icon

Môže ísť dcérka do škôlky, keď má mrle?

23. jan 2023

Zienky vcera som zistila, ze dcera ma mrle. Moze ist do kolektivu? Ak nie kedy moze ist? Ma uzivat vermox 3 dni a potom o 2 tyzdne este raz.
Vdaka

Strana
z2
simca06022011
23. jan 2023

no zase doma zavreta nemusi byt, ale do kolektivu nie a dbat viac na hygienu doma teraz, viac umyvat ruky, dezinfikovat atd, aby ste ot nemali potom dookola. Klasika. Von ist moze, do skolky prave ktovli tej hygiene okolo nie. Treba im dat vediet, ako to tu bolo pisane, nech si to aj ostatni rodicia odsleduju. Kludne to moze byt z vonku, kadetade...

V letaku lieku nie je nic o tomto, lebo vlastne nejaku dobu sa vylucuju parazity, potom prestanu, a potom zase dalsia generacia sa odcervuje, cize trva to nejaku dobu od podania sirupu.. zaujimave ze dr o otm nic, ale na druhej strane kolko ludi si da vermox a ine a medzi ludi chodia :DD detto psov/macky dostanu tbl a idu si do sveta 🙂

simonecka008
23. jan 2023

Minuly rok boli u malej v triede mrle.. prisiel na email o tom aby sme kontrolovali dieta doma.. a ak sa objavia tak ostat doma.. treba volat ucitelke ze ich ma tvoje dieta.. nech si rodicia doma odsleduju deti.. ci to nahodou toja nedostala od druheho. Moja ich nedostala ale musela som ju sledovat,ostrihat nechty.. a uz si ani nepamätam co este..

kvetinka75
23. jan 2023

@trgypadl ja som nikde netvrdila ze som neomylna. Ty pises o neomylnosti

robinka84
23. jan 2023

Mne dala doktorka hneď papier,že môže ísť do kolektívu.sama povedala,že to nie je infekčné ochorenie tak nevidí dôvod,prečo by malo dieťa sedieť doma.liečba 1 tabletka a po 14 dňoch druha tabletka.

trgypadl
23. jan 2023
diewcatqoo
23. jan 2023

U nas v skolke sa tocili mrle snad pol roka, lebo decka s mrlami normalne chodili do skolky akoby nic. Nas syn to, nastastie, nechytil, ale ked nam uz prislo po tretikrat upozornenie, ze v skolke su zas mrle, myslela som, ze ma porazi. Deti z toho boli samy otravene, lebo v skolke museli dodrziavat prisnejsie hygienicke pravidla, mali zakazane nejaky blizsi telesny kontakt pri hre a pod.

rachelkk
23. jan 2023

Normálne ju nechaj doma tie 3 dni . Všetko doma oper na 60 tke. Pozehli to. A aj vy si dajte vermox a po 3 týždňoch opakovať .

thae2
20. feb 2024

Sa mi páči ako sa tu všetci rozčuľuju, a pritom na západe je úplne normálne, že deti idú normálne do skolky a školy počas liečby " If my child has this disease, when can he or she return to school or child care? Children with pinworm are not restricted from school or child care".
Ved si niečo nastudujte ženy, než tu zvozite autorku pod čiernu zem. Ja by som zavolala pediatricke a spýtala sa jej. A môže byť jedno co si ženy na MK myslia...

vespertine
8. apr 2024

@thae2 Áno, k tomu dodám, že info od našej pediatricky bolo, že vôbec nemusí byť dieťa doma. Hneď ako vezme prvú tabletku, môže ísť normálne do škôlky.

basska_b
3. feb 2025

Ja len dodam (stara diskusia, ale keby dakto hladal), ze nasa doktorka povedala, ze po nasadeni Vermoxu o tyzden moze ist do kolektivu. Ale ak ju aj o tyzden bude nahodou este svrbiet zadok, tak ju nedam, lebo len tak sa to prenesie, ze sa poskriabe a potom ochyta nieco a jednoducho do ust si to zanesie bud sama sebe, alebo druhym

Strana
z2