Multifokálne sklá pre deti
Prosím vas, musim sa opytat takto verejne v diskusii, ci nosi vase dieta multifokalne skla. Nikde som nenasla ziadnu diskusiu. Cim viac optik som pobehala, tym vacsi chaos z toho mam. Ceny za 1 sklicko od 125-250€. Neviem vobec na co sa mam pri vybere zamerat. Vela citam, ze si ludia na tieto typy skiel nevedia zvyknut. Nema tu niekto osobnu slusenost? Syn ma 8 rokov.
Ja mam multifokaly už kopu rokov, chvíľku trvá si zvyknúť...ale je dobre si vyberať kvalitné skla...mam aj skla za 250€ aj za 1000€ a to sa nedá porovnať...
Co sa tyja deti, neviem poradiť...
Nrpocula som o tom, že by dieta malo multifokalne
okuliare
Robim v optike ale žiadnemu dieťaťu sme nikdy multifokal nedávali.
@ariannazara a co teda bifokalne?
Dcera mala asi 2 roky multifokalne. Az teraz citam, ze mozu byt rozdiely... nase skla stali 400e (rakusko). Nestazovala sa na ne ani raz
@ariannazara a co teda bifokalne?
@vierka0508 u nas je situacia taká, ze syn ma od malicka tupozrakost. Tu sme zakryvanim zdraveho oka a spravnymi dioptriami dorovnali na uroven zdraveho oka. Druhy problem je ze na jedno oko skuli. Pichali mu botulotoxin do oboch vnutornych ocnych svalov. Pomohlo to velmi. Uz je skoro 3/4 roka od aplikacie a uhol skulenia je minimalny, akurat este na pozeranie do blízka mu dal doktor dioptriu, aby mu to vraj este viac pomohlo.
Dcera mala asi 2 roky multifokalne. Az teraz citam, ze mozu byt rozdiely... nase skla stali 400e (rakusko). Nestazovala sa na ne ani raz
@guiseppinka kolko mala rokov ked jej ich predpisovali? A aky bol dôvod? Ďakujem
@guiseppinka kolko mala rokov ked jej ich predpisovali? A aky bol dôvod? Ďakujem
@vierka0508 dovod netusim, navrhli to u ocnej. Myslim, ze druhy a treti rocnik ich mala. Bud rok alebo nieco cez rok. Uz neviem... potom som menila dr a ta jej ich zrusila, ze netreba. Takze netusim
@vierka0508 dovod netusim, navrhli to u ocnej. Myslim, ze druhy a treti rocnik ich mala. Bud rok alebo nieco cez rok. Uz neviem... potom som menila dr a ta jej ich zrusila, ze netreba. Takze netusim
@guiseppinka ok a pri výbere si davala aj na niečo pozor? Pripadne ti radili ake skla vybrat? Lebo fakt mam z toho hokej, v jednom meste take rozdiely v cene skiel. V kazdej optike sa tvaria, ze oni maju tie najlepšie.... 🤔
@vierka0508 ceny za multifokál sú rôzne podľa šírky koridoru a povrchovej úpravy, ktorá tam je použitá. Ak chceš, napíš mi, vysvetlím ti to 🙂
@guiseppinka ok a pri výbere si davala aj na niečo pozor? Pripadne ti radili ake skla vybrat? Lebo fakt mam z toho hokej, v jednom meste take rozdiely v cene skiel. V kazdej optike sa tvaria, ze oni maju tie najlepšie.... 🤔
@vierka0508 nie. V at to inak funguje. Dosla som do optiky, videli recept na multi, ze poistovna to preplaca a bol to nejaky balik, jediny. Netusim co tam bolo.
Nemyslite náhodou Mio smart skla? To sú špeciálne, ktoré majú zastaviť rast oka a tým pádom an rast dioptrie
@vierka0508 ani bifokal ani multi deťom nikdy nepredpisovali.
Jedine miosmart ktoré zabraňujú tomu aby sa zvysovala dioptria je tam rok zaruka ze ked sa dioptriq zvýši hoci aj o stvrtku nový par šošoviek je zdarma. Ale o multi a bifo pre deti som nikdy nepočula, ale mozno je to možné ale v našich končinách to doktorky nepredpisuju. Co nato ocna? Dieta nevidi do blízka ani do diaľky?
@vierka0508 podla mna si si nieco poplietla
Ak potrebuje len na citanie ziadny bifokaly ci multifokaly nepotrebuje ale klasicke okuliare
Za cele moje posobenie som nevidela predpisovat multifokaly dietatu na detskej ocnej ambulancii
@vierka0508 ceny za multifokál sú rôzne podľa šírky koridoru a povrchovej úpravy, ktorá tam je použitá. Ak chceš, napíš mi, vysvetlím ti to 🙂
@taktotedanie nie nepoplietla, aha pozri predpis
@ariannazara
@kleopatra32 o tom koridore mi vysvetlovali v jednej optike akurat to, ze si nemame dat uplny zaklad, tam je ten koridor najužší, ale aspon taky standard.
@ariannazara
@kleopatra32 o tom koridore mi vysvetlovali v jednej optike akurat to, ze si nemame dat uplny zaklad, tam je ten koridor najužší, ale aspon taky standard.
@vierka0508 fuha to su veľmi vysoke dioptrie to ked ti niekto spravi bude to neskutočne drahé, musia sa stenšiť.
Držím prsty aby ste našli nejakú optiku ktorá vám to spraví. Ale priznám sa este som to nezazila. Skúsim sa spýtať šéfky ona v tom odvetí robi uz 20 rokov.. a napíšem ti
@ariannazara
@vierka0508 zaujimave..
drzim palce aby ste nasli optiku, ktora vam to spravi a aby si dieta zvyklo kedze to bude drahy spas a jednoznacne je tam dolezity ram
@vierka0508 moja dcera ma a zvykla si hneď v prvy den. Minule dokonca hladala okuliare a mala ich na ociach 😃 ma 10 rokov
@ariannazara
@vierka0508 alw teda my byvame tiež v AT, vysli nas okolo 150e, zvysok platila poistovna
@vierka0508 zaujimave..
drzim palce aby ste nasli optiku, ktora vam to spravi a aby si dieta zvyklo kedze to bude drahy spas a jednoznacne je tam dolezity ram
@ariannazara
@taktotedanie
Vase komentare ma prinutili pozriet si spravu od lekara. Neviem ci to chapem dobre, ale je ten predpis napisany spravne, podla toho co uviedol lekar? Ale oba pisal on.
@ariannazara
@taktotedanie
Vase komentare ma prinutili pozriet si spravu od lekara. Neviem ci to chapem dobre, ale je ten predpis napisany spravne, podla toho co uviedol lekar? Ale oba pisal on.
@vierka0508 este toto je na tej sprave
@ariannazara
@taktotedanie
@vierka0508 áno, je tam to isté napísané, v optike stačí dať recept. Tam určite trošku tenšiť, aspoň základné tenšenie. A máš tam bifo alebo multifokál predpísaný. Bifo je podstatne lacnejšie, ale tak pre chlapca v takomto veku by som radšej ten multifokál. My sme robili tiež chlapcovi v tomto veku multifokál, dávali sme takú zlatú strednú cestu. Aby bola aj cena prijateľná aj koridor slušný, aj povrchová úprava.

Robim v optike ale žiadnemu dieťaťu sme nikdy multifokal nedávali.