icon

Môžem odmietnuť MRI v prípade mojej dcérky?

Včera o 17:02

Dcérka, 3 roky, oneskorený vývin reči. Hovorí v podstate svojou rečou, ale my jej doma rozumieme, lebo tie svoje slová používa cielene (hoi je von, bu je dnu, bi je tri a podobne). Ale okrem toho má extrémne veľký nárast normálnych slov za posledné asi 2 mesiace (ahoj, teta, ujo, mám, nemám, a iné, vie tiež povedať svoje meno aj mená svojich kamošov), vie skladať puzzle, pozná všetky zvieratká a zvuky čo vydávajú, vie sa bicyklovať, kolobežkovať a podobne. Pracujeme s logopedom, podľa ktorého je úplne normálna a škôlka jej pomôže. Išli sme aj na neuro, keďže na 3r preventívke nám dali výmenný. Nemá neurologický nález, nemá patologický nález, EEG po spánkovej deprivacii nenašlo nič. Teraz si neuro zmyslela, že veď keď sme nič nenašli, tak MRI mozgu (v narkoze). Ja s tým absolútne nesúhlasím. Už splietala aj niečo o diagnostickom centre v BA, keď MRI nič neukáže. Stretli ste sa niekto s takto premotivovaným lekárom? Môžem na to MRI proste neprísť na hospitalizáciu?

Strana
z3
anonym_5776fa
Dnes o 11:07
@sara07

@anonym_5776fa prečo hadžeš špinu na rodičov
tebe neskutočne tie prispevky ležia v žaludku
uvedom si že najskôr musi lekar napisat spravu, spravy , potom uradnik posudok , potom posudkovy schvalit ............. ked tam nič nie je prečo im to schvália
na vine je uradnik+ štát + riaditel uradu čo si prijal ludi na urad - bud sa daju podplatit alebo to nevedia a nechaju sa podviest a schvalia tieto prispevky aj tam kde nemaju byt
prečo si myslíš že prideš na urad vypišeš lajstro a prachy ti cinknu ? len tak lebo chceš
a pre pár ludi čo skutočne podvedu a neopravnene beru + pre uradnikov teraz neviem ktora kategoria čo to schvali maju trpiet rodiny, deti kde to skutočne potrebuju
ano niektoré dg by stačilo keby štát zabezpečil adekvatne školy k dg, asistentov alebo denne stacionare a baba hajde pekne makat kym tam bude dieta .............čo je na sk sci fi

@sara07 ale prosím ta. V tomto korupcnom štáte nefunguje nič.
Vidno, že si nič neriešila na úradoch. Tak tu prosím ta nemudruj.
A naspäť k téme, žiadny lekar nedá MRko len tak. Ako sa tu autorka snaží podsuvat. To je podstata.

autor
Dnes o 11:10
@anonym_fdc898

@sara07 no vieš, ale ja lekárom verím, a takisto aj učiteľom. Co v dnešnej dobe čím ďalej tým viac sú múdrejší rodičia. Co je problém. Je to len môj názor, nikomu neberiem ten jeho.

@anonym_fdc898 ja lekárom tiež verím. ALE sa mi nepáči, že takáto mladá doktorka si na mojej malej ide zbierať bodíky. Už po prvom vyšetrení nám pôvodne dala kontrolu o pol roka, potom si vycucala z prsta (z Gemini) syndróm LK, poslala nás na EEG, že ak nič nenájdu, tak platí kontrola o pol roka a už zrazu keď nič nenašli ani tam, tak hľadáme ďalej a kontrola o pol roka už zrazu neplatí, máme prísť ešte v lete a do toho aj MRI? Nie. To mi nepríde ako normálne staranie sa. Poznám milión deti v našom okolí, ktoré majú oneskorený vývin reči, nie jedno skončilo na neurologii, a ani s jedným nerobili to čo robia s mojou malou. Keby mala dôvod, prosím. Ale nemá. Sama sa vyjadrila, že na dcére nič nezvyčajné nevidí a ešte si tak dodala, že veď škôlka ju naštartuje a potom zrazu otočila o 180°. Bezdôvodne.

anonym_369bd3
Dnes o 12:37

Ak ste zo zapadu, pravdepodobne by MR robili Kramare. Neznamena, ze ak o to ziada vasa neurologicka bez adekvatneho nalezu, ze sa na MR automaticky aj dostanete. A ak aj, tak termin bude o niekolko mesiacov. Ja by som si cestu nechala otvorenu a zatial sledovala. Na neurologii sa deti bezne kontroluju po 6. mesiacoch, kontrolne EEG by som tiez dala robit, ved to nie je ziadne invazivne vysetrenie.

Strana
z3