icon

Môže byť nechuť ku kresleniu znakom ADHD?

denisa58
Dnes o 07:23

Ahojte syn ma 4,5 roka zacal neskorsie rozpravat mal velke nosne mandle po vybrati zacal rozpravat robehol sa super ..
Pekne odpovie povie co chce chce posluchne
Nechce kreslit a ked nieco nakresli len s pomocov v skoke mi povedali ze nudrzi pozornost ale doma s tym problem nema pekne sa hra aj vonku s kamaratmi aj doma sam (z dinami najviac ) sam sa oblecie vyzlecie papa sam (vsetko chce robit sam ) posluchne ked mu poviem aby nieco urobil chcem sa len opytat moze ist o adahd ?ked nechce kreslit a v skole neudrzi pozornost ?
Sme obkednany aj k neurologovi aj k psychologovi (u psychologa sme uz boli ) a ideme aj na EEG mozgu
Muz mi hovori ze je aj iny ako keho rovesnici ze sa mevie nadchnut pre nieco a ze pri nicom dlho nevydrzi..
Ale ja si myslim ze je to v poriadku pri takom velu len to rozpravnie musime zlepsit ale sme objednany aj k logopedicke
Dakujem za kazdu radu tip atd …

anonym_af7840
Dnes o 07:34

Ci moze ist o ADHD alebo nie tazko povedat. Treba pozriet ine temy tu a je tu aj skupina. Ale…. Zamna tieto deti su brutal neposedne,vkuse v pohybe. Moje dieta napr od skolky bolo vidiet,ze je ine. Potrebuje vkuse chodit,skakat nieco robit. V klude sa nenaje. Kym ine deti sedeli na ihrisku v piesku on robil prievan vsade. V skolke nechcel vyfarbovat napr lebo to bola strata casu. Ale vzdy ho napr ucitelky pochvalili ,ze sa naucil basnicku na 1krat kym ostatne deti sa ju ucili aj tyzden. A to mu zostalo doteraz aj v skole. Aj ked teda v skole sa k tomu pripojili aj ine veci potom okrem adhd. EEG mu urobia ale potom aj tak pojde k pedopsychiatrovi zrejme este. A Cpp. Ale neurolog diagnozu Adhd aj tak neurci.

romanovic
Dnes o 07:42

@denisa58 moja 20 rocna adhd dcera od mala hlavne kreslila, dokonca skoncila animovanu tvorbu, takze neviem, ci je nechut kreslit uplne priznakom adhd.
Medzicasom studuje nieco ine, ale vo volnych chvilach stale kresli, dokonca si sama platila rozne workshopy a kurzy na figury, movement, atd.

anonym_14c967
Dnes o 07:46

Moja neter s ADHD je extra umelecky nadana a kresli nonstop. Spajas si uplne hluposti, pojmy a dojmy. Ved pockaj na riadnu diagnostiku odbornikmi a nemusis spajat nespojitelne ako je nechut kreslenia a ADHD 🤦

michaela329
Dnes o 07:52

Moji žiaci s ADHD kreslili radi a dokonca niektorí aj vyrábali v rámci tvorivých dielní. Takže toto bude skôr o osobnosti dieťaťa, o tom, čo má rado.

biba_18
Dnes o 08:00

nie, ak dieťa nechce kresliť, neznamená to že má adhd - iba to, že nechce kresliť ...

anonym_29a216
Dnes o 08:22

@denisa58 môj syn neznášal kreslenie a tvorenie celkovo, a nemá žiadnu diagnózu… takže kreslenie určite nie je indikátor. Ale ak sa vám niečo nezdá, je lepšie to prebrať s odborníkom.

jaskolka
Dnes o 08:25

Ja stále nerozumiem, prečo je to kreslenie také dôležité...ja napríklad neznášam kresliť, nikdy som to nemala rada, kresliť neviem, výtvarná bola pre mňa vždy trápenie, nedokázala som nikdy nič poriadne nakresliť 😀😀no nepamätám si,že by ma z toho niekto nejako "diagnostikoval". Veď jemna motorika, ruky,sa dajú cvicit aj úplne inak,ako kreslenim.
Rovnako ani moje deti, skrátka kreslenie nemajú radi,no nenapadlo by ma,že by to mal byť "problém"
Dieťa nerado kreslí a to je všetko....

doriiis
Dnes o 08:32

To by môj syn musel byť ADHD na druhú.Neznasal kresliť a vždy keď musel v rámci vyučovania tak plakal. A nie je ADHD. Len patrí medzi ľudí, ktorých kreslenie nebaví. Naopak moja dcéra miluje výtvarnú a kreslí každú chvíľu. Ja som vyštudovala animovanú tvorbu a skôr to občas vyzerá, že mám ADHD ja.

klarrris
Dnes o 08:32

V tomto pripade predsa to, ze nechce kreslit neznamena, ze ma adhd,proste nemusi mat rad kreslenie. A nakoniec ma 4,5 roka, co sa od takeho maleho dietata chce za kreslenie?

simsalabim
Dnes o 08:42

@denisa58 moja dcera s adhd vzdy velmi rada a krasne kreslila a malovala - mame v spalni zaveseny jej obraz (mala vtedy asi 10 rokov) a v dome este dalsie 2. V dospelosti uz nekresli ani nemaluje… vraj to “nevie” - efekt vytvarnej na SS, kde ich ucila pani super dokonala. Nemyslim si, ze toto bude indikator adhd.

anonym_b5cc07
Dnes o 08:44

@denisa58 tam je skôr problém s motorikou, keď sa mu nechce držať ceruzku a nevie s ňou narábať. Motorika ako aj rozvoj reči súvisí. Možno NKS. Treba čakať na diagnostiku a venovať sa dieťaťu.

anonym_b97e9c
Dnes o 08:58

@denisa58 tažko posudiť len z písmenok, ale deti s adhd sú veľmi hyperaktivne, nevydržia pri ničom, odchadzaju od jedla, nevedia obsediet.. to že nechce kresliť, si nemyslím, že má s adhd niečo spoločné, len k tomu nemá vzťah

anonym_f795d1
Dnes o 10:05

Tiez by som to nespajala dokopy.. tiez mam adhd dceru ktora kresli nonstop a aj adhd syna ktory kresli naopak nerad. Nie je to vobec znakom adhd, ci dieta chce alebo nechce kreslit. Ak mate pochybnosti - diagnostika, co uz aj robite, ale nechut kreslit sa nespaja s adhd a nie je to jeho priznakom.