icon

Môžem použiť Fenistil na ekzém?

oskarkojancok
6. jan 2017

Dobry den chvem sa spitat kojim .moj syn ma 3 mesiace ..a ma na oboci ekzem .mozem.mu dat fenistil.hrozne ho to drazdi a svrbi.

lyndax
6. jan 2017

Ak sa objavi exem, to znamena, ze sa nieco v tele deje. To ze mu natriete kozu neznamena, ze sa vyriesi aj ten problem v tele. Ked sa mu objavil? V tretom/po tretom mesiaci?

prevenar
6. jan 2017

@oskarkojancok

mozes, ale to ti moc nepomoze. akurat to mozno na chvilu zmizne, kym sa to vrati znovu.

aky pise lyndax, skus prist na pricinu . bol ockovany / nebol ockovany ? rodinna anamneza ?

skus zo svojej stravy odstranit mlieko / mliecne vyrobky a idealne aj vsetok lepok. napri mu to bambuckym maslom.

drzim palce .

mom311
7. jan 2017

@oskarkojancok a urcite je to ekzem? Ma aj lupinky? Nie je to seberoicka dermatitida?

janci05
7. jan 2017

Ja som synovi keď mal suchšiu pokožku dávala Infadolan krém. Aj ja keď som bola dieťa som ekzem na tvári mala každú chvíľu a Infadolan doma nemohol chýbať. Zatiaľ vždy pomohol.

lucinka511
7. jan 2017

@oskarkojancok fenistil je na svrbenie .ustipnutie.skor smer kozna oni si s tym vedia dat lepsie rady ako tu na MK.Moze to byt od alergie po bezne.kozne bakterie napr kolegyna mala tak nad obocim zlateho srafylokoka.ale to ti uz poradi kozna.

gabona1
7. jan 2017

Ja by som tiež išla s trojmesačným radšej k lekárke, pretože fenistil podľa mňa nepomôže. Je to len proti svrbeniu, ale ekzém nezmizne. Choď radšej hneď, niekedy je lepšie skôr, aby sa to nezhoršilo.

drobcek26l
7. jan 2017

Ja mam zase úplne opačný názor. Moja kozna mi hovorila že bola na nejakom seminári a že vraj dlhodobé pravidelne užívanie Fenistilu výrazne zlepšuje stav ekzemu. Môj syn mal atopicky ekzém od 2 mesiaca v 3. mesiaci sme začali dávať Fenistil 1x denne jazdy vecer vždy toľko kvapiek koľko mal kg. Dávali sme mu ho skoro dva roky. Ked mal 2 roky aj pár mesiacov ekzém mu úplne zmizol a to sme nemuseli vôbec upravovať stravu ani robiť iné výnimky. Samozrejme že bavlnené oblečenie, kremovanie aj 8x denne a pritialergicke perinky v postieľke ale nič viac. Takze kľudne mu ho daj. Ak mu nepomôže urcite neublíži 😀

maykaaa1122
9. jan 2017

aj ja som pocula podobny nazor..

lubka3232
28. jan 2018

aj moj syn ma ekzem. doktorka nam povedala ze to nemusi sposobovat nieco konkretne, nakolko nikto z rodiny ekzem nema a neprisla som na to co ho sposobuje - nereaguje na stravu ani na praci prostriedok. kremujem mu suche miesta bud bepanthenom care alebo specialnou biodermou na ekzem -vola sa atoderm. plus pouzivame fenistyl. takze ano kludne ho daj, ale vo forme kvapiek a babatko skus natriet niektorou mastickou co som ti napisala

anulienkalenka
23. aug 2018
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

skus, možno pomože. Treba skušat čo zaberie. Nie všetko musi byt atopicky ekzem

gab_riella
29. aug 2018
Používateľ gab_riella je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od gab_riella.

ten je skor na ukludnenie pokožky, neviem či by pomohol aj na ekzem

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
magda15
Odpoveď bola odstránená
12romi34
27. sep 2018
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

myslím si, že je doležite to skušat a ono niečo zaberie. Ale myslím si, že fenistil je naozaj slaby a nemopože. Chce to niečo silnejsie a idelane bez kortikoidov

magda15
Odpoveď bola odstránená
damoska
5. nov 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

niekomu to může pomoct. Ide hlavne aj o tom, o aky ekzem ide. Možno by to potom chcelo kombinovat s kremom na atopicku pokožku

12romi34
20. nov 2018
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

pomohol ti Fenistil na ekzem? Alebo si to riešila inym kremom?

anulienkalenka
6. dec 2018
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

obavam sa, že ten na ekzem velmi nie je.To je skor na ukludnenie pokožky. Na ekzem je poztrebne niečo silnejšie