Možný autizmus
Ahojte zienky. Idem si viac menej po psychycku podporu a vase skusenosti. Mame krasneho usmievaveho 2 rocneho chlapca ktory nam este vobec nerozprava ani mama,tato proste nic len svoja rec gaga, kaka, ge a podobne. Najprv sme si mysleli ze je proste taky no potom sa nam narodil druhy syncek teraz ma 4 mesiace a on je uplne iny. Viem normalne. Zacali sme starsieho riesit u lekarov, najprv neurologicka ta sa nam nijako vlasyne nevyjadrila a potom deyska psychologicka ktota nam naznacila ze ma znaky autizmu a poslala nas do Trnavy k Dr. Janosikovej, do BA a este do ZA. Syncek velmi malo udrzuje ocny kontakt, nevie ukazat na vec prstom iba nas zobere za rujua odvedie nas presne tam kde sa vec ktoru chce nachadza, velmi rad kruti kolieskami na autach od malicka, auticka uklada do radu no aj sa s nimi normalne hra, legove kocky stavia podla velkosti, snazi sa hrat s detmi no mam pocit ako keby nevedel s nimi nadviazat kontakt. Pozera sa na nich a tesi sa ked ich vidi sa hrat. Nema problem so zmenou prostredia. Mozeme ist na hocijake detske ihrisko on sa rozbehne za preliezkou ktora ho zaujme a hra sa. Pekne papa moc nevymysla len ten ocny kontakt a rec. Ja ako mama vnutorne citim ze je uplne v poriadku no niekde v kutiku sa bojim mozneho autizmu. Dakujem za kazdu vasu skusenost aj radu ☺a deti s ktorymi by sa rad hral vacsinou su to starsie deti
@janulla1 ahoj. Asi si sa chcela opytat mna 😃 Neurotreska je zmes oleja z trescej pecene, CBD, vitaminov, rozmarynoveho oleja. Je bohata na omega 3 kyseliny v tom spravnom pomere, ktory stimuluje vyvin a dozrievanie nervovej sustavy, upravuje spravanie u deti s ADHD, autizmom a inymi neurovyvinovymi poruchami. Syn to uziva uz asi 3 roky, ale my sme mu dopriali sj mnozstvo inych stimulov, intervencii a terapii, takze tazko povedat, co zaposobilo - asi vsetko dokopy. Efekt urcite vidim, kedze mu to kupujem kazdy mesiac, nie za lacny peniaz. Musim ale napisat, ze syn nie je autista, ma naruseny vyvin reci a teda teraz v 7 rokoch uz rozprava krasne zrozumitelne, vratane “r” a je to proste sikovny chalan, aj ked ma svoje “zvlastnosti” 😊
@seahorse27 ďakujem za odpoveď, syn má za sebou veľké množstvo rôznych terapii, rôzne doplnky výživy, má už 14, nakoniec z ťažkého autizmu, ktorý nám splechla do tváre jedna pani doktorka ma ADHD, oneskorený vývin reči a aspergerov syndróm, klop klop posunulo ho to všetko dopredu, lenže cca 2-3 roky do zadu sme bohužiaľ museli nasadiť aj lieky kvôli škole a stále je veľmi pohyblivý a ťažko sa sústredí a už rok mu nedávam žiadne iné doplnky, lebo už som mala pocit, že je to stále rovnako :( vyskúšali sme rôzne prípravky a chcela by dom ešte niečo skúsiť, prosím Ta a odkiaľ objednávate? Ďakujem a nech sa synovi naďalej tak darí☺️
@janulla1 ak je u vas dominantna porucha pozornosti a potrebujete zlepsit sustredenie kvoli skole, tak by som medikaciu nazatracovala - je to na prechodne obdobie. Ked nebude treba, vysadite. Neurotresku objednavam z anionshop alebo dedrashop. Vyskusajte na 3 mesiace. Ak nebude efekt, skuste vyzivovy doplnok Acutil - kupite v lekarni.
@seahorse27 ďakujem ❤️

@a_driana jak ďakujem teraz som si všimla, že som zle označila☺️