Môže dieťa so studenými končatinami ísť do vlažnej sprchy?
Ahojte, mozem spraviť dcérke (4roky) vlaznu sprchu? keď ma teplotu ale rúčky a nôžky ma studené? Pripadne co ešte vyskušat na teplotu ?
Studené ruky znamenajú ze sa teplota dvíha
Horúce ruky a nohy už nebude stúpať teplota
Koľko má teplotu?
@anavixy v noci mala 38.8 dala som jej nurofen ....ráno vstala a zas teplota bola 38.5
Nurofen môžeš dávať každé štyri hodiny. Nám sa osvedčil babkovský recept, dať plátok zemiaku do ponožiek. Neviem prečo, ale funguje to.
Každopádne teplota pod 39°C nie je dôvod na takéto brutálne "zákroky".
@thirstymonk môžem vyskušat aj ten zemiak,to ste dávali na noc? Ci jej môžem dať aj v deň?
Aj cez deň, to je uplne jedno... ale je to babkovská rada, neviem, aké to má vedecké odôvodnenie, že to funguje, ale u nás fungovalo vždy.
@thirstymonk nurofen nemôže dávať každé 4 hodiny. Jedine ak by ho striedala s paracetamolom môže byť interval 4 hodiny. Inak tá istá účinná látka môže byť podaná po 6-8 hodinách
Nurofen plnu davku, tj vaha:2 alebo 10mg/kg vahy mozes podat maximalne 3x denne, po 8h! Urcite nie kazde 4!
Striedat po 4h s paracetamolom (tam davka je 15mg/kg vahy a moze sa podat 4x za 24h).
38,5 ani 38,8 URCITE este nie je na fyzikalne chladenie. Zaklad je podat adekvatnu davku lieku podla vahy, ucinok nastupi za cca 1-1,5h.
Napis este kolko dieta vazi a kolko lieku si podala.
Ak aj raz budes chciet sprchovat, staci voda aj o stupen chladnejsia. Ak bude mat teplotu 39, vodu daj 37-38. Nemozes jej dat vlaznu, moze to sposobit sok a bude to dost neprijemne aj dcere.
@anavixy váži 13,5 kg
Tak pre istotu: nurofen ak mas ten od 3m tak treba davat 6,7 ml.
A ak mas ten od 6r (pokojne mozes davat ten!) tak tam treba dat 3,4 ml.

Nie. Musis ju najprv zohriat a potom az ked ich ma teple , tj teplota je na vrchole, tak mozes chladit fyzikalne, ak je to nutne. 4r dietatu ale nedavaj sprchu, ale prijemne teply-vlazny kupel a nechaj kupat kym vychladne, alebo zabaly. Sprcha je zbytocne stresujuca pri horucke, no ty vies, ako to tvoje dieta znasa. Dovtedy len kontakt koza na kozu by mohol trosku pomoct. Aku ma vysoku horucku? Kolko vazi, kedy a aku davku lieku si podala?