Môže si pediatrička pýtať poplatok za CRP vyšetrenie?
Chcela by som sa opýtať a poradiť.Naša detská lekárka si od nás pri CRP vyšetrení pýta 5 eur.Ale keď idem niekam inam,tak nám to prepláca poisťovňa.Aj moja sestra u svojej detskej neplatí,keď deťom robia CRP.Je možné a dovolené,aby si od nás pýtala za toto vyšetrenie peniaze?Inde nám to prepláca poisťovňa... 😕
@maznacik007 dcerka ma vsebecnu poistovnu a za CRP platime 5,30 eur... 😒
takze to urcite nie je jednotna suma,ale teda od coho zavisi jej vyska by zaujimalo aj mna... 😠
my platime 2 eura...a ano, neplati to k standartu mat taky pristroj
inak mame doveru a platime 2 eura...
Ja ani neviem, ci moja pediatricka CRP ma. Ale ak by mala a nebolo by to preplacane poistovnou, tak by som si zaplatila aj 20 eur.
moze, my platime 3 eura a som rada, ze ho ma
@nathalie111 tiez sme vsetci vo Vseobecnej zdravot. poistovni a ked synovi dam urobit CRPcko, doplacam zan u pediatricky 2,75eur.
@cayrez my mame tiez VZP a platime 5 eur preco? 😠
my neplatíme za vyšetrenie CRP
My sme boli v stredu, robila nám tiež CRP a platili sme 7 eur a máme VZP. a takisto sme platili aj minulý rok.
Ja som bola tiez dnes na vysetreni, robili nam CRP, peniaze nepytala. Mame VsZP.
@panki pani doktorka ma pekny vedlajsi zarobok zrejme.. je to smutne. Netusim v akej miere to preplaca poistovna, resp. naklady na prevadzkovanie stroja, ale kedze ako citame kazdy lekar vybera iny poplatok.. je to len na ich svedomi. Ale je to smutne ak niekto za to pyta viac ako 3 eura, ihla a jedna lanceta tolko nestoja. Okrem toho, clovek bezi s deckom takmer v 40tke horucke k lekarke a este musi mysliet aj na to, aby mal vobec dostatok penazi pri sebe, plus mat ich v drobnom.. Niekedy sa vazne hanbim za nasich zdravotnikov. ☹
@zirafka52753
neviem podla čoho to beru lebo aj u nás neustale CRP dost zaťažuje rozpočet.Pred tým obvodny lekar za každým chcel 5eur od kedy sme ho zmenili u novej lekarky som este ani neplatila 🙂 ale mna zas čo zaráža je nová nemocnica urentny príjem kde ide o život tam berú 6eur 😠 a na plucnom tiež platime takže u každého ináč...
podľa toho čo som počula, sa to platí pre to, lebo ten prístroj na crp niečo stojí, a oni si vlastne tie peniaze berú od nás rodičov za ten prístroj..
http://www.konexmedik.sk/UserFiles/File/ponuky/...
my máme všeobecnú a neplatíme 😉
@amouramour my máme tiež dôveru a platím 6€,podľa čoho je určené koľko?
@marcellka32 no asi tym padom od lekara🙂
za CRP u nášho dr. sme nikdy neplatili , no na pohotovosti to stálo asi 7 eur. poisťovňu máme Dôveru
ahojte,
ja mam aktualnu informaciu ohladom crp a poistencov dovery, a to, ze crp je plne hradene poistovnou a to, ze si lekar za to pyta peniaze, je vlastne prijem pre neho,
osobne ma to dost rozculuje,a lebo pri viac detoch je to skutocne velka polozka, najmä ak je to o 3minutach, ktore by mal lekar urobit v prospech dietat povinne...
fuj... co uz, nie som konfliktny typ a tak mu tych 10eur zaplatim (za dve deti) , ale dost to napovie o pristupe 😠 😒
mysme nikdy neplatili, CRP je povinná výbava všeobecného lekára pre deti a dorast
no u nas sa plati crp ak si ho vyžiada rodič...
pokial viem tak sa doplaca rozdiel medzi sumou za zakrok a tym co hradi poistovna union hradi najviac..my mame doveru ale uz si vobec nepamatam kolo som platila tusim 5 eur
ja som dnes platila 3 e
My platime 7e a sme Vzp 😒
my ked sme boli u zastupujucej doktorky pytala 1euro ale u nasej sme neplatili za to nic.

CRP prístroj si kupuje pediater sám, nekupuje mu ho žiadna zdravotná poistovna a za vysetrenie sa platí zhruba 5 eur. Nie je to povinné vysetrenie. Pediater by mal rodica upozornit a opýtat sa ho, či s týmto vysetrením suhlasí a že sa platí. Dá sa fungovať aj bez CRP prístroja a veľa lekárov ho nemá.