Môže sa autizmus dediť v rodine?
Ahoj nemáte to niektorá podobne ? Že v rodine máte autizmus sú vaše detičky v poriadku alebo sa to zdedilo … ďakujem za každú info ❣️
@anonym_a75dbe ak vznikne takého ochorenie počas života, ver mi, že 70 % partnerov to nedá. Lebo život nie je len o chorobe a prúseroch partnera. Druhý partner má tiež právo na normálny život a netreba nikoho za to odsudzovať ak nechce tú vlečku ťahať s ním. Náš sused schizofrenik sa oženil, fakt som sa tej nastávajúcej čudovala. Stačilo pár záchvatov, RZP a.do 3 rokov rozvedený. Mali spolu syna, ten má dnes 17 a má tiež schizofréniu. Za mňa nezodpovedné a reči o romantickej láske idú bokom.
@anonym_5c8e36 máš pravdu, je to všetko problematické. Aj Asperger má veľké spektrum, poznám tých na jednom, ale aj na druhom konci. Schizofrénia je strašná diagnóza. A ten chlapec bývalého suseda býva po rozvode s ktorým rodičom?
@anonym_5c8e36 máš pravdu, je to všetko problematické. Aj Asperger má veľké spektrum, poznám tých na jednom, ale aj na druhom konci. Schizofrénia je strašná diagnóza. A ten chlapec bývalého suseda býva po rozvode s ktorým rodičom?
@anonym_a75dbe býva s mamou, ale sem tam príde za otcom. Sused máva dosť často zlé stavy. Tak ale sú určite aj schizofrenici ktorí sú lepšie stabilizovaní
@lili246 v našej rodine je to v génoch. Z maminej strany sme my, sesternice, museli preniesť gén na našich synov. 4 chlapcov dokopy máme autistov.

@anonym_859994 ja som teda ešte v živote nepočula o genetických testoch v praxi na PAS. A to si myslím, že je dedičný
@anonym_5c8e36 co mi povedala suseda to som napísala...možno som to kapku skomolila ale isto na nieakych bola špeciálne.testoch a toto jej vyšlo !?