Môže dojčené bábo hnačkovať z ovsených vločiek?
Každé ráno raňajkujem ovsenú kašu s ovocím, je jej celkom dosť, plný hlboký tanier 🙂 jem to takto už roky. Môže mať z nej malá hnačku keďže ju kojim? Nič také čo by ju mohlo preháňať nejem, jedine čo ma napadlo je tá ovsena kaša. Dávam jej probiotiká a coliprev mi kázala Dr. nasadiť, vysadila som aj mlieko ale žiadna zmena.
ovsene vlocky alebo odvar z nich sa babatkam davaju pri zapchach, takze teoreticky je to mozne, skus na par dni vynechat a uvidis
Nerozumiem načo ten coliprev a vysadenie mlieka.. alergia na mlieko sa podľa mňa prejavuje skôr opačne, zápchou a bolesťami bruška 🤔
Podla mna je to zvlastne. Nepises, kolko ma babo tyzdnov, resp. mesiacov, ci ma koliky ako take...asi ma, ked mu davas coliprev a probiotika...a co je to hnacka, ak je vylucne dojcene. Nase tretie baby malo do 2,5 mesiaca kaku v kazdej plienke, skoro ako voda, fakt riedke, hnacka to nie je. Ma aj bolesti bruska? Dojcene babatko moze kakat raz za tyzden a aj do kazdej plienky, hlavne v zaciatkoch a je to v poriadku. Pri prvom som si trosku davala pozor, co jem, pri druhom velmi, lebo to bolo kolikove dieta a pri tretom som na Vianoce jedla salat a kapustnicu a nic mu nebolo, malo par dni 🙂. Takze tazko povedat, ale ovsene vlocky mi nepridu ako nevhodna strava, co by mala nejak vadit.
@s_a alergia na mlieko sa moze prejavovat hnackou - u mojej starsej jediny priznak.
@lucilaines
@nevenka tečie z nej stolica a to doslovne ako voda pri každom kychnuti, pri plači, pri každom pohybe. Stále je pošpinena. Ma necelý mesiac, je väčšinu dojčena, občas prikrmovana. Občas poplace po jedle keď tlačí vetry ale nepríde mi že sú ho koliky, tiež mi moc nepríde ten coliprev vhodný ale Dr. na ňom trvala, že aj takto sa intolerancia prejavuje. Tie vločky ma napadli lebo aj ja z nich mám mierne laxativne účinky ale teda u mňa je to skôr na úžitok. Inak dávam pozor na stravu, neviem čo by jej škodilo.
@nikpa takto sa alergia na mlieko neprejavuje,ze dietatu vyteka stolica 🤦♀️ moze mat aj problem s udrzanim stolice.odber a rozbor stolice urobila lekarka?na gastro vysetrenie vas neposlala?
@simona92101 nie, nikde nás neposlala, nič neurobila žiadne vyšetrenia. Počkám ešte týždeň, čo vysadenie mlieka a kvapky aká bude reakcia a keď nie, budem sa pýtať na poriadne vyšetrenia. Vôbec sa mi to nepáči, aj mňa napadlo, že môže mať problém s udržaním stolice ale zase nemá to od narodenia.
@simona92101 u mojej dcery sa alergia prejavovala prave takto. Stale mala hnedu vodu v gatkach. Mala necele 3 roky, odplienkovana daaaaavno. Napadlo ma, ci nie mlieko - vysadila som na tyzden. Prestalo to. Potom som jej dala Pribinacka - do polhodiny na WC a cely den si sprtla do gatiek. Smer dr, alergo... potvrdena alergia na mlieko. Netvrdim, ze to tak je u
@nikpa Ale u nas to bolo tak.
@nikpa este ma napadla laktozova intolerancia. Zriedkava u babatiek, ale nie vynimocna.
@nikpa kľudne môže byť, môj syn mal z ovsenneho mlieka zápchu, čo dr. mi ani neverila, že to isto nemá z toho, ale keď som ho vysadila, tak to prešlo, aké jej dávaš UM? Skús bezlaktozove, keď ju boli bruško.
@simsalabim u nás v rodine nikto žiadne alergie nemá, myslím že to nebude alergia. Pretože včera boli 2 dni čo som nejedla tie vločky a kakala oveľa menej. Čo je ale paradox, že mám zrazu menej mlieka, tie vločky museli mat vplyv aj na jeho tvorbu.
@janickacrazy určite tam tie vločky robia svoje ako som písala hore, po dvoch dňoch čo som ich nejedla , hnackuje menej. Inak jej dávam aj Kendamil.
@nikpa no u nás v rodine tiež nikto alergie nemá, len moje tri deti, takže tiež som nechápala ako je to možné, ale vidíš, je to možné a nemusí byť hned alergia, može byť aj intolerancia mlieka alebo laktozy, ved uvidíš, ked vysadíš ten ovos, či to pomože či nie
@janickacrazy ja som úplne stratená čo sa týka týchto vecí, nikdy som sa s tým osobne nestretla. Nepoznam rozdiely medzi alergiou a intoleranciou na mlieko a laktózu, budem si o tom musieť niečo naštudovať.
@nikpa myslim ze navstevou gastra sa nic nepokazi,staci odobrat vzorku stolice.nasa obvodna tiez nic riesit nechcela,az som si vynutila gastro a bum,museli sme prejst na bezlaktozove mlieko na predpis.

@nikpa urcite nie. Na zaklde coho sudis, ze ma hnacku?