icon

Môže sa oregánový olej podávať malým deťom?

25. feb 2024

Viem,ze oreg.olej sa nema davat malym detom,ale pre slabu imunitu nam bol odporucany,neviete,ci ten jamieson sa moze davat 1kv aj 2.5r detom?dakujem

13uzivatelka11
25. feb 2024

Ja by som nedávala. Ja si dávam 1 kvapku čistého esenciálneho oleja do kapsule s olejom, keď som chorá a cítim ze je to dosť silné.

mima172
25. feb 2024

Pracujem s olejmi a 2,5r dieťaťu by som pre oreganový olej určite nenasadila.

autor
25. feb 2024

@mima172 a aky olej na imunitu by ste nasadila?

autor
25. feb 2024

@13uzivatelka11 ja beriem.normalne 5kv ked som chora na lyzicku s dzusom a dam to a to.stiplave neznasam

13uzivatelka11
25. feb 2024

Ale ja píšem o čistom esencialnom oleji, ktorý ked som hlúpa skúsila tiež len dat na lyžicke s olejom a prehltla, tak mi podrazdil hrdlo a pažerák na niekoľko dní nie o jamiesone 😉, ale dieťaťu by som nedávala ani ten. Keď je to v 5kv dosť silné pre dospelaka, neviem si predstaviť čo by to urobili s citlivým bruškom dieťaťa..

janinah
25. feb 2024

Odporúčane kým?

mima172
25. feb 2024

Autorka: ak sa bavíme o vnútornom užívaní, tak rybí olej. Na trhu je veľa znaciek, mne neurológ pre dcéru odporúčal Mollers a ten aj užíva. Z toho s čím pracujem by som na vnútorné užívanie dieťaťu dala dračiu krv a zelené potraviny, esenciálne oleje nie a aj ty si ho nedávaj na lyžičke ale do kapsulky. U dospelých ma oreganový olej úžasné výsledky, len prosím, nie priamo do úst. EO sú silné, vedia podráždiť.

nevenka
25. feb 2024

Ak myslite esencialny olej, tak v ziadnej forme a uz vobec nie dietatu.
Ja davam detom overene imunomodulatory, ked uz. Medicinalne huby, cisty laktoferin, imunoglukan. Odkonzultovane s lekarmi.

Osobne si myslim, ze oreganovy olej este budiz, ale ostatne uzivat vnutorne, je cisty hazard so zdravim, take citrusove su toxicke na pecen a o podrazdeni sliznic, zaludka, creva, ani nehovorim. Ked si pozriete kvalitnu literaturu (nie propagacne blaboly istej nemenovanej firmy), tak je len velmi malo olejov, co sa mozu uzivat vnutorne.
Ak myslite bylinky nalozene v oleji, ako ochucovadlo ok, ale to nema liecebny efekt vacsi ako bylinkovy caj, tak to mozete davat do salatov, kludne aj na lyzicku.
A nech sa tu do mna aj pustia, uz pri minulej teme som sa zdrzala, ale ide o dieta, tak som sa musela ozvat.

autor
25. feb 2024

Myslim od jamiesona

lizatko1009
25. feb 2024

Určite nie

vakatko
25. feb 2024

Deti majú veľmi jemné, tenké črevá, oreganový olej je silný koncentrát, ktorý ich môže poškodiť a rozleptať aj ked ho riedite, nechcite vedieť aké to bude mať následky.
Na imunitu pre deti je dobrý Rybí olej, Probiotiká a Vývar z kostí.