icon

Môžem dať Panadol trojmesačnému dieťatku?

erikaolahova
5. nov 2014

Dnes som bola s mojou trojmesacnou dcerkou na ockovani.Lekar mi povedal,ze jej mam dat pre istotu na noc Panadol.Kupila som teda v lekarni Panadol Baby.Doma citam letak a tam je napisane,ze detom do 9kg sa panadol nepodava.Co mam robit?Lekarnicke som povedala,ze to chcem pre trojmesacne babo a dala mi toto.

cicimon
•
5. nov 2014

pokial nema teplotu nepodovat lieky, ani preventivne

tichanska1
•
5. nov 2014

My sme tiež dali Panadol po prvom očkovaní v troch mesiacoch, doktorka nám to tiež odporučila. Takže sa nemusíš báť. 🙂

maslenka47
•
5. nov 2014

Mala si kupit sirup, nie cipky... cipky su naozaj az od 9kg. Ked uz mas cipok, tak z neho mozes polovicu odrezat a podat tak.

stanulienkat
•
5. nov 2014

Radsej pol cipku. Cipky nezatazuju zaludok ako ten panadolovy humus.

vvia
•
5. nov 2014

z cipku odrez.

zahradka76
•
5. nov 2014

ak nema vysoku teplotu, tak nedavaj nic! Je dokazane, ze po podani liekov od teploty a bolesti po ockovani sa znizuje tvorba protilatok na dane ochorenia, proti ktorym bolo dieta prave zaockovane. V lekarni sa daju kupit naplaste, ktorymi sa da lokalne znizit bolest v mieste v pichu. Kusocek sa odstrihne, nazov presne neviem, v lekarni Ti poradia. Lieky, ktore nie su vhodne do urciteho veku alebo vahy by som nikdy nepodavala, ani nedavala z nich polku.

belllinka
•
5. nov 2014

Preventivne nepodavaj nic! Podavanim liekov proti horcuke po ockovani sa zvysuje riziko neziaducich ucinkov. A z dvoch moznosti, je paracetamol (Panadol) horsi, cize ak uz, tak mensie zlo je nieco na baze ibuprefenu.

denuss
•
5. nov 2014

nedala by som nic, ak nema teplotu nad 38

gabrielakin
•
5. nov 2014

Podaj to dietatku az ked ma teplotu vyssiu ako 38 stupnov.Kontroluj teplotu pocas noci.Preventivne sa nepodava.

ivetoy
•
5. nov 2014

porad sa s pediatrickou