icon

Môže si pediatrička pýtať poplatok za CRP vyšetrenie?

janulkama
21. mar 2011

Chcela by som sa opýtať a poradiť.Naša detská lekárka si od nás pri CRP vyšetrení pýta 5 eur.Ale keď idem niekam inam,tak nám to prepláca poisťovňa.Aj moja sestra u svojej detskej neplatí,keď deťom robia CRP.Je možné a dovolené,aby si od nás pýtala za toto vyšetrenie peniaze?Inde nám to prepláca poisťovňa... 😕

alla6701
11. dec 2012

CRP prístroj si kupuje pediater sám, nekupuje mu ho žiadna zdravotná poistovna a za vysetrenie sa platí zhruba 5 eur. Nie je to povinné vysetrenie. Pediater by mal rodica upozornit a opýtat sa ho, či s týmto vysetrením suhlasí a že sa platí. Dá sa fungovať aj bez CRP prístroja a veľa lekárov ho nemá.

nathalie111
2. jan 2013

@maznacik007 dcerka ma vsebecnu poistovnu a za CRP platime 5,30 eur... 😒
takze to urcite nie je jednotna suma,ale teda od coho zavisi jej vyska by zaujimalo aj mna... 😠

amouramour
2. jan 2013

my platime 2 eura...a ano, neplati to k standartu mat taky pristroj

amouramour
2. jan 2013

inak mame doveru a platime 2 eura...

fuska
2. jan 2013

Ja ani neviem, ci moja pediatricka CRP ma. Ale ak by mala a nebolo by to preplacane poistovnou, tak by som si zaplatila aj 20 eur.

mircalla
2. jan 2013

moze, my platime 3 eura a som rada, ze ho ma

cayrez
2. jan 2013

@nathalie111 tiez sme vsetci vo Vseobecnej zdravot. poistovni a ked synovi dam urobit CRPcko, doplacam zan u pediatricky 2,75eur.

cayrez
2. jan 2013

@mircalla no podla zmien v zakonoch za posledne roky je kazdy pediater povinny mat na ambulancii toto zariadenie. Takze, tak.

mircalla
2. jan 2013

@cayrez ja len odpovedam na otazku ohladom ceny, netvrdim, ci musi alebo nemusi mat CRP, tiez ako citam ho nie vsetky maju

zirafka52753
6. jan 2013

@cayrez my mame tiez VZP a platime 5 eur preco? 😠

matusiatko
6. jan 2013

my neplatíme za vyšetrenie CRP

panki
7. jan 2013

My sme boli v stredu, robila nám tiež CRP a platili sme 7 eur a máme VZP. a takisto sme platili aj minulý rok.

vrn
7. jan 2013

Ja som bola tiez dnes na vysetreni, robili nam CRP, peniaze nepytala. Mame VsZP.

cayrez
8. jan 2013

@mircalla prepac, len som zareagovala na tvoju odpoved.. ved nic proti.. je to v zakone a ked to musi mat na ambulancii, tak to tam mat musi. Tu nie je nic na polemiku.

cayrez
8. jan 2013

@panki pani doktorka ma pekny vedlajsi zarobok zrejme.. je to smutne. Netusim v akej miere to preplaca poistovna, resp. naklady na prevadzkovanie stroja, ale kedze ako citame kazdy lekar vybera iny poplatok.. je to len na ich svedomi. Ale je to smutne ak niekto za to pyta viac ako 3 eura, ihla a jedna lanceta tolko nestoja. Okrem toho, clovek bezi s deckom takmer v 40tke horucke k lekarke a este musi mysliet aj na to, aby mal vobec dostatok penazi pri sebe, plus mat ich v drobnom.. Niekedy sa vazne hanbim za nasich zdravotnikov. ☹
@zirafka52753

monika76
8. jan 2013

neviem podla čoho to beru lebo aj u nás neustale CRP dost zaťažuje rozpočet.Pred tým obvodny lekar za každým chcel 5eur od kedy sme ho zmenili u novej lekarky som este ani neplatila 🙂 ale mna zas čo zaráža je nová nemocnica urentny príjem kde ide o život tam berú 6eur 😠 a na plucnom tiež platime takže u každého ináč...

mircalla
8. jan 2013

@cayrez boze nechytajme sa tu za slovicka, ved ja netvrdim, ze nemusi, vsetky ten pristroj nemaju, ci uz musia alebo nie

tinki
8. jan 2013

podľa toho čo som počula, sa to platí pre to, lebo ten prístroj na crp niečo stojí, a oni si vlastne tie peniaze berú od nás rodičov za ten prístroj..
http://www.konexmedik.sk/UserFiles/File/ponuky/...

cayrez
8. jan 2013

@mircalla ved ja sa nehadam.. a nechytam ta ani za slovicka... 😎

zewa11
8. jan 2013

my máme všeobecnú a neplatíme 😉

marcellka32
8. jan 2013

@amouramour my máme tiež dôveru a platím 6€,podľa čoho je určené koľko?

amouramour
9. jan 2013

@marcellka32 no asi tym padom od lekara🙂

mami.sk
10. jan 2013

za CRP u nášho dr. sme nikdy neplatili , no na pohotovosti to stálo asi 7 eur. poisťovňu máme Dôveru

myzma
27. mar 2013

ahojte,

ja mam aktualnu informaciu ohladom crp a poistencov dovery, a to, ze crp je plne hradene poistovnou a to, ze si lekar za to pyta peniaze, je vlastne prijem pre neho,

osobne ma to dost rozculuje,a lebo pri viac detoch je to skutocne velka polozka, najmä ak je to o 3minutach, ktore by mal lekar urobit v prospech dietat povinne...

fuj... co uz, nie som konfliktny typ a tak mu tych 10eur zaplatim (za dve deti) , ale dost to napovie o pristupe 😠 😒

sotia
27. mar 2013

mysme nikdy neplatili, CRP je povinná výbava všeobecného lekára pre deti a dorast

astonka
27. mar 2013

no u nas sa plati crp ak si ho vyžiada rodič...

lenka369
27. mar 2013

pokial viem tak sa doplaca rozdiel medzi sumou za zakrok a tym co hradi poistovna union hradi najviac..my mame doveru ale uz si vobec nepamatam kolo som platila tusim 5 eur

anickamaros
28. mar 2013

ja som dnes platila 3 e

z0e
25. aug 2013

My platime 7e a sme Vzp 😒

emilia25
25. aug 2013

my ked sme boli u zastupujucej doktorky pytala 1euro ale u nasej sme neplatili za to nic.