icon

Možné príčiny poklesu hmotnosti 3-ročného dieťaťa?

junovka
7. aug 2010

...mam 3 rocnu dcerku , od juna sme mali problemy so soplami, kaslanim, boli sme na alergo, kde nam bola zistena minimalna alegia na roztoce z KO a aj z koz,testov.Lieky zatial neberieme ziadne, len ked je problem so soplami, tak klasicke morske vody-Mar plus...cely jul sme soplili, zapal.markery sa v KO neobjavili / tie nam robili koncom juna /.Uz asi 2 tyzdne sme bez soplov a kasla.V noci sa sem-tam objavi chrapanie, svrbenie nosa, dcerka od kedy su prazdniny mi strajkuje v jedeni, dokonca je schopna nejest nic ani cely den, samozrejme, ked by som jej daval cokolady, Brumiky....tak to ano, to by jedla na kila.V noci sa mi v poslednej dobe budi zo spanku, pofnuka, lahne a zaspi...stava sa to aj zopar krat cez noc, pocas dna je v poslednej dobe nejaka nesvoja, podrazdena, obcas pofnuka bez priciny....no najviac ma zarazilo ze mi pocas mesiac schudla aj 1kg.Naposledy mala vysku 104 cm a vazila 18,5 kg, teraz ma vysku rovnaku len na vahe mi ukazuje 17,5 kg Predposlednu noc mala teplotu 37,2 °C, to som jej namerala len raz pocas noci, inak bola bez teplot a tak isto aj pocas dna....v tu noc mala vlastne problem s dychanim v nose, proste tazko sa jej dychalo na nostek, ale sople v nom nemala....mohlo ta teplota suvisiet aj stym???a moze teplota suvisiet aj s tym, ze bolo v noci horuco, mala bola troska spotena.......neviem co si o tom vsetkom mam mysliet.Rozmyslala som, ze by som jej sla k pediatricke dat vysetrit KO.....a ako je to vlastne s tym poklesom na vahe, mam si robit starosti??Ak mate niektora s takym to nieco skusenosti, tak budem rada, ked sa s tym somnou o ne podelite.

Strana
z2
junovka
autor
19. aug 2010

@strapco13 odkedy Nely berie Aerius+ Pamycon, tak v noci mi zacina chrapat 😕 😕 ....moze sa jednat o reakciu na lieky??Vdaka

meza
19. aug 2010

ahoj Junovka,aj moj syn berie Aerius od troch rokov a uz bude mat 9,tiez velmi chrapkal ale aj sme mali problemy s mandlami,vlastne neustali zapal,ked mal srtyri tak mu vybrali nosne ☹

strapco13
19. aug 2010

@junovka tak ako na kazdy liek moze byt alergicka reakcia aj na liek na alergiu..to su tie paradoxy 😅 ..jeden z velmi zriedkavych neziaducich´ucinkov aeriusu je opuch...skus ho na par dni vysadit a uvidis..ak sa dychanie zlepsi, treba skusit antihistaqminikum z inej skupiny z uplne inou ucinnou latkou
ak sa nezlepsi..treba patrat po pricine
rovnaka reakcia moze byt aj na pamycon..lenze to sa nikdy nevie kym sa liek nevyskusa
ale predpokladam, ze pamycon uz predtym uzivala /je to casty liek v pediatrii/..tak skor ide o reakciu na aerius

junovka
autor
19. aug 2010

@strapco13 ano Pamycon uz mala parkrat, ten jej vzdy pomohol, kdezto Aerius este nemala.A to mozem len tak vysadit Aerius??Pytam sa preto, lebo teraz nie som si ista, ci to pri Aeriuse som citla, ze treba vysadit postupne... 😕 Davam jej ho na vecer, lebo stale rano mavala problemy s upch. nosom, kdez to pri starsej jej ho aplikujem rano, lebo mava v noci problemy s upch.nosom 😝 😅

strapco13
19. aug 2010

@junovka vysadzovat postupne sa mysli po dlhodobom /viacmesacnom/ uzivani, kedy moze vzniknut akoby abstak pre telo 😅

lenkabuckova
26. aug 2010

@junovka ahojky dlho som sa neozvala. My sme na alergologii dopadli tak že nám ani krv nebrala, až vo februári. Zatial ju nechá bez liekov a uvidí ako bude zvladať školku po zdravotnej stranke. Takže urobia s nej testovacieho králika. Tento týžden som zbadala že sa jej začína vraciať spať alergia na mlieko, takže mám ju sledovať a uvidí sa. Hrozné tí padiatri v dnešnej dobe. Som zvedava ako to dopadne. Nam už další krát robili testy na parazity a tiež negatívne, na somarinách ju testuju ale aby jej pomohli s tým mliekom tak to nie, že to mohla mať nejaky výrus, ale pritom kašovitu stolicu má len pri mliečnom inak je všetko o.k. Držíme palčeky aby ste sa čím skor z toho dostali, ahojte

junovka
autor
27. aug 2010

@meza velmi dobre veim, o com pises s tou nos.mandlou.Tiez som si so starsiou s tym vsetkym vytrpela.Na 5,5 roka jej vybrali nos.mandle a odvtedy chrapanei nepozname 🙂 /klop-klop/Tiez od 3 rokov berie Aerius, potom ked sa jej alergeny znizili, tak sme zcali brat len obden, potom nam alergicka nasadila vakciny, tie jej troska tiez znizili alergeny, teraz vakciny mame vysadene, Aerius v lete berieme opat kazdy den, koncom septembra ju chce opat testovat aj KO urobit..... 😝
@strapco13
@lenkabuckova dnes sme boli na KO, hned ma v dverach nasa pedina sprdla, ze co saliem, ze chcem dietatu odber krvi robit opat, som povedala, ze zastup.lekarka nam povedala, ze by bolo dobre opatovyn odber, pozrela mi do papierov a vravela, ze Le mala 4,58, ze to neni nic....ale ze ked sme uz tu , tak jej vezmeme opat.V pondelok mame vysledky, odnes sme zacali brat ATB na predpis krciara, taktiez Aerius berieme, probiotika......a teraz neviem, ci mam davat jej nadalej Piridoxin, alebo nie 😕 😕??? Brala ho 2 tyzdne

junovka
autor
27. aug 2010

@lenkabuckova a ako si zistila, ze sa jej opat vracia alergia na KM? 😕 Starsia ju tiez mala , ale cca na 4 roky z nej vyrastla.

junovka
autor
30. aug 2010

@strapco13 vysledky KO mame uz OK, Leu mame cez 6, co ma tesi 🙂 ....len teraz sa trapime s dychanim cez nos, hlavne v noci.Berieme ATB Dalacin....a ja neviem ci ma to s tym suvis, ale odkedy ho berieme, tak mame v noci taketo stavy s dychanim 😠 😕 😕 ...berie aj Aerius a probiotika.Pokial jej rano nestrieknem Mar plus do nosa, tak mi nevie nic vyfukat...potom je to o cosi lepsie, sople su biele az priesvitne....a detto ma aj starsia, ze posledne noci sa jej tiez horsie dycha na nos, jej davam tiez len Aerius.Este som sa ta chcela opytat, ci mam davat malej nadalej ten Piridoxin alebo nie??

strapco13
30. aug 2010

@junovka kolko Ti chyby do vybratia davky?
Mar plus jej mozes striekat aj castejsie 😉
Mozno je teraz pre ne alergicka sezona ☹ ..ja sa mam momentalne tiez priserne 😝

junovka
autor
30. aug 2010

@strapco13 ATB berie od piatka rana, kazdych 8 hodin a este mam v zasobe jednu nerozrobenu flasticku....a vlastne kolko dni by som mala podavat tie ATB???A koli comu sa pytas??,Myslis, ze by to bolo od tych ATB?? 😕 😕

strapco13
30. aug 2010

@junovka myslela som na ten pyridoxin
ATB treba vybrat celu davku...u nich alergicka reakcia je skor vo forme koznej vyrazky

junovka
autor
30. aug 2010

@strapco13 aha...tak 2 tyzdne sme brali pred odberom co sme absolvovali v piatok....zatial jej nedavam.A co sa tyka tych ATB, tak som sa docitala v prib.letaku, ze medzi nez.ucinky moze byt aj anafylakticka reakcia....snad to, ze ma problem s dychanim na nos nie je pricina??? 😕 ...alebo ano?, 😨

strapco13
30. aug 2010

@junovka pri anafylaxii by ste uz boli v nemocke, takze klud..to je velmi vazna a velmi rychla a silna alergicka reakcii..tam je stazene dychanie v priedusnici, takze je tam dusenie
ja by som dala este tyzden ten pyridox, nech sa telo nasyti a potom uz nemusis

junovka
autor
30. aug 2010

@strapco13 co sa tyka tych ATB, tak ako som pisala, mam este jednu nerozrobenu flasticku, ta co teraz davam, tak tusim vystaci mi do zajtra, dokopy to bude 5 dni, a potom otvorim dalsiu a mam davat jej dovtedy pokial ju tiez celu nevypije, alebo staci brat dokopy ATB 7 dni??Lebo vo stvrtok ma ist uz do skolky, tak neviem ☹ 😒 ........a nevadi ked bude brat Pyridoxin a aj probiotika?

strapco13
30. aug 2010

@junovka nevadi ak sa berie aj prydox aj probiotika, Dalacin sa dava 10 dni

Strana
z2