icon

Môže ísť dieťa na vzduch, keď užíva Sumamed?

23. okt 2023

Prosim.Vas dieta zacina brat ATB moze chodit von na cerstvy vzduch mam este 9mesacneho a byt cely tyzden doma.zavreta 🙈.. prosim.Vas zarobeny sirup ma.byt v chladnicke?

e1i
23. okt 2023

Zarobeny v chladnicke. Von moze ak nema horucky a na priame slnko nie. Nam dr odporucala ze nebehat,nenamahat sa,bravali sme sportak ked bola starsia chora.

sona272
23. okt 2023

Jasné, čerstvý vzduch len pomôže. Lepšie ako byť zatvorený v byte.

anjelicek26
23. okt 2023

Sirup do chladnicky a kym berie lieky, nechaj ho doma... hlavne ak sa jedna o ucho ci chytene priedusky... mladsieho povozi muz ked dojde...

anavixy
23. okt 2023

To ze ma Sumamed je to najmenej podstatne pri tejto otazke, to najpodstatnejsie si nenapisala; ake je dieta stare a s cim sa lieci? A co to znamena ist na na vzduch (Na dvor? Na prechadzku po meste, po lese? Na detske ihrisko?). So sumamedom kazdopadne von (aj na slnko ked svieti) ist moze.

autor
23. okt 2023

@anavixy 5 rokov ma a ma priedusky zuzene ci ako to dokt. Povedala dostali sme k tomu aj ventolin sirup a von sa prejst

martul
23. okt 2023

Môj mával to isté, doktorka povedala že prechádzka po čerstvom vzduchu je žiadaná veľmi potrebná. Nelietať, nebehat, len prechádzať.
Na slnku kvôli antibiotikám nie, nájdite si tieň.

patka06
23. okt 2023

Sirup skladovať v chladničke
Ak nemá teplotu, určite treba ísť na pokojnú prechádzku / žiadne behanie a ihrisko/, čerstvý vzduch mu len prospeje, dýchacie cesty sa rozšíria prirodzene.

anavixy
23. okt 2023

Tak ako pise patka06, kludna prechadzka mimo kolektiv moze byt, ziadne nahanue, behanie, sviezi cerstvy vzduch je len plus. A ano, so sumamedom konkretne kludne mozete ist aj na slnko, obzvlast v oktobri, sumamed nesposobuje senzitivitu (nie kazde atb ju sposobuje!!).

zuzkaa1991
23. okt 2023

Tak prve 3 dni urcite doma ak bude menej kaslat a zacnu zaberat antibiotika tak kludne moze ist von je teplo....keby som bola vzdy doma tak moja 5.5r dcera by bola od 2.5r do teraz len vkuse doma kedze bola nonstop chora....ale 3 dni ka začiatku choroby som vždy bola doma ak mala chytene priedusky

zuzubb007
23. okt 2023

Ziadne prechadzky vonku na priedusky a antibiotika doma lezat!!! Ako neviem doma vydrzat to naozaj 5 dni neviete ostat doma, vonku sa to len zhorsi a dopadne zle. Doktorka co ma rozum vzdy povie, ze prve dni byt doma

patka06
23. okt 2023

@zuzubb007 dúfam, že to to si myslela ironicky

zuzubb007
Autor odpoveď zmazal
patka06
23. okt 2023

Celý príspevok, nechať dieťa so zúženými dýchacími cestami ležať doma 5 dní, je to najhoršie čo mu môžeš urobiť.
Práve naopak potrebuje čerstvý vzduch, primeraný pokojný pohyb a správne dýchanie - takéto odporúčanie sme dostali od pediatričky.

tenerifka
23. okt 2023

samozrejme ze mozeist von, nebehat, nenamahat sa....ale cerstvy vzduch mu velmi prospeje