Môže leukémia spôsobiť bolesti nôh u detí?
Ahojte, dcéru mesiac bolia nohy. Ale každý deň, stále sa sťažuje, niekedy strašne plače, niekedy sa pýta na ruky čo nevládze. Teraz je aj chorá. Čítala som a môže to byť aj leukémia? Doktorka odmieta zobrať krv a ja sa fakt bojím. Vraj rastové bolesti. Čo robiť?
Za bolestou noh v detstve sa mozu skryvat rozne priciny - od rastovych bolesti, cez ploche nohy az po rozne zapalove ochorenia klbov sposobene napr. bacilmi typu streptokok ci chlamydie. Nestrielala by som hned diagnozy typu leukemia, lebo ta ma aj ine prejavy. Kazdopadne netreba sa nechat odbit a trvaj na dalsom vysetreni.
Boli ste u dr? Spravila tie odbery?
@libusak bol zastupujúci lekár, naša má dovolenku. Požiadala som o odbery, videl, že sa mi trasie hlas a je mi do revu. Porozprávala som mu o svojich obavách, on sa pýtal kedy bola chorá a ako sa sťažuje na tie nohy. Urobil CRP 96 takže dal antibiotiká. Nameral 37,3 teplotu, ja som doma vyhodila digitálny teplomer lebo mi zle ukazoval. Mala mala zrejme nejaký čas takto zvýšené teploty mne sa zdalo za posledný týždeň že je horúca. Takže preliecime antibiotikami, dnes už aj kašle viac doteraz len tak z času na čas zakaslala. Ak po antibiotikách bude okej tak to doriesime s lekárkou a odbery urobia. On tam nemal dnes sestričku no proste ich nerobil dnes ale máme v pondelok prísť na kontrolu. Pýtal sa ma, prečo hneď ma napadlo ten najhorší scenár, no však lebo Google. Proste mala má vysoké crp, chytene priedušky a ja krava hneď som myslela na leukémiu. Ako jasné moja blbá psychika, ja si nájdem asi ozaj psychológa ja som taká proste. Raz som si nahmatala hrčku a hneď rakovina, plač a podobne pri Tom to bola mliečna žľaza... Musím popracovať na sebe... Mala za pol roka od poslednej preventívky narástla od 4 CM takže aj rastové bolesti môžu byť ale tieto bolesti rastové nie sú, sú z choroby. Po prelieceni kľudne odbery urobia alebo ak by neklesli CRP. No a teraz dr sa pýtal malej. Bolia ťa stále tie nohy? Odpoveď malej: Niekedy sa mi nechce chodiť lebo je to domov ďaleko tak poviem mame že bolia ma kolena a mama ma potom zoberie na ruky a ideme domov .....
😅oj...smiech cez slzy...mala je cislo,no😅tak,snad,uz bude lepsie...
Dcéra (3,5 roka) mala tiež bolesti ale tie sa stupňovali až skončila v nemocnici. Z bežných vyšetrení sa tiež nič nezistilo. Podľa USG sa zistil zápal kĺbov. Lieky brala mesiac kým to prešlo ale jeden kĺb jej zostal natrvalo poškodený. Lekári to uzavreli tým, že jej vírus prešiel do kĺbu, inak bola bezpriznakova (žiadna teplota, kašeľ, nič)
Rozprávať o leukémii nie je v poriadku. Naozaj by si mala vyhľadať psychológa, lebo s takouto u uzkostlivostou si môžeš navodiť vážne choroby a tiež sa to môže prenasať na dieťa.
@mantilka ja viem a to nie je len o leukémii... Manželovi vyberali znamienko a ja som celé dva týždne revala a googlila, že to bude melanóm... Ja som si našla hrčku v prsníku a hneď že rakovina, syn išiel ku kamarátovi a v lese mal úraz ja hneď najhoršie scenáre a to mu na pohotovosti robili len RTG ruky, mama mala krv v moči a ja hneď že rakovina obličiek a takto to je u mňa stále. Strašne sa bojím o blízkych a včera som sa o tom zdôverila mužovi. Nastalo to po smrti môjho otca. Zdravý muž, zomrel zo dňa na deň. Viem, že musím zájsť za odborníkom a idem to riešiť lebo takto sa fakt zbláznim.
Aj syn máva takéto bolesti. Dr nám povedala, že asi rastové bolesti (aj ja a manžel sme mali ako mali), ale aj tak nás hneď poslala na RTG oboch nôh a na odber krvi. Až potom sme to uzatvorili, že len rastové bolesti. Kamarátkina malá mala leukémiu a druhej kamarátky malá mala nádor na kosti. Treba to vždy preveriť
V tvojom prípade by si sa mala vyhýbať Googlu, lebo pravdepodobnosť že ti pomôže je menšia ako to, že trpí tvoja psychika aj telo...lebo takyto stres čo si vyrábas zasahuje aj iné orgány. Je dobré, že to chces riešiť so psychológom.
fuha, no ano, cloveku vselico napadne, no dolezite je nepodliehat emociam a skusit sa na to pozriet s rozumom. asi by bol ten psycholog naozaj dobra volba, nech sa vsetci netrapite.
Je to pochopiteľné, že si takto uzkostliva po Tom, čo si zažila s tvojim ockom. Určite nieje hanba sa vyrozprávať terapeutovi, niekedy iný pohľad odborníka dokáže vedu s našim mozgom. Netráp sa, ja som na deti aj seba tiež mierne ustráchaná, držím palce tvojmu dieťatku nech je čím skôr fit.
@mantilka ja viem a to nie je len o leukémii... Manželovi vyberali znamienko a ja som celé dva týždne revala a googlila, že to bude melanóm... Ja som si našla hrčku v prsníku a hneď že rakovina, syn išiel ku kamarátovi a v lese mal úraz ja hneď najhoršie scenáre a to mu na pohotovosti robili len RTG ruky, mama mala krv v moči a ja hneď že rakovina obličiek a takto to je u mňa stále. Strašne sa bojím o blízkych a včera som sa o tom zdôverila mužovi. Nastalo to po smrti môjho otca. Zdravý muž, zomrel zo dňa na deň. Viem, že musím zájsť za odborníkom a idem to riešiť lebo takto sa fakt zbláznim.
@anonym_autor dobry den,riesila ste tam vas strach o blizkych s psychologom?Ja mam cosi podobne,tak,ze ci vam pomohla navsteva odbornika.Dakujem.