Vracanie z množstva malín: Mám sa báť?
Dobry vecer
Dcera 3r dnes na zahrade jedla maliny . Nevydrzala a tak zjedla niekolko neumytych. Zvysok som umyla a jedla umyte. Podla mna ixh zjedla dost a myslim si , ze vracala preto, ze ich zjedla proste vela ... Vodu nepila po zjedeni malin... Citala som ze to moze byt aj otrava z neumyteho ovocia... Najprv ju bolelo brusko a o cca 2 hodiny zvracala maliny . Vracala iba raz... Mam sa bat? Vracali z malin aj vase deti ked toho zjedli vela??
Moja 10-ročná včera vracala z malín ... viem, že sa bojíš, isto máš katastrofické scenáre v hlave ako takmer každá mama (i ja 😀 ), no nepreháňaj, proste jej nesadli.
Mne syn tiez v tomto veku z malin vracal…
@anonym_4874b9 tiez nestriekame vobec, aj predtym jedla neumyte a nic jej nebolo ale dnes ich zamna zjedla vela...
@dzulli1980 ja som takej povahy ze ma hoc teplotu a sa bojim 🫣 ale zjedla ich vela no...
@klarissa25 citala som, ze to moze byt aj z toho ze tie malinove zrniecka drazdia zaludok...
@anonym_autor nevracali
Cakala by som ze co dalej bude, teraz ide brusna viroza vo velkom
Mne umyté ovocie ani nechutí
@anonym_0862ae rozmyslam ci moj 7 rocny dakedy jedol umyte 😂😂😂😂
@anonym_autor nevracali
Cakala by som ze co dalej bude, teraz ide brusna viroza vo velkom
@taktotedanie super "tesim sa" 😔 nastastie vracala iba raz... Mam pocit ze ked som bola dieta ja , tak sme tak casto neboli chori ako dnesne deti...
@ariannazara aspon ste ma rozosmiala 😁
@anonym_0862ae fuha... Tak to som este nepocula . To citite nejak inak ked je to umyte?
neriskovala by som aj ked je to vase v zahrade...
@ariannazara 😂👍.ja ani jahody neumyvam,len od hliny očistím🤦,mne to už umyté potom ozaj nechutí,najradšej priamo z kríka alebo zo stromu.
@anonym_0862ae fuha... Tak to som este nepocula . To citite nejak inak ked je to umyte?
@anonym_autor nie,len proste to mám tak rada.to akokeby si pila víno z vinoveho pohára alebo zo šálky.neviem ako to lepšie vysvetliť
@ariannazara 😂👍.ja ani jahody neumyvam,len od hliny očistím🤦,mne to už umyté potom ozaj nechutí,najradšej priamo z kríka alebo zo stromu.
@anonym_0862ae sak aj on tak, cucoriedky nikdy neumyte..ani maliny ani jahody 😁 take jeme a zijeme a nevracame ani nic podobne
@anonym_autor Sestrina dcera sa raz takto zvracala z vacsieho mnozstva jahod. Len jednorazovo, nic to nebolo, ani nema na ne alergiu.
Ako asi som chorá, ale v živote som nejedla umyté drobné ovocie. Neviem si predstaviť umývať maliny... Keď sú kúsok prezrelé, tak sa rozpadaju pri trhani v ruke.
Ako jahody je iné, tie aj od zeme byt môžu, tak opláchnem keď sú znečistené. Ale maliny, ríbezle, čučoriedky, Zemolez, muchovnik, černice, egrese, rakytník rovno z kriakov.
Je pravda, že drobné ovocie nekupujem vôbec. Čiže okrem mňa to v rukách nik nemal.
Ja som vzdy jedla cucoriedky, brusnice neumyte. Pred par rokami mi jedna pani hovorila, ze sa infikovala nejakou drobnou pasomnicou, ktora mala byt na brusniciach od lisky. Dlho sa zistovalo co jej vlastne je, az prisli na parazity. Od tej doby umyvam, prezeram a skumam. A skutocne som na jahode objavila 2 cerviky s clankovanym telom, usudila som, ze by sa tiez mohlo jednat o podobny pripad, ale od susedovie maciek, ktore mi stale chodia do zahrady. Bola som stastna, ze som tu jahodu nehodila len tak do ust, bola inak cista.

@anonym_autor my jeme neumyte ovocie u nás doma na záhrade 🤷 nerobíme postreky tak neumyvam ovocie. Nemyslím si ze to bude z toho