Môže novorodenec dostať kiahne od súrodenca?
Ahojte včera som prišla domou z novorodencom len som zistila ze staršia dcéra 5 rocna dostala kiahne môže aj taky mali novorodenec ich dostať?
@ardnaxela1989 moja 6 týždňova nedostala napr.6 chorobu.
@ardnaxela1989 môj najmladší mal 2t, keď ich dostal statší syn a nedostal ich. Mladší je kojený.
Môj mal mesiac keď mal kiahne. Mal asi 5vyrazok
@ardnaxela1989 ja som ich dostala v detstve v 3 mesiacoch a mala som 4 pupence. Malo by mať ľahký priebeh a imunitu na celý život. Žiaden strach, bude to dobre. Držte sa.
Môj mal asi 6 týždňov ked dostal od sestier kiahne. Bol akurát mrzutý a mal 6-7 vyrážok.
Môj 3 ročný mal teraz kiahne, 3 mesačne bábätko nedostalo 😊 a to sme ich nijako neseparovali
urcite moze, ale aj nemusi. dieta moze mat protilatky od teba, ak si ich prekonala. moja dcer aich nedostala ked mala 4m.
@ardnaxela1989 môj mal 8m a spávali sme oddelené a aj tak dostal kiahne
Zažila som u nasej doktorky, tiez prišla pani z pôrodnice, starsi syn sa ten týždeň vysypal a dievčatko o dva týždne na to, čiže malo tri týždne keď mala kiahne a teda chudá bolo cele obsypane
Aj ja som to riešila, keď mala dcéra 3m. Bola kojená a nedostala. Dr povedala, že vďaka mlieku má odo mňa protilátky.
moze nemusi, hovori sa ze je chraneny od matky... moja dostala, skoncili sme v nemocnici 😥 drzim palceky
Áno môže.
Ja som bola.na tom tak isto a nedostala. Mala 5 tyzdnov , ked starsia dostala. Treba kojit,,bolo mi poradene. Babo ma.este.protilatky od Teba ale neriskuj a nespoliehaj,sa na to. Izoluj ako sa len da, dezinfikuj podlahy, plochy, sanitu, casto si umyvaj ruky.

moja dcéra tiež dovliekla z mš a bábo malo 3 m...
a to sme spávali všetci v jednej izbe... našťastie nič nedostala malinká. možno aj preto že som ju kojila.