icon

Môže Solmucol zvyšovať tvorbu hlienu u detí?

24. apr 2025

Ahojte, dnes sme dobrali 7 dnove antibiotika sumamed forte a predvcerom solmucol sirup. Akonahle sme zacali uzivat sumamed forte, prestali sa mu tvorit zltozelene skarede hlieny. Mal malo soplov. ALE dala nam lekarka solmucol sirup lebo zacal aj kaslat. A odvtedy som si vsimla ze ma viac hlienu. Priesvitnych, cistych. Vcera som uz ten solmucol nedala ale este stale mu normalne tecie ten prisvitny klasicky hlien.
Moze solmucol sposobovat taketo nieco? Dakujem.

amonet
24. apr 2025

ano lebo rozpusta husty hlien aby sa lahsie vykasliaval

autor
24. apr 2025
@amonet

ano lebo rozpusta husty hlien aby sa lahsie vykasliaval

@amonet ale uz nemal ani hlieny. Preto nechapem co to je. Takyto hlien ani nemal ked sme zacali s atb...

nynia
24. apr 2025

Slmucol pomaha v pripadoch kedy telo sa nevie zbavit hlienov prirodzenou cestou a tazko telu dokazes urcit akym sposobom sa ma zbavit hlienov ci kaslom alebo smrkanim. Keby v tele nemal ziadne hlieny logicky by nemali ake ist z tela von.

kiki68
24. apr 2025

Solmucol riedi hlien, moze ovplyvnit produkciu a konzistenciu. Je to aj v tom letaku myslim

anavixy
24. apr 2025

Ano, presne takto posobi a preto je kontraindikovany u deti do 2 (dokonca az 4 rokov) - nemal by sa davat vobec, u starsich deti a dospelych je potrebne si ucinok odsledovat. Pokial sposobuje este vacsie zahlienenie a nutkanie na kasel, tak ja by som ho urcite vysadila. Moze byt aj ze hlieny sa zacali tvorit prirodzene, lebo taky je postup choroby, ale za mna Solmucol bol nasadeny zbytocne, su vhodnejsie lieky pri tom co popisujes. Zaklad je dostatok tekutin.

nevenka
24. apr 2025

Podla mna tam dnu tie hlieny mal este, a ten Solmucol mu to porozpustal a tecie to von, treba to dobrat podla mna, aby sa mu tie hlieny a zvysky dostali von. Ten kasel nebol len tak pre nic za nic, ale drazdili ho tie hlieny. ATB zastavia produkciu tych bakterii, ale v tele je zapal a ten zapal ma svoj hojivy proces, a telo lieci zapal tym, ze uvolnuje aj ten hlien a to su aj zvysky bielych krviniek, zo sliznic epitelie, podla mna taky mix vsetkeho. ATB zapal nieriesia, len usmrtia premnozene bakterie alebo ich inaktivuju a telo sa ich potrebuje zbavit a to robi tou produkciou hlienu. A ten musi ist von. Nepojde von, ostane tam a bude drazdit a nasadne na to potom dalsie a mas kolobeh zapalov.

nevenka
24. apr 2025
@anavixy

Ano, presne takto posobi a preto je kontraindikovany u deti do 2 (dokonca az 4 rokov) - nemal by sa davat vobec, u starsich deti a dospelych je potrebne si ucinok odsledovat. Pokial sposobuje este vacsie zahlienenie a nutkanie na kasel, tak ja by som ho urcite vysadila. Moze byt aj ze hlieny sa zacali tvorit prirodzene, lebo taky je postup choroby, ale za mna Solmucol bol nasadeny zbytocne, su vhodnejsie lieky pri tom co popisujes. Zaklad je dostatok tekutin.

@anavixy mne napriklad robi problem akekolvek riedidlo hlienov, ide ma zadusit, co kaslem, ale skor ja mavam suchy kasel, aj ked mam soplov pozehnane.
Ale zase, nasim detom absolutne nepomaha nejaky Sinupret, to je zbytocne, ale hadam od roka davam ten Solmucol a parada, zriedi to huste, co nejde von (prevazne v pripade soplov) a potom sa pouvolnuju. Ale ak by to zhorsovalo kasel, tak by som tiez vysadila. On ten kasel este moze pretrvavat aj dlhsie obdobie po ATB, u nas bezne aj mesiac. Je to niekedy velmi velka veda, pozistovat, co komu zabera a kedy uz skodi.
Co by si u dala Ty na kasel, napr.? Solmucol ja osobne pouzivam primarne pri soploch, aj to nie vzdy.

taktotedanie
24. apr 2025

Mal hlieny len ich nebolo vidno solmucol ich “rozpustil” a idu von