Môže matka doprevádzať 10-ročné dieťa pri hospitalizácii?
ahojte chcela by som sa spytat za kamaratku ma 10 rocneho syna ktory bude musiet byt hospitalizovany v nemocnici cca 10 dni no kamaratka je stoho teraz dost na nervy maly je na nu dost naviazany a nevie si predstavit ze tam bude sam bez nej!!neve si sni predstavit aby ho tam nechala sameho ked vsetci dobre vieme ake su nemocnice!ma pravo byt snim pocas celej doby liecby?je nejaka ustava pravo aby ho doprevadzala pocas liecebneho pobytu?Dakujem za odpovede popripade nejaky paragraf ci nieco take cim by sa mohla obhajovat
@buffinko a toto malo byť mne? Ja som nikde nepísala že sa rodičia vyháňajú. Ja som tiež bola pár dní s dcérou na infekčnom a nikto s tým nemal problém. Sestričky ešte boli asi rady lebo nemuseli okolo nej chodiť, keďže pár dní iba ležala.
@kvetinka75 reagovala si na môj príspevok, tak tiež som iba spomenula svoj pobyt v nemocnici - mám rovnakú skúsenosť ako si mala Ty. Skôr mali sestry problém s rodičmi, ktorí nezostali s dieťatom, hlavne s tými menšími. Tie pokiaľ boli v izolačke, zostali samy alebo ešte s jedným dieťaťom na izbe a plač aj hodiny...Sestry nemali čas sa im v kuse venovať.
@buffinko tak menšie deti to je iné. Ale 10 ročné, pokiaľ čaká iba na vyšetrenie, tak si myslím, že by to zvládlo. Iné je ak absolvuje nejaký zákrok, nemôže sa poriadne hýbať, chodiť. Ako som to mala pri dcére ja, vtedy boli sestričky aj rady, že som tam, lebo nemali čas toľko okolo nej behať. Dcéra bola ešte párkrát v nemocnici keď bola staršia. Mala tak 12 rokov. A keď som sa jej spýtala, len tak medzi rečou, či nechce aby som tam bola s ňou len prevrátila oči, že čo trapoším. Veď na izbe je jedna 10 ročná a 13 ročná , a sú v pohode. Že čo by som tam ja robila. Takže veľa záleží aj na okolnostiach. Keď bola ešte staršia, bola v nemocnici 80 km od nás a dokonca ani nechcela, aby sme chodili každý deň, že to je zbytočné. Kvôli 2 hodinám ktoré sme spolu, že radšej si zavoláme hocikedy. A pritom máme veľmi dobrý vzťah. Bezo mňa sa niekedy ani na krok nepohla.
@lucia147852 jaj to ako jasne, ale je to velmi diskutabilne, vies ak si nemala nikde napisane alebo si nepovedala, ze specialnu stravu alebo nieco, pzri nevies co mali a co im dali, ale myslim, ze ziadna nemocnica by si nedovolila dat celiatikovi rozok
@kvetinka75 každé dieťa je iné a ako píšeš, záleží aj na okolnostiach, o aký zákrok ide, koľko detí je na izbe atď... zostať či nezostať s dieťaťom v nemocnici - nech si posúdi rodič na základe svojej aktuálnej situácie. čo vyhovuje jednému, nemusí druhému a neznamená to ani v jednom prípade, že je to zlé. načo paušalizovať.
@petranelkova Ver, že dovolila. Ja mám silnú intoleranciu laktózy a pravidelne mi nosili jedla, ktoré obsahujú mlieko. Chudence sestričky sa cítili trápne. Našťastie som dospelá a viem si to skontrolovať.

@nikolas0503 odd.velkych deti na 4.poschodi