Môže mať 10-ročné dieťa Helicobactera?
Moze mat 10r dieta helikobaktera? Aj vredy? Bolieva ho brusko. Z krvi vsetko ok. Uz abs kuru vermoxom. Stale ho boli v oblasti zaludka a napravo. Probiotika berie denne. Dr to zlahcuje. Co mozem este ja ako mama spravit? Dakujem. 💚
@anonym_autor môže samozrejme..sono orgánov mal?celé testy na potravinove všetky intolerancie?
Kyselina reflux vylúčené?
@anonym_autor Áno, 10-ročné dieťa môže mať Helicobacter pylori. Infekcia sa často získava už v detstve (napr. v rodine alebo kolektíve). U niektorých detí môže spôsobiť:
• zápal žalúdka (gastritídu)
• bolesti v oblasti žalúdka
• niekedy aj žalúdočné alebo dvanástnikové vredy
• nevoľnosť, pálenie žalúdka, zníženú chuť do jedla
To, že krvné testy sú v poriadku, Helicobacter úplne nevylučuje – v krvi sa často ani nezistí.
Ako sa Helicobacter u detí zvyčajne zisťuje
Najčastejšie:
• dychový test (urea breath test)
• test zo stolice na Helicobacter pylori
• pri silných problémoch gastroskopia
K bolesti na pravej strane
Bolesti „vpravo“ nemusia byť len žalúdok. U detí sa takto môžu prejavovať aj:
• črevné kŕče
• zápcha
• podráždené črevo po antibiotikách
• zriedkavejšie žlčník alebo slepé črevo
Čo môže mama urobiť doma (kým sa zistí príčina)
• sledovať, či bolesť súvisí s jedlom
• skúsiť pár dní ľahšiu stravu (bez vyprážaného, koly, veľa čokolády, chipsov)
• menšie porcie, ale častejšie jedlo
• pokračovať v probiotikách
• sledovať stolicu – či nie je zápcha
Kedy ísť znovu k lekárovi
Ak:
• bolesť trvá viac než 2–3 týždne
• dieťa chudne, vracia alebo má nočné bolesti
• bolesť sa zhoršuje
Vtedy pediater zvyčajne pošle dieťa na gastroenterológiu, kde urobia test na Helicobacter alebo ďalšie vyšetrenia.
@anonym_autor len poznámka, že bolesti žalúdka môže mať aj zo stresu, skúste magnézium.
Mne robili test na helicobactera zo stolice, ma presnost 95%
Čo môžeš ako mama urobiť? Zistiť, čo sa deje v škole a medzi kamarátmi. Keď sú vylúčené zdravotné problémy, je to stresová záležitosť. Ty si môžeš myslieť, že dieťa nič netrápi, opak však často býva pravdou.
môže mať aj podráždený žlčník alebo zapálený dvanástnik, bez vyšetrenia na gastro môžeme len hádať
môže mať aj podráždený žlčník alebo zapálený dvanástnik, bez vyšetrenia na gastro môžeme len hádať
@lucka_ke zistili by z krvi.
Mne robili test na helicobactera zo stolice, ma presnost 95%
@anonym_4e0fd8 idem kupit test zo stolice.dakujem.
@anonym_4e0fd8 idem kupit test zo stolice.dakujem.
@anonym_autor ale neviem ci je to taky ako robia v nemocnici v labaku
@anonym_4e0fd8 samozrejme, že nie je. Ale základný stav zobrazí.
@anonym_4e0fd8 dakedy som si ho aj ja robila.mne potom zistili intolerancie.jemu nevysli🙏
@anonym_4e0fd8 dakedy som si ho aj ja robila.mne potom zistili intolerancie.jemu nevysli🙏
@anonym_autor je mu zle aj cez víkend?
@anonym_autor Šíri sa slinami, bez ohľadu na vek.Kamarat môjho syna mohol mať 10-12 rokov bol na návšteve.Chlapci mi po jedle doniesli riady a on mi vraví:Teta, ale musíte po mne umývať saponatom a oplachovat veľmi horúcou vodou,lebo... Vysvetlila som mu, že vždy to tak robím ,ale ďakujem za upozornenie

Celiakia a int. mlieka z krvi vylucene