Môžem dať dcérke teplý ča na úľavu, keď má laryngitídu?
Ahojte, mala ked máva laryng sa vždy drží sa hrdlo ked tak hnusne zakasle. Moja otázka, viem že vtedy je dobrý chlad ale ak ju boli hrdlo pri zakašlaní, môžem jej dať teply čaj na ulavu? Aj keby to bolo napr v noci?
a otázka, ked už cez den sa mi kašel nezda moc okej, že tuším že večer možno niečo bude. Viem nejak predísť hroznej noci? Viem vyvetrat, zvhlčiť izbu a ešte niečo??
...
Nám dala Dr na prvé 3 noci predisonový čapik. Ale mala takú laryngitidu že zvracala pri kašli stále
Nám dala Dr na prvé 3 noci predisonový čapik. Ale mala takú laryngitidu že zvracala pri kašli stále
@paty277 ano máme v chladnicke a ten teply čaj neviete či je vhodny na ulavu pri bolesti hrdla?
Nám vraví vždy že radšej studené ako teplé
@anonym_autor laryngitida je zápal a opuch hrtana preto je hlavne liečba chladný a vlhký vzduch. Takže mne z toho vyplýva že teplý nie.
Presne opacne. Studene treba. Aj ovocnu vyzivu do chladnicky, jogurt z chladnicky, chladnu vodu… ziadny caj, ziadne teple polievky. Studene pomaha na opuch hrtanu.
@anonym_autor teplý čaj nie...ak tak vlažný, vyvetrať,na radiátory mokré uteráky....ak je veľmi zachrípnutá a kašle ,obleč ju a vonku dýchať chladný vzduch...alebo otvor mrazák a nech dýcha studené....uľaví sa jej
@anonym_autor calciový sirup pomáha
Presne opacne. Studene treba. Aj ovocnu vyzivu do chladnicky, jogurt z chladnicky, chladnu vodu… ziadny caj, ziadne teple polievky. Studene pomaha na opuch hrtanu.
@anonym_d65f0a dakujem. Lebo asi si to premietam na seba, že ked ma boli hrdlo mi ulavi teplý čaj. Laryngitidu už mala vela krat a ma dnes napadlo, že ako je to s čajom tak dakujem
praveze laryngitida je hnusoba a nie teple a ani studene nemoze. Odporucam vlazne - ci uz vodu, caj, polievku, ale hlavne teda vela tekutin. Pri synovi sme toto riesili roky. Ma uz 10 rokov a po dlhej dobe mal pred 2 mesiacmi laryngitidu. Predtym ju maval 10-12x do roka
praveze laryngitida je hnusoba a nie teple a ani studene nemoze. Odporucam vlazne - ci uz vodu, caj, polievku, ale hlavne teda vela tekutin. Pri synovi sme toto riesili roky. Ma uz 10 rokov a po dlhej dobe mal pred 2 mesiacmi laryngitidu. Predtym ju maval 10-12x do roka
@katkaseiner fuha aj take silne? že sa mu zle dýchalo? lebo moja mava práveže take..
@anonym_d65f0a dakujem. Lebo asi si to premietam na seba, že ked ma boli hrdlo mi ulavi teplý čaj. Laryngitidu už mala vela krat a ma dnes napadlo, že ako je to s čajom tak dakujem
@anonym_autor ano pri hrdle pomaha teple lebo sa tym rozsiria cievy v hrdle a to prekrvenie trosku utlmi bolest. Ale pri hrtane je to presne opacne treba cievy studenym stiahnut a znizenie opuchu ulavi od bolesti🙂
@anonym_autor laryngitídu môže zhoršovať reflux, hlavne v noci. Vyvýš jej posteľ pod hlavou, nejesť kyslé potraviny, skúste antireflexnú diétu pre deti a vyhýbať sa stresu.
@katkaseiner fuha aj take silne? že sa mu zle dýchalo? lebo moja mava práveže take..
@anonym_autor ano, zial take... pri prvej laryngitide sme sa dostali do nemocnice, odvtedy to zvladame doma. Raz sa krpcovi stalo ze aj vracal pocas laryngitidy... to neprajem nikomu... odvtedy mame vzdy doma sprej Ventolin. Ked sa zle dycha, u nas a otvara mraznicka a dycha sa do nej. Drzim palce, vraj sa z toho vyrasta... ale pri prvej hospitalizacii sme mali lekarku ktora nam povedala ze ona z toho este nevyrastla.
Najlepšie zaberal studený vzduch. Pred spaním a hocikedy ked prišiel záchvat som dieta zabalila do dacoho teplého, čiapka a bud na okno alebo do komory kde mame veľmi chladno. Poznám manželský par ,obaja lekári, ked mavalo ich dieta laryn. spali naobliekaní pri okne dokoran, ked sa dalo isli von, aj v hlbokej noci. Ten chlad naozaj pekne stiahne opuch hrtanu.
@anonym_autor ano, zial take... pri prvej laryngitide sme sa dostali do nemocnice, odvtedy to zvladame doma. Raz sa krpcovi stalo ze aj vracal pocas laryngitidy... to neprajem nikomu... odvtedy mame vzdy doma sprej Ventolin. Ked sa zle dycha, u nas a otvara mraznicka a dycha sa do nej. Drzim palce, vraj sa z toho vyrasta... ale pri prvej hospitalizacii sme mali lekarku ktora nam povedala ze ona z toho este nevyrastla.
@katkaseiner ano aj my sme boli hospitalizovaní 3x a posledné hroza. Kým sme čakali na sanitku začala vracať, ale to zrejme zo stresu
@katkaseiner ano aj my sme boli hospitalizovaní 3x a posledné hroza. Kým sme čakali na sanitku začala vracať, ale to zrejme zo stresu
@anonym_autor ak nechodite k alergologicke, skuste ju navstivit. Ta moja prave 'vdaka' vracaniu pocas laryngitidy zistila ze syn ma alergiu na brezu. Vraj je tam spojitost. Skus urcite. Teraz bral druhykrat nejake lieky na imunitu. Je fakt lepsie zdravotne
@anonym_autor ak nechodite k alergologicke, skuste ju navstivit. Ta moja prave 'vdaka' vracaniu pocas laryngitidy zistila ze syn ma alergiu na brezu. Vraj je tam spojitost. Skus urcite. Teraz bral druhykrat nejake lieky na imunitu. Je fakt lepsie zdravotne
@katkaseiner chodíme práveže má aj inhalacne spreje lebo mávala dusive kašle ale alergie žiadne
Najlepši je liek proti bolesti
Teplé v žiadnom prípade... Syn máva ťažký priebeh laryngitídy (vždy skončíme na kyslíku) a pediatrička nás upozorňovala na to, že teplé nápoje a teplé jedlo môžu zhoršiť stav...
@anonym_autor my sme kvoli laryngitidam kupili inhalator. maly inhaloval vincentku, aby mu zvlhcila hrdlo a stiahla opuch. aj to prijemne chladilo. Maval ich casto, teraz (ma 11r) to postupne prechadza.
@anonym_autor inhalovať vincentku, yabro.
Priznicov obklad na hrdlo.
Kalciovy sirup a fenistil.
Môj syn mal toto každý mesiac niekedy aj 2x. Musel z toho len vyrásť.
Ak by bol záchvat silný tak čípok.
@katkaseiner chodíme práveže má aj inhalacne spreje lebo mávala dusive kašle ale alergie žiadne
@anonym_autor spomen to vracanie alergologicke

...