Môže podráždený konečník bábätka ostať odkrytý celé dni?
Mám malé bábätko a všimli sme.si s manželom že okolo konečníka má červenú kožu, vyzerá to bolestivo, je to také podráždené ako podráždená koža okolo konečníka a nevyzerá to pekne.
Manžel chce aby bola malá celý čas bez plienky nech sa to vetrá , že aj v noci keď bude spať. Proste celý čas, 24/7.
Ja som zase čítala a aj si myslím že 24/7 to nie je potrebné a hlavne je to neudržateľné. Nechala by som ju tak po vykonaní potreby aby bola na podložke nejaký čas bez plienky a potom jej normálne dala plienku, mastila konečník bepanthenom. Malá potrebuje byť aj na rukách a mať nejaký kontakt a neviem si predstaviť ju nechať celý čas len ležať na podložke.. veď to je nepredstaviteľné pre mňa a hlavne by som asi prišla o nervy a psychiku, veď malá potrebuje aby som ju pomojkala aj na rukách a vtedy nemôže byť bez plienky. Ja som s ňou celú noc aj celý deň kým on príde z práce a fungovať tak aby som len ležala celé dni pri nej a nezobrala ju ani na ruky kvôli tomu že nebude mať plienku je nonsens pre mňa a to nehovorím o tom że aj ona je nervózna a vyhľadáva moju prítomnosť a náruč, chce byť aj na rukách a mojkať sa.
Prosím poraďte ak máte skúsenosť. Stačí ju po umytí po potrebe nechať chvíľu bez plienky aby bola na vzduchu a potom jej ju normálne dať? Lebo on má takú predstavu ale on s ňou doma celé dni nie je a tak sa fungovať určite nebude dať.
vetrat do takej miery aby ste vedeli s nou normalne fingovat ale imazol pomoze za cca dva dni
Ake vetranie,ved ten zadocek ma aj tak spolu polovicky pri sebe a dotykaju sa. Umyt vodou,osusit,nakremovat a dat plienku. Ide o to,ze ked sa pokaka,aby tam bola vrstva kremu a chranila kozu pred ho.ienkom.
Normalna zaparenina. Takych este bude (najma ked pojdu zuby a bude viac kakat). Po potrebe normalne umyt ritku, ziadne vlhcene a imazol krempastu, ta to zahoji velmi rychlo. A klasika plienka. Ritku mozte vetrat,no netreba 24/7.
Moja mala tiez preslo jej to s imazolom za dva dni…
Jasne ze nebude hola cele dni ale nerozumiem ze aj keby je, preco by si ju nemohla zobrat na ruky??😂 ci sa bojis cikanicky a kakanicky???😂😂😂
@anonym_autor
To sú múdrosti od očká, ktorí s babom nie je 24/7. Môj tiež nebol aké takáto kravina by Jozefa nenapadla. Je prakticky založený a vie, že je to nereálne 🤣.
Tvojmu nechaj bábo teraz cez víkend a nech sa od nej nehne! Žiadne, že je hladný/smädný, musí na wc! Ako chce prosím ťa riešiť hole bábo a ešte aj v noci? Ono ma vyplatený zadok, nie vážnu chorobu aby si volali a lákali veselo bez plienky, tie majú aj tie mini v inkubátoroch.
@anonym_autor ritku jej treba po stolici umyt syndetom a pod tečúcou vodou. Skus vymeniť bepanthen za rybaciu masť, mne sa na takéto veci lepšie osvedčila. Po umytí poriadne vysušiť ale nečochrat s uterakom aby si este viac nepodrazdila, len prikladaj. Nechaj vyvetrať a daj plienku. Ked sa to nezlepší, tak k pediatričke. A muža pošli do prdele, co je proktolog? To kde videl aby bolo dieťa cele dni a noci holé. Omg, to je blbeček.
@anonym_autor umyť, osušiť, dobre namastit, prebaliť.babatko by som určite nenechala bez plienky, pretože moc jej aj tak bude tiecť po zadočku. Radšej častejšie prebaliť, aby plienka nebola vlhká.Riťušku by som umývala pod umývadlom aspoň 3x za deň + mastit.
@anonym_autor bepanten je slabý. Môjmu pomáhal sudokrem
@anonym_autor
Ja som pri zapareninách vetrala riťku čo najviac. A aj som deti popritom túlila. Nechápem, prečo toľko hejtu na manžela, asi je každému jasné, že zapareninám sa darí vo vlhkom prostredí, to už ani nehovorím o možných bakteriálnych/mykotických infekciách, ktoré sa v tomto teréne radi tvoria.

No pánovi by som povedala svoje . Nieje prvé dieťa ktoré má červený bolestivý zadok . Takže isto by mi nerozkazoval že čo ako on chce pokiaľ nieje stým dieťaťom 24 hodín denne . Normálne umyť zadok,nechať trochu na vzduchu, nám pomohol veľmi imazol na takéto rany a plienku dať . Častejšie hoci vetrať,prebalovat ale isto by som nenechala bez plienky . Keď sa mu nepáči nech si to deň dva vyskúša takto s dieťaťom .