Môťe mať 7 mesačné dieťa hnačku po jogurte?
malej som dala prvy krat milacika a v noci zacala hnackovat ale je spokojna aj pekne papa.
Môj má 3 roky a dodnes ho preženie po "chutných "čik" sprostostiach" typu: miláčik, coopačik, pribináčik,... už ani nepamätám, kedy som niečo také kúpila. Naposledy mu to dali v škôlke, takže viem, že ešte stále to má preňho laxatívny účinok. 😀 Do jedného roka som krpcovi dávala len biely jogurt - ale ozaj jogurt a zvykla som mu doň pomixovať banán, Z toho ho nepreháňalo.
prehnat može z čohokolek jak aj deti tak aj dospelych.... a čo sa tyka milačikov a hlavne pribinačikov,su celkovo tažke na žaludok.... určite je jogurt lepši než jak spomina @dahra čik sprostosti :D
ahoj, ja zase pouzivam jogurty hlavne pri zacpe - je to jedno z mala co ji pomuze 🙂
milacik nieje jogurt. Skus normalny biely bio jogurt. Moj ho miluje a nevie sa ho dojset 🙂 Ale nemyslim take, ze activia, normalne Kysucky, Selcsky atd.. 🙂 Nikdy nemal na neho laxativne ucinky. 🙂
Tak ako pise marylis, milacik nieje jogurt, je to nieco ako pribinacek.. Ja som svojmu davala aj take ochutnat, ale kedze ani ja nemam rada velmi take sladkosti, tak som radsej davala ovocny jogurt - nie smotanovy ten tiez nemam rada, ale taky ako jogobela, alebo aktivia... A ak nieco sladke, tak vanilkovy puding alebo Monte 🙂 Ale tie az trosku neskor nie ked mal 7mesiacov. Ale hnacku z nich nikdy nemal, kakal vzdy normalne..
Miláčik,pribinácik a ostatné veci tohoto typu sú absolútne nevhodné pre deti do jedného roka pretože obsahujú tvaroh a už vonkoncom by som mu nedala pribináčika ktorý je samá chémia a éčko. Najskôr by som mu dala lipánka ale až po roku. Malo by sa začať s klasickými bielymi jogurtami, nečudujem sa že mala hnačku
No hlavne by som 7-mesacnej probinacik vobec nedavala, ked tak zacat bielym jogurtom s ovocim, ale urcite nie tak skoro, este take 2 mesiace ma cas
no nechcem oponovať ,ale ak si mám vybrať medzi pribináčikom a aktíviou ...vyberiem si pre seba a dieťa pribináčka ...aktívia je obyčajný umelými sladidlami naplnený ani to nenazvem jogurtom......a k mamičke ,môže ti hnačkovať ,skús ešte počkať a za mesiac skús dať zas a uvidíš ,celé toto obdobie príkrmov je o tom ako drobec na čo zareaguje ,ak zle stačí na nejaké obdobie vyradiť ...a vieš čo je najlepšie aký jogurt ,spravený doma ,ktorého pírprava trvá 5 min. naleješ do nádob šupneš do jogurtovača a robí sa samo ....
biely jpogurt s bananom sme papali do roka..alebo s inym ovocim..ani teraz nepapa take🙂
najlepsie jogurty su tie, ktore maju kratku dobu trvanlivosti. je tam viac zivej kultury a malo chcemie 😉 a ano mohlo sposobit hnacku
Pozor milacik nie je jogurt. A do roka by dieta nemalo prijimat ziadny cukor. Kludne sa do mna pustite, mam to v pazi. Ano z milacika moze mat hnacku. Ale nic sa nedeje, len mu ho zatial nedavaj. Ja som davala biely jogurt uplne cisty a sladeny bananom, a takto som robila hjogurty dlho, minimalne do 2 mozno aj 3 rokov. Priadavala som ovocie podla sezony a neskor som dosladila medom alebo len bananom, chutil vyborne.
ano mohlo ju prehnat z toho, ale milacika by som tak skoro nedavala. treba skusit cisty biely nesladeny jogurt

jasneee, moze, to je bezne. My s pribinacika dodnes hnackujeme, tak som ho aj prestala davat. Treba asi vytipovat co je pre dietatko dobre a co mu robi zle, je to individualne.