icon

Môže dieťa po Stoptussine kašľať viac?

5. okt 2024

Ahojte. Môže začať dieťa po Stoptussine začať viac kašľať ? Keďže je na vykalsiavanie.
Malej som dala o 16 a keď si ľahla nevedela zaspať čo stále kaslala

ajsha123
5. okt 2024

Ja mam so stoptussinom dobré skúsenosti, lebo zastavuje dráždenie na kašeľ a zároveň rozpúšťa hlieny. Ak Tvoje dieťa kašle po stoptussine viac, problém je inde - nestačí mu stoptussin. Je choré na viac liekov ako na stoptussin. Nepíšeš viac podrobností, ale naši, ak icg v noci drhlo, tak väčšinou to bolo zapálené hrdlo/alebo angína a na angínu treba atb. Ak je streptokokova. Má horúčky? Ak je zapálené hrdlo, prvá pomoc je Calciovy sirup, fenistil kvapky a stoptussin. U nás. A samozrejme, je rozdiel, aký má dieťa kašeľ. Stoptussin je na všeobecny kašeľ. Ale sú kašle, kedy Treba iný druh...
Alebo je kašeľ alergickeho pôvodu a dusi ho, lebo si lahlo na vankúš - nemáte paperovy vankúš? Ten preventívne vyrad ako prvé. Našich z toho drhlo neskutočne.

bilotti
5. okt 2024

Stoptussin je za mňa super, takisto si myslím že problém je inde

domka222
6. okt 2024

Moja skúsenosť tiež taká istá. Po stoptussine kašeľ ešte horší. Ako som ho vymenila za iný liek,kašeľ ustúpil

dzulli1980
6. okt 2024

No mne aj dcére išlo pľúca po Stoptussine vyrvať ... u nás má tento liek STOP-ku.

brendaa
6. okt 2024

Áno môže, s ditustatom mám podobnú skúsenosť u svojich detí. Horšie a ťažšie sa zbavili hlienov.

dzejsik
6. okt 2024

tiež mám u syna skúsenosť, že Stoptussin mu nepomáha, pritom nám dospelým je ok … posledne mu zabral až Trifed na predpis (ráno a obed zelený, večer žltý)

janage
6. okt 2024

Stoptussin má spolu 2 zložky, jedna kašeľ tlmí, druhá riedi hlien a ulahcuje vykasliavanie. Mne osobne takáto kombinácia robí zle.
Ak si chcela lieky na vykasliavanie, tie kašeľ podporujú a logicky človek kašle viac. Nedávajú sa nikdy neskoro poobede či na noc.
Na noc potrebuješ liek na utlmenie kašľa.
A ak hlieny zatekaju tak pokiaľ sa dá, vyvýšené poloha na spanie.

angelinja
6. okt 2024

ano preto sa nema davat na noc, nabada na kasel

dominikamacakova
6. okt 2024

Ak má dieťa aj nádchu a zatekajú mu hlieny tak stoptusin nie je vhodný. Stoptusin je na suchý kašeľ. Na vlhký je napríklad Solmucol

autor
6. okt 2024

Ďakujem pekne dievčatá

autor
6. okt 2024

@ajsha123 mala v noci laryngitidu 2 noci. Resp počula som, že sa jej horšie dýcha cez deň nekaslala až včera začala.
Dávam calciovy a dávala som Paxeladine lebo kašeľ bol suchý. Teraz sa zmenil na konci vykasle tak som dala o 16 stoptussin a hrôza . Uvidíme aký bude deň.
Ešte jej dávam klasika cibuľový

anavixy
6. okt 2024

Viac kasle hlavne preto, ze lezi. Ale ano, moze sa stat, ze aj po stoptussine kasle viac, to by sa prejavilo aj cez den. Na vlhky kasel mozes davaj aj stoptussin, no v prvom rade treba navysit prijem tekutin, sinupret na zriedenie hlienov a to staci. Solmucol na bezny kasel nie je potrebny, ten ju bude prave drazdit este viac. Suchy kasel potrebuje antitussikum, vlhky nepotrebuje nic specialne, len tekutiny (potvrdene vedeckymi studiami) a cibulovy sirup je tiez super.

autor
6. okt 2024

@anavixy ďakujem ❤️ veru pije malo

agnes28
6. okt 2024

Takisto mojim deťom stoptussin na noc zhoršoval kašeľ, vymenila som za tussin, tam nie je tá zložka čo rozpúšťa hlieny, len tlmi kašeľ a odvtedy nám doma nesmie chýbať

martinka13
6. okt 2024

Stoptusin určite nie je na vykašliavanie. Ja mám so Stoptusinom len dobre skúsenosti. Vždy zastavil suchý dráždivý kašeľ a zároveň riedi hlieny.