icon

Môže si pediatrička pýtať poplatok za CRP vyšetrenie?

janulkama
21. mar 2011

Chcela by som sa opýtať a poradiť.Naša detská lekárka si od nás pri CRP vyšetrení pýta 5 eur.Ale keď idem niekam inam,tak nám to prepláca poisťovňa.Aj moja sestra u svojej detskej neplatí,keď deťom robia CRP.Je možné a dovolené,aby si od nás pýtala za toto vyšetrenie peniaze?Inde nám to prepláca poisťovňa... 😕

anuskaaprazko
25. aug 2013

@myzma pokial viem tak CRP sa da robit aj tak ze sa zoberie krv, posle sa do labaku a vysledok je na nasl. den (tento je hradeny poistovnou), povinnou vybavou pediatra je ale aj CRP pristroj ktory CRP vie spravit hned lenze za tento sa plati, kedze na tento pristroj nikto pediatrovi peniaze nedal (hoci to prikazali) a ani nedava (myslim ze tam idu nejake papieriky ci co ktore sa minaju). Moja svokra je pediatricka tak viem o com hovorim.

jadodka
25. aug 2013

My mame doveru a dr.nikdy od nas nepytal za CRP

horana
25. aug 2013

Doplacat este 5 E alebo 6E? To zaco?
Vsak si test kupte sami a pri 10 ks baleni vas vyjde 1 ks na 2,9 E a mate pokoj, napr. tu: http://biocare.sk/eshop/produkt/crp-test

jarka721
25. aug 2013

no my mame tiez doveru,isty cas som platila za crp 4e,ale to ste si uz mohli zvyknut 🙂 na Slovensku je to tak 😀 ale potom som uz nedoplacala,vraj to zacala preplacat poistovna..........ale aj tak by som zaplatila ,nech mam vysledok hned a nemusim cakat 🙂 😉

wena
25. aug 2013

Ja za to platím, ale chodím k súkromnému lekárovi.

lin123
25. aug 2013

u nas je to tak, ze ked si vypytam na vlastnu ziadost crp vys. tak musim za to zaplatit-5eur, ale ak sa dr. rozhodne z vlastnej vole,ze je vhodne to spravit, tak neplatime a na pohotovosti sme tiez nic neplatili.

myzma
26. aug 2013

@anuskaaprazko
ano i tak sa da robit tento druh vysetrenia... ale pozri si skusenosti mamiciek, je to tu pol na pol, tie co platia a tie co neplatia... cize je to o pristupe lekara k pacientovi... mna tato vec nahnevala v tom case, nakooko som mala deti polroak chore a lekarka im len atb menila a menila... aj krvne testy som si musela pre syna vypytat, pri tych tazkostiach, ktore mal, som bola zhrozena z toho pristupu... ja som volala do dovery ohladom crp a preto som sem dala tu info... ze crp je plne hradene poistovnou a ze poplatok je pre lekara a na lekarovi, ci ho bude pytat a ci nie... jasne s a su ine profesie, kde si musi ponikatel, ci zivnstnik nakupit pristoje a nik mu ich nepreplati... nepisem to v zlom... otzka tu bola polozena inka, preco sa niekde dopalca a niekde nie... preco sipytaju lekari aj 5-6e poplatky a niekde je to automaticky vzdy zadarmo... takze tak 🙂 pekny den 🙂

wena
29. aug 2013

Neviem ci to tu uz bolo, ale co sa tyka Dovery, tak na stranke maju, ze to preplacaju:

http://www.dovera.sk/poistenec/tema-nadstandard...

zika20
13. máj 2014
habibi78
13. máj 2014

Našej platíme 3 Eura za crp, mame Dôveru

lorela
13. máj 2014

CRP u detských lekárov má byť zadarmo. Teda to CRP, z ktorého je okamžitý výsledok.
V prípade, kedy posielajú do labáku, poplatok môže byť účtovaný.

ranya
13. máj 2014

aj my mame doveru a u nasa dr chcela 7 eur 😠

maznacik007
13. máj 2014

@lorela je to presne naopak to CRP kotre sa robi priamo v ambulancii je spoplatnene poplatok zavisi od poistovne a jej zmluvy s lekarom a ten v labaku je vzdy bezplatne 😉

janulkama
autor
13. máj 2014

Dievčatá,prešla som potom k inému pediatrovi a tam neplatíme nič 😉 Takže ako u ktorého to je...
@zika20 si ma označila,niečo si potrebovala?Lebo vidím len označenie 😉 😉

janulkama
autor
13. máj 2014

@maznacik007 vidíš,u jednej som platila,u druhej na mňa pozrela,čo kde som predtým platila,že to už je samozrejmosť a nie to ešte za crp platiť.Takže á prvá pedina si to len sama dala,že šak zarobím...a tak to robia aj ostatné...Teda momentálne máme pediatra,nie pediatričku 🙂

puvak
13. máj 2014

my mame doveru. ak chcem mat vysledok na pockanie - urobi ho Dr. v ambulancii za poplatok (myslim 5 eur ale nie som si ista), ak mi to nesuri idem do labaku a tam mi to urobia zadarmo.

lorela
13. máj 2014

@maznacik007 No neviem, u našej pediatričky nikdy neplatím za CRP, rovnako maminy, ktoré poznám.
Dávnejšie som čítala akúsi vyhlášku, že to spoplatnené nesmie byť, ale sú to aspoň 2 roky, možno sa niečo zmenilo. Idem pozrieť 🙂

maznacik007
13. máj 2014

tak potom to ma tak pediatricka nastavene s poistovnami ... u nas pri dovere platis pri union a vszp nie ...

zuzkanik
13. máj 2014

@janulkama Ja som za CRP u pediatričky zakaždým platila 4 eurá. Ale manžel nedávno našiel nejaký článok, ktorý sa tomu venuje a tam bolo písané, že ak je to na žiadosť rodiča, potom sa platí. Ak pediater rozhodne, že sa spraví CRP, rodič by platiť nemal. Problém je v tom, že pediater dá rodičovi popísať informovaný súhlas. Treba si tam poriadne prečítať, na koho podnet bolo CRP robené a poprípade sa ozvať alebo dať podnet na Úhrad pre dohľad...

jahody11
13. máj 2014

Ja doplacam 1 euro sme vo vseobecnej a sestrav ba 6 eur a tiez je vo vseobecnej...

janulkama
autor
13. máj 2014

@zuzkanik hm,už viac krát to crp bolo urobené na môj podnet a neplatila som...je to zaujímavé,že?

zuzkanik
13. máj 2014

@janulkama No to je fakt zaujímavé. Chcela by som sa dopátrať k objektívnej informácii, aby som mala pred lekárkou vecné argumenty.

lorela
13. máj 2014

Ani ja, zatiaľ, neviem nájsť nič rukolapné na internete.
Keď, tak sú to už neaktuálne informácie.

nufanek
13. máj 2014

Manzel nedavno pocuval nieco v televizii, neviem presne co to bolo 🙂 zistim, ked pride z prace a tam hovorili, ze crp je zadarmo, nema sa doplacat absolutne nic

kkl82
13. máj 2014

poplatky sa roznia podla poistovne, kazda poistovna ma ine uhrady podla toho ci ide o dieta alebo dospeleho a tiez podla toho, ci crp vykonava lekar na mieste, alebo to ide cez laboratorium. najlepsie sa informovat priamo u svojej zdravotnej poistovni @zuzkanik

curly1983
13. máj 2014

Maminy ... CRP je vraj teda povinná výbava každej ambulancie detského pediatra .. čo v prípade ak pediater CRP nemá ? Dá sa niekde nejako sťažovať za neplnenie povinnosti alebo je to úplne zbytočné ?

nikawero12
13. máj 2014

@curly1983 ak ti tak vadí, že pediater nemá CRP, tak vezmi kartu a prihlás sa k inému pediatrovi. Co robíš z toho takú kovbojku?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
kliara
13. máj 2014

U nás platia u pediatričky poistenci VšZP 3 € za CRP vyšetrenie, poistenci Dôvery 6 € a poistenci Unionu nič. Union totiž CRP svojim pacientom hradí v plnej výške, VśZP ho prepláca čiastočne a Dôvera buď vôbec alebo hradí najnižšiu sumu.

curly1983
13. máj 2014

@nikawero12 Ďakujem Ti za naozaj hodnotnú odpoveď. Položila som úplne obyčajnú otázku, neviem ako si prišla nato, že robím z toho kovbojku :D celkom som sa pobavila na tom ako niekto hned vie "prudiť" 😎