Môže byť za bolesťami brucha mojej dcéry alergia?
Prosim vas mozno budete vediet poradit... Pisala som v pondelok , ze dcera zjedla vela malin zacala bolest bruska a zvracala . Na druhy den vsetko okej. Po polievke cisty vyvar s cestovinou sa zacala stazovat na bolest bruska a bola mrzuta , uplakana, unavena a zaspala... Hovorim si okej ved aj ja mam na druhy alebo az treti den podrazdeni zaludok po vracani... Na dalsi den rano vsetko super hraje sa , pije , beha... Po obede zas stazuje sa na brusko a unava , zaspala... Sli sme na pohotovost kde jej dr vysetrila moc , uplne cisty hmatala brusko dcerka povedala ze tam ju boli kde je zaludok, dostala injekciu degan ked dobre pamatam vsetko ok sli sme domov . Vecer sa pekne hrala brusko neboli... Dnes rano vsetko super rano zjedla cistu hrianku dr povedala dieta lebo vracala ... Potom som uvarila polievku kde bol iba zemiak mrkva troska cibule , sol , rasca , potom hovori boli ma brusko ja uz fakt neviem teraz zaspala na posteli... Teplotu ani hnacky nema...
Zajtra ideme k nasej dr s nou... Moze to byt nejaka intolerancia? Alergia? Nerozumieme tomu ...
@anonym_autor vies ze rasca nafukuju že?
kakala kedy?
@amonet do vyvaru ju nedavam len dnes som ju dala do polievky co viem tak prave ze rasca je na bolest bruska... Kakala dnes rano vsetko ok sa mi zdalo konzistencia nebola riedka akurat co tak na konci ked sa vykakala tak to bolo take gelovite , ako hlien
@anonym_autor Ani ta cibula tam nemusela byt, ked ma taketo problemy...Ale myslim si, ze by bolo dobre, aby si ju objednala na gastro, tam vedia pomocou hadice do zaludka vela zistit- ci nie je zapal v zaludku, zlc, kyselina, intolerancie...robia aj odbery na autoprotilatky.
@anonym_autor Ani ta cibula tam nemusela byt, ked ma taketo problemy...Ale myslim si, ze by bolo dobre, aby si ju objednala na gastro, tam vedia pomocou hadice do zaludka vela zistit- ci nie je zapal v zaludku, zlc, kyselina, intolerancie...robia aj odbery na autoprotilatky.
@motylik2559 dakujem 😔 zajtra je piatok co je dost blbe... Ale pojdeme k detskej dr...
@motylik2559 dakujem 😔 zajtra je piatok co je dost blbe... Ale pojdeme k detskej dr...
@anonym_autor vybav aspon detsku a nech ti da aj listok na gastro. Drzim palceky, nech je dcerke cim skor lepsie. A nedavaj jej jest cibulu, papriku, rajciny, cesnak, nic mastne ani vyprazane.
@anonym_autor vybav aspon detsku a nech ti da aj listok na gastro. Drzim palceky, nech je dcerke cim skor lepsie. A nedavaj jej jest cibulu, papriku, rajciny, cesnak, nic mastne ani vyprazane.
@motylik2559 dakujem pekne ... Spravila som jej druhe ryzu s cervenou sosovicou ta nenaduva nechcela, pytam sa cestovinu cistu ano? Ano. Doniesla som nechce. Jablko ano? Ano . Nechce...
@motylik2559 dakujem pekne ... Spravila som jej druhe ryzu s cervenou sosovicou ta nenaduva nechcela, pytam sa cestovinu cistu ano? Ano. Doniesla som nechce. Jablko ano? Ano . Nechce...
@anonym_autor treba si uvedomiť, že maliny sú kyslé, mohlo jej to podráždiť steny žalúdka má ho prekyslený. Jablkám a kyslým potravinám sa na nejakú dobu vyhnite, kým sa jej žalúdok ukľudní. Ponúkaj jej kostný vývar urýchli hojenie žalúdočnej výstelky.
@anonym_autor treba si uvedomiť, že maliny sú kyslé, mohlo jej to podráždiť steny žalúdka má ho prekyslený. Jablkám a kyslým potravinám sa na nejakú dobu vyhnite, kým sa jej žalúdok ukľudní. Ponúkaj jej kostný vývar urýchli hojenie žalúdočnej výstelky.
@anonym_efcd20 ale preco ju na dalsi den zacne boliet brusko az po polievke?
@anonym_autor Alergia nie, nedodržala diétu, preto sa jej bolesti vracajú.
Polievka pri diéte vôbec nie je vhodná.
@anonym_efcd20 ale preco ju na dalsi den zacne boliet brusko az po polievke?
@anonym_autor pri jedení sa tvorí kyselina v žalúdku kvôli tráveniu to ju môže dráždiť . Skúste na pár dní antirefluxnú stravu.
Z mojich skusenosti, ked ju boli brucho tak pol hodinu/hodinu po jedle, tak ma zapal zaludku. A napr. cibula je na to dost naprd. Treba obmedzit produkciu zaludocnych kyselin. Davaj jej fakt len lahke veci. Banan, suchu ryzu, piskoty, hrianky. Dospelym sa davaju PPI (napr. helicid, nolpaza). Neviem, ake je to pre detskych pacientov, ale pediatricka vam urcite poradi. Degan je na nevolnosti, nie bolest zaludku.
@anonym_autor ak sa po jedle da vracanie, urcite mastný vyvar nebol vhodná voľba a ani žiadne polievky s cibuľou. Treba dodrživať dietu aspoň pár dní .. cize banan, piškoty, suchá ryža, mozno jemná rýžovo mrkvová polievka.. nebola dodržaná dieta
@anonym_autor ak sa po jedle da vracanie, urcite mastný vyvar nebol vhodná voľba a ani žiadne polievky s cibuľou. Treba dodrživať dietu aspoň pár dní .. cize banan, piškoty, suchá ryža, mozno jemná rýžovo mrkvová polievka.. nebola dodržaná dieta
@anonym_0c9145
@anonym_defce9 ano bolest bruska ma par hodin asi tak max 2 az 3hodinky do toho zaspi je unavena. Vstala este bola uplakana ale potom sa pozbierala boli sme aj von akoby jej nic nebolo...
@anonym_autor Alergia nie, nedodržala diétu, preto sa jej bolesti vracajú.
Polievka pri diéte vôbec nie je vhodná.
@anonym_efcd20
@anonym_e0157f tal dobre dakujem krasne za rady vazim si to
@anonym_defce9 ona nevraca vracala iba v pondelok z malin ...
Hmmm moja dcera tak mala minuly rok. Trvalo to mozno aj mesiac. Dr ze psychika. Dala jej magnezium. Od vtedy je klud. Brala jej aj krv. Vsetko bolo ok. Aj nasono bruska. Aj tam vsetko ok.
Mozno ju brusko boli len preto, ze nebola dodrzana dieta. alebo sa boji ze bude znova zvracat tak uz proste ta psychika pracuje.
Keď má podráždený žalúdok a vracia, tak ju skus pár dní nechať na suchých rožkoch a na suchej ryži. Ziadne mastné vývary, ani sladené čaje jej nedávaj. Treba žalúdok upokojiť, daj jej porobiotika veľa tekutín a je možné že na ňu lezie aj nejaký chrípkový vírus. Ziadny gastroenterolog jej netreba, nechodí sa s každým vracaním hneď gastroenterológovi. Je to bežná detská záležitosť.
@amonet do vyvaru ju nedavam len dnes som ju dala do polievky co viem tak prave ze rasca je na bolest bruska... Kakala dnes rano vsetko ok sa mi zdalo konzistencia nebola riedka akurat co tak na konci ked sa vykakala tak to bolo take gelovite , ako hlien
@anonym_autor moze to byt kludne inolerancia ci alergia na lepok (zvyseny hlien signaluzuje podrazdenie, zapal creva.) Ped hie urobit zakladne odbery, na zaklade vyslefkov poslat na gastro.

@anonym_autor vies ze rasca nafukuju že?
kakala kedy?