Môže štvorročná dcéra dostať rakovinu zo spečeného jedla?
Dobrý deň. Dnes mi kamaráti strážili dcéru (4roky). Keď som po nu prišla, jedlá asi piatu spekacku, boli specene najviac ako som kedy videla, čierne. Až mi prišlo zle.
Na nete čítam, že už len z jedného takéhoto množstva spečeného jedla, takéto množstvo akrylamidu nejak zareaguje, napadne DNA v zdravej bunke, ona zmutuje a vytvorí sa rakovina. Strašne sa o ňu bojim
@klip0 😘
Áno môže aj ty môžeš z toho ako sa bojíš a stresuješ. Tak sa už neboj a mysli pozitívne. Všetko je možné. Túto myšlienku už ale zahoď. A pod sa tešiť zo života.
Keby bola pravda co si citala na nete tak asi by tvoji kamosi uz davno vonali fialky od spodu ked jedia take cierne soekacky. Skor sa zamysli preco ich zjedla tolko. Ci jej chyba nieco v strave ktoru mà doma. Ci tam isla s prazdnym bruskom alebo len jej to tak chutilo. Tie spekacky nie su big deal. Hlavne si uvedom ze tvoja diagnoza jej moze ublizit najviac . Snaz sa svoje fobie a uzkosti snou nezdielat. Nechaj si ich v hlave a ries s odbornikom. Hlavne klud. Fake it till you make it.
Kokos, 5 špekačkov nezje ani môj manžel 😖 Inak myslím si, že dieťaťu škodí príliš úzkostlivá mama viac ako raz za čas spečené jedlo.
@leuska15leuska15 A čo tak vymeniť psychológa za psychiatra ?
@leuska15leuska15 zhlboka naaaadych - vyyydych... Kiezby boli len ohorene spekacky problémami. 🙏🙏🙏 Neberte to tak vážne, skúste si viac užívať život. 🍀
@leuska15leuska15 neblázni 😁 samozrejme nie je to extra zdravé, ale z jednej špekačky rakovinu nikto nedostane.
@leuska15leuska15 no z jedného jedla určite rakovinu nedostane......
@leuska15leuska15 keď sa veľmi ale fakt veľmi bojíš, tak jej dať zo dve tbl čierneho uhlia z lekárne. To viaže ťažké kovy a svinstvo z organizmu.
A budeš aj ty kludnejšia. 🙂🙂
mna skor zaraza ze do 4 rocnej natlacili 5 spekacok,,,no nieco sa jej stane minimalne sa ti dovracia jak lysina
@nttnnt myslím, že ich do nej vôbec netlačili ...dostala, niečo "vzácne" doma zakazované ..chutilo ..tak sa nevedela dojesť, je to úplne prirodzené
Poznám kopec detí, ktoré sú doma bio ...všetko ostatné zakázané ..a potom ak sa dostanú k bežnému jedlu, nedajbože sladkostiam, či čipsom ...sú ako odtrhnuté z reťaze