icon

Môže byť hra so skladačkami prejavom autizmu?

22. mar 2025

Je toto prosím vás dovod na obavu? Syn sa od mala hral s kolieskami, aj teraz si ich rad sklada do radu je to chytry 2,5 rocny chlapcek , neskutocne pozorny vsima si detsily…je mozne ze to je nejaky problem ako autizmus ? Nic mu nikdy nebolo aj sa hodino zem ked ma nervy .. znama ma dnes strasne vystrasila. Chcem len vediet ci take pre mna banality su dovod na obavy

denisa_deniska
22. mar 2025

Aj ty si ukladáš veci pekne na poličke, nie? Si autista? Akože nehnevaj sa, ale kvôli tomu, že sa rád hrá s kolieskami a ukladá si ich do radu by mal byť autista? Čo by si ešte očakáva, že by mal 2,5 ročný chlapec s nimi robiť? Má nejaké iné prejavy?

terezkaarthuramax
22. mar 2025

Ja ked som si ako dieta upratovala v žiadnom prípade nesmeli byt dve kacicky vedla seba. Museli byt medzi nimi dve hračky. Vyrastla som z toho.

autor
22. mar 2025

Ved preto sa pytam ,lebo niekto to dava do poprednych znakov a mne to pride sialene akoze urcite zo moze byt ale plus dalsich x inych znakov..

zuzanockamt
22. mar 2025

Má aj funkčnú hru?

jesenzima
22. mar 2025

Moje 7 ročné dieťa si tiež zaraďuje veci, keď sa hrá 🤷 4 ročný syn tiež, potom si k tomu ľahne a pozoruje. Nie sú autisti 😉

zuzuliennka1
22. mar 2025

moje dieta autizmus ma a ziadne rady si neuklada(l).
na autizmus musi byt zaroven spolu pritomnych/nepritomnych viac veci

deti95060810
22. mar 2025

ak si točí kolieska na autíčku miesto hrania sa s ním tak áno - toto robia autisti...

terezkaarthuramax
22. mar 2025

@deti95060810 mne sa velmi paci ked sa nieco toci aj ma to fascinuje.. aj som sa v detstve tocievala dokola a myslela na vecinco mam rada ..autizmus nemam. aspon ho nemam diagnostnikovany..

autor
23. mar 2025

V detskych kutikoch je napriklad aj vela veci takto urobenych , kolesa na stene ktore maju vo vnutri nejake gulicky ktore musis roztocit atd atd… Ale presne ako pise pani vyssie aj ja som sa tak hrala🙈 .. dalej ze ak mu nieco zakazes hodi sa o zem .. no za mna vsetko detske prejavy trucu nic na diagnozu. Dnes mam pocit ze vsetko je diagnoza.

kacena4
23. mar 2025

nie vsetko nie je dg autizmus, na to musi mat dieta prejavy vo vela oblastiach - v reci, socialnej interakcii a nefunkcnej hre a ano radenie je povazovane za nefunkcnu hru. napr. ak si dieta radi auticka do radu (neustale) miesto toho aby sa s nimi hral na koberci ako sa auta predbiehaju, prenasaju naklad a pod. ale je to len 1 priznak z mnozstva ako hovorim. je dg. autizmus musia byt splnene viacere aktivity vo vo vyssie spomínanych 3 oblastiach

zuzuliennka1
23. mar 2025

ano, su aj hracky s kolieskami, vyslovene hracky kde sa maju tocit nejake casti,.. ide ale o to, aka je jeho hra celkovo, nie len tocenie. lebo dieta si vyslovene nic tocit nemusi a autista byt moze.

autor
23. mar 2025

No tak to mozem byt spokojna pretoze hra sa na buracky , preteky atd potom ich posklada do radu zas je havaria atd… dakujem baby 🥰