icon

Môžu sa koliky vrátiť?

anicka246
14. máj 2014

Ahojte mamičky, máme 8 mesačného synčeka, kojený a prikrmovaný, asi mesiac mu dávam kašičky na večer, nebol žiadny problém, ale posledné dni sa mu nedá vykakať, mal aj predtým také dni ked aj 4 dni nekakal, ale vraj to je normálne.. no teraz už tretí večer plačkal, dneska sme už kašu nedali lebo vraj aj tá zapeká, tak som dala výživu a MM a aj tak plakal, prdel.. prosím vás, môžu sa vrátiť koliky? Mal ich 4,5 mesiaca na začiatku... Alebo je to spôsobené tým prechodom z MM na kaše... Dakujem za všetky rady..

ushuaia
14. máj 2014

@anicka246 my sme koliky nastastie nemali, vravi sa ze koliky ustupuju cim je dietatko starsie, ako sama pises tvoj syncek koliky maval...,ale neviem nezda sa mi aby prikrm sposobil koliku. skusala si pocvicit nozickami ked sa nemoze vykakat ? nasa mala mala tieto problemy na zaciatku je na UM+ reflux, Dnes 7 mesiacov pekne kaka aj napriek UM (to vie tiez zapiect), reflux sa upravil ale nadalej pokracujem v AR mlieku, Viem velmi som ti neporadila, ale ked to bude pokracovat, nenchaj malickeho trapit a navstiv pediatra

kiki68
15. máj 2014

ja som ako dieta mavala strasne bolesti, vracalo sa to, nakoneic uz viem,co to robilo, zistila som to strasne neskoro,az v dospelosti,ked uz sa s tym nedalo vydrzat. Mam intoleranciu lepku. Ja som si cely cas blba myslela,ze to tak maju vsetci,ked zjedia nejake pecivo,ze im je tak zle,len to nepovedia. Houbajs, im nic neni, mna to mohlo prizabit. Keby to neprechadza isla by som na gastro,ci nahodou v tych prikrmoch nie je nieco,co dieta vobec netoleruje.

sheila72
15. máj 2014

Tak všeobecne umelá výživa vraj viac zapeká ako MM. Asi sa mu tá kaša horšie trávi a preto má bolesti brucha. Ja si myslím že to je tým prechodom.

anicka246
autor
15. máj 2014

@sheila72 Takže myslíš že mu ju mám dávať aj tak? či mám radšej teraz počkať a potom vyskúšať zas?

sheila72
15. máj 2014

@anicka246 no naša mávala tiež koliky až do 4.mes a ja by som počkala že kým sa vykaká a potom dať zas ale menej. A ak nebude bolieť bruško tak zvýšiť dávku a ak hej tak zas počkať. Ono si to bruško potom zvykne 🙂