icon

Možné príčiny hrčky v prsníku u chlapca?

19. jan 2025

Neviete, čo to môže znamenať, detská dr povedala, že to môže byť banalita, alebo aj problém.
Ideme na Endokrinologiu, neviete aké testy sa tam robia?

guudy
•
19. jan 2025

Krv a sono. Ak sa dr nebude pozdavat vysledok, tak biopsia.

mims
•
19. jan 2025

Nam kazali len sledovat, ci sa meni velkost, pripadne zacervenanie. Nebrala ani krv, ani sono. Ze to suvisi s dospievanim a hormonmi. Dajte mi prosim vediet, ako ste dopadli. Tiez mam obavy.

laurikagab
•
19. jan 2025

Môj syn to mal, len v jednom.Riesila som to s doktorom a zevraj hormóny a teraz bude rast ťrychlejsue…a aj tak bolo, vytiahol sa a Hrčka zmizla.My sme to ďalej neriešili.

autor
•
19. jan 2025

@laurikagab
@mims my ideme s tým na Endokrinologiu

lenka7477
•
19. jan 2025

Syn mal rovnaký problém v 14r. išli sme na endokr. tam spravili odbery , skontrolovala Dr. aj ,,dolu ,, a tam bol ešte väčší problém. Do mesiaca mal operáciu , Dg. varikokéla - to mu operovali , a gynekomastia - zdurený prsník - už to má na stálo - bude mať 28 r. . Netreba sa nechať odradiť . Hlavne to treba všetko skontrolovať, hormóny robia svoje a celé telo reaguje v puberte. Možno vo vašom prípade to bude niečo iné , ide o to , že to treba skontrolovať .

autor
•
19. jan 2025

@lenka7477 Ďakujem za odpoveď.

autor
•
19. jan 2025

@lenka7477 by ho mali pozrieť aj dolu? To nejako súvisí o tom nám nič nehovorili

lenka7477
•
19. jan 2025

No náš Jakub bol vypleštený neboj, tiež sme s niečím takým nepočítali ... doktorka hneď keď zbadala ten prsník , automaticky ,,gate dolu ,, všetko so všetkým nejako súvisí , žľazy a hormóny ...

autor
•
19. jan 2025

@lenka7477 My to už sledujeme cca od júna a na toto sa nás nikto nepýtal ani to nespomenul

lenka7477
•
19. jan 2025

Veď ja nepíšem, ze to musí mať Tvoj syn, ja som popísala to čo môjmu zistili hneď pri prvej navševe endokrinológie .Držím palce .

autor
•
19. jan 2025

@lenka7477 Ďakujem

autor
•
22. jan 2025

@lenka7477 poslala nás na urologiu, aby mu spravili USG

@mims tiež to máme sledovať, krv mu zobrala

lenka7477
•
22. jan 2025

Držím palce ! Nech skontrolujú všetko čo treba .

autor
•
22. jan 2025

@lenka7477 Ďakujem

niktooooo
•
22. jan 2025

Presne som to mal aj ja v 13 rokoch. Hrčka ako hrášok vo vnútri presne cez bradavku. Bolo ta zväčšená prsna zľaza ktorá súvisela s hormonálnym dospievaním

autor
•
22. jan 2025

@niktooooo a nejako sa to liečilo? Alebo samo zmizlo?

niktooooo
•
22. jan 2025

to už bolo dávno nepamtam presne ale tušim že nijak. Doktorka povedala že to zmizne po čase a tak aj bolo.

miska2192
•
2. mar 2026

@anonym_autor Dobrý večer, prosím ako vám dopadli vyšetrenia? Syn si dnes tiež objavil hrčku v jednom prsníku (12 r)