunitu berie dlhodobo preventant, D. Mame aj bronchovaxom posl balenie a 2 týždne po jeho vysadení Mame imunor. Ale MIDr chcela nasadzovať až bude zdravá.