Môže byť pozitívny bezpríznakový syn infekčný?
Máme doma pozitívneho syna od 01.12 ,ale je bez príznakov.
Tak isto ani nám rodičom a ani 4-ročnej dcérke do dnešného dňa nič nieje.
Zajtra t.j.07.12. sme objednaní na PCR test,tak som veľmi zvedavá ako dopadneme.
Zažil niekto niečo podobné?
Ďakujem.
@modroocko781984 ja mam doma dve pozitívne deti a ja som to nedostala
@modroocko781984 ano moze.....moj mal 24.11. pozitivny, my sme isli na kontrolne 3.12. PCR a sme stale doma, lebo ja som to schytala....
Samozrejme, mna nakazil bezpriznakovy, ockovany muž , ale nikoho iného nenakazil.
Dcéra bola testovaná minulú sobotu, svojho otca očkované ho videla cca 5min vo štvrtok a v piatok... Pondelok mu začalo byť zlé domáci test negatívny, utorok domáci test negatívny, v stredu mu bolo lepšie šiel do prace, vo štvrtok ich v práci testovali bol pozitívny, nasledoval PCR ten tiež pozitívny. stav sa mu začal ale zhoršovať zajtra po troch dňoch sa konečne dostane na rtg pľúc, lebo zakaždým mu povedali ze ak by sa začne dusiť ma prísť hned.. Takže zrejme sa nakazil od nej hoci ona príznaky ešte nemala. A on okrem práce, kde pravidelne všetkých testujú a nanajvýš nákup nikam nechodi... Ja som s nou bola Cel čas doma aj som pri nej spala 4 noci lebo som sa bála a ja nemám nič. Dnes jej skončila karatena. Takže je to 50 na 50
@modroocko781984 ano dcera 10 dni karantena
Moj manzel 24.11 pozitivny s priznakmi, 21.11 mal kontakt s pozitivnym, a ja ani deti sme sa nenakazili od neho ,karantena nam konci 10.12
no som zvedava na vysledok čo ukáže,su rodiny,kde 1 nakazil a ostatný nie
To, ci sa nakazi cela rodina alebo len 1 clen je prudko individualne. Aj tu na koniku mas priklady take a take... hlavne nie je to len covid, ale aj jeho varianty, ktore momentalne koluju, deltu chytia medzi sebou hlavne deti, klasicky covid vsetci (ale nie zas tolko sa nakazi, deti v drvivej vacsine bezpriznakove), proste pausalne ti to nikto nepovie... my doma - chlapci to schytali riadne, my dospeli ockovani sme sa nenakazili napriek stalemu kontaktu, malu sme prvych 8-9 dni komplet izolovali a potom sa uz nenakazila, ale myslim, ze potom uz proste ani neboli infekcny. Mali deltu (sekvenciovali vzorky). U sestry to bolo inak - muz sa nakazil (vyse tyzdna v teplotach), po 6 dnoch ona (ockovana - sopel, den teplota) , po 3 dnoch starsi syn (unava, bolest hlavy, to bolo vsetko)... potom desat dni nic a na desiaty den vysiel pozitivny aj mladsi syn (muslei na pretestovanie nez ho daju nazad do skoly, inak mu neni nic)... takze toho ma uz celeho plne zuby. Kedze prisli o cuch a chut, tak klasicky covid tipujem.
@anjelicek26 ako vies,zeby si sa nenakazila aj neockovana? to nikto nevie,hlavne to je teraz vidiet v triedach,kde to dovlecie učiteľ,alebo kucharka a z 22 deti sa nakazia 3-5 ,preto chcem vedieť ako to je v rodine,ked su spolu celý deň,lebo ked sa neockovalo,tiez boli rodiny s dospelimi kde sa niekto nakazil,a niekto nie
@79viktoria79 tak keby som neockovana, davam si sakra pozor pri kontakte a beham okolo deti len s respiratorom 😂 Takto sme sa normalne mojkali, pozerali u nich hore telku, ked im fakt nebolo dobre... U nas v skole to chytilo na jeden sup viac deti veru... ale je pravda, ze to boli stoly, co sedeli pri sebe.
@anjelicek26 ja by som to nerobila, včera mi akurat pisal kamarat,silny cukrivkar neočkovani,dlho som ho nevidela na fb,ze ci je s nim,a ze ma covid, trochu sopel,sen tam kasel,teplota vôbec,prvé 3 dni ho bolelo cele telo,zvladol to paralenom a vitaminmi,jeho manzelka a 17r syn sa nenakazili vôbec,nakazil sa od dcéry ktora nezije s nimi v domácnosti,ini ťažko povedať a dohadovat sa kde je pravda,keby politici hovorili pravdu alebo lekári nie sme tam kde sme teraz 😟 je to skor o imunite,mali sa očkovať stary ludia chronicky chorí,zdravi by si s tym virusim poradil,ale tu sa to ribi vsetko naopak
@79viktoria79 my sme to zazili uz dvakrat, minuly rok muz doniesol covid, este sa neockovalo vtedy, nikto to od neho nechytil, a to sme boli nonstop vsetci 5ti spolu. Teraz dosniesol syn zo skoly, zasa sa nikto nenakazil, ani dcera so synom co este ockovani nie su.

my so synom sme sa nenakazili od dcery...