Môžem ísť s dieťaťom von, keď kašle?
Syn má 10 mesiacov. Má zahlienený kašeľ. Teploty nemáme. ATB neberieme. Môžem ísť s ním na prechádzku? Doma nám je strašne dlho, keďže už nechodíme von 3. týždeň. Najprv som bola chorá ja a potom začal kašlať malý. Najradšej by len 4nožkoval, ale kedže máme prízemný byt, tak veľmi ťaha od spodu. A si sa aj tak prechladil.
Ak nie su teploty, tak sa vonku ist moze, dokonca to aj pomoze, cerstvy vzduch precisti trochu dychaci trakt.......
@luciannka83 ano, skus. prvy den na pol hodinku, ked nebude fukat silny vietor a nebude velky mraz. uvidis, ze mu to prospeje a postupne mozete trosku predlzit vychadzku.
Ďakujem mamičky na názor. Svokra mi stále tvrdí, že dieťa keď je choré, musí byť v rovnakej teplote. A 3 týždne sedieť doma, to je na prášky. A ten môj malý živan by stále chcel niečo vystrájať.
mozes ist na prechadzku kludne niekedy ten studeny vzduch robi velmi dobre na kasel - u nas ked mala dcera ale suchy kasel nam vzdy hovorili ze jej mozeme znizit ten suchy kasel prave studenym vzduchom - riadne zababusit a pootvarat okna. a este nieco pri liecbe tbc tiez robili kury vo vysokohorskych liecebniach tak ze pacienti lezali vonku na terase v zime zakryti kozusinami a dychali cerstvy vzduch 😀
Kludne mozes ist von ale postupne po 15 min natahovat. Ked rad stvrnozkuje daj mu overal a rukavice a moze stvornozkovat aj po snehu urcite sa mu to bude strasne pacit 🙂 nasa mala bola taka nezbenica a veru museli sme vymyslat aj taketo veci nad ktorymi asi ine mamicky s dobrymi detmi len krutia hlavou 😉
nam lekarka povedala, ze pokial dieta nema teplotu, tak von moze ist. samozrejme to treba prisposobit jeho zdravotnemu stavu a neby s nim von dve hodiny, ked kasle 😉

@luciannka83 mozes. kratka prechadza urcite neuskodi. zatial sa ti aspon vyvetra byt