Môže genetika diagnostikovať detskú mozgovú obrnu?
Dobrý večer prajem Môže genetika ukázať či ma alebo nemá dmo ? Keď nás poslala neurologička s tým na genetiku a do správy napísala že majú vyšetriť dmo ma s tým niekto skúsenosť ďakujem
@kacena4 ani podozrenie ?
To nie je geneticke ochorenie, ale virosove alebo bakt...ved voci tomu sa este stale ockuju deti.
Kolegynin zdravo narodeny syn dostal tusim v nemocnici a ostal mierne postihnuty kvoli tomu.
@euka210 no očkujú sa proti obrne a nepríek tomu čo s toho vzniká ? Obrna tak očkovanie už nikdy viac !! Keď že žiadna príčina nieje na dmo keď sa narodil zdravý žiadny úraz žiadne oživovanie pri pôrode atd ...
A tá magnetická rezignácia môže ukázať dmo ?
Na genetiku ťa dr poslala, aby sa vylucilo nejaké genetické ochorenie, ktoré by mohlo byť príčinou stavu tvojho dieťaťa. Veľa metabolických, nervových a svalových ochorení, ktoré sú dedicne spôsobujú stav ako pri dmo.
Práveže keď sa nič nenájde, to potvrdí dg DMO
@glade22 poslala ma aj na magnetickú rezignáciu toto by malo ukázať všetko nie aj dmo?
Tak na MRI uvidia, že aké veľké je poškodenie a kde hlavne..z toho môže lekár vydedukovať, čo bolo vlastne príčinou tohto poškodenia....ale nie som neurológ, tak úplne presne neviem.
DMO je taká nespecificka diagnóza, popisuje len stav, ale nie príčinu, tá môže byť hocijaká. A takisto na MRI ti do záveru nenapíšu, že je to DMO, iba popisu tie zmeny, ktore v mozgu sú.
Ano moze ukazat geneticky poruchu mozgu. Mame v rodine DMO a mal sa do rodiny priženit jeden papalasky syn a jeho matka pred svadbou ziadala o genetiku choreho dievčatka v rodine a aj ju zaplatila. Darmo jej hovorili, ze islo o poškodenie mozgu pri porode. Islo o sesternice. Tak to dali spravit a ukazalo sa, ze to nie je genetická porucha postihnutia. Tak bola tetuška spokojna a mohla byt svadba 🙈🙈🙈 to dievcatko malo vzdy uvádzanú ako diagnozu DMO ale pod tym názvom je široké spektrum. Autorka Ved daj spravit a budes vediet.

moja skusenost, kedze DMO nie je geneticke ochorenie nie neukaze vam ju pri vysetreni, maximalne tak nejake predispozicie ale nie samotne ochorenie