icon

Môže mi dcérka ochorieť?

11. júl 2023

Ahojte, boli sme vonku s kamoskou a jej dcerkou. Koncom tyzdna nas caka ockovanie a som na nervy. Boli sme vonku a jej mala zacala z nicoho nic mat vodnaty vytok z nosa a kaslat, asi jej zatekali. Snazila som sa jej vyhnut s mojou malou, ale na sekundu som nepozerala, moja isla k nej a zakychla do tvare mojej............ Ako keby naschval.....

Ak by u kamoskinej dcerke sa zacala viroza, mohla ju dostat moja? :(((((((

Dakujem

ivette1223
11. júl 2023

Moze, ak jej nakychala do tvare tak pravdepodobne ano. Nestresuj, maximalne posunies očkovanie o týždeň popr. Dva

dzulli1980
11. júl 2023

Tak pokiaľ začala mať z ničoho nič vodnatý výtok z nosa, kašľať a kýchať, môže mať aj alergiu ... nemusí byť hneď chorá ... a ak aj je chorá, Tvoju dcéru môže/nemusí nakaziť, zas to netreba tak prežívať, pri deťoch je to proste tak.

simona20201309
11. júl 2023

Určite malé dieťa nekýchlo do tváre naschvál 🙄
Môže ochorieť. Tomu sa naozaj nedá vyhnúť. Takto si deti budujú imunitu. Pri najhoršom očkovanie presuniete. Žiadna veda.

autor
11. júl 2023

@ivette1223
@dzulli1980
@simona20201309 no, prelozit teraz nemozme, kedze cestujeme von na pol roka do Ameriky........ Preto stresujem. Moze byt niekto tak skoro infekcny?

autor
11. júl 2023

Doma nemala este nic...... Ani vcera...

patka06
11. júl 2023

Vodnatý výtok z nosa, kýchanie a kašeľ z ničoho nič bola skôr alergia ako choroba.

mogaa
11. júl 2023

ak to bolo spôsobené vírusovou infekciou, tak samozrejme ochorieť mohla....ale určite s dieťaťom chodíš aj do obchodu, tam nikdy nevieš kto má aký vírus, hoci práve nekýcha alebo nekašle,,,,záleží vždy od množstva vírusovej nálože ktoré schytáš a od tvojej imunity v danom okamžiku....a ak má niekto prejav ochorenia tak je aj infekčný

miadi
11. júl 2023

Ved ockovat ju mozes aj v usa len si to cvaknes.

marianarem
11. júl 2023

Mohla ochoriet, infekcnost je vysoka uz aj den pred vypuknutim choroby. Na druhej strane pri lahsej infekcii nie je ockovanie vylucene. Neviem teda, o aku vakcinu sa jedna. Maleho som teraz davala proti kiahnam a pytala som sa na to, kedze maly v skolke stale nieco schytava. Doktorka hovorila, ze pri nadche sa normalne moze ockovat.