Multivitamíny a ich užívanie 3 ročnou dcérkou
začala som dávat mojej dcérke multivitamín Echináčkovia,ked nastupila do školky v septembri.Dávam jej každý den.Kto nám vie poradit ,či treba aj prestávka????Alebo sa to može užívat každý den bez prestávky?Dakujem.
alebo by som jej dala kvalitne vitaminy,bez zbytocnych farbim,konzertovantov,mozno aj ecok a arom.
my sme na podporu imunity po nastupeni do skolky brali imunoglukan. dufam ze tam je menej chemie ako v tychto vitaminoch. ak bolo treba tak probiotika a ak uz naozaj horelo tak kolostrum. Ci treba prestavku v Echinackoch neviem poradit ale asi ano. a ak nema nejaky nedostatok vitaminov a dcera si to doslova nevyzaduje nedavala by som jej ich.
Ked sa mi dcéra vyhádzala z multivitamínového Pikovitu a niekedy neskôr i z multivitamínového džúsu vykašlala somsa na všetky vitamíny.. občasne dostáva C-čko, to si dávam aj ja.. občasne.. a klop, klop.. patrí k tým zdravším deťom v škôlke
deti multivitamíny neberu,tak neporadím-no urcite by som martankov,echinacikov a podobne nedala-to je len biznis pre lekarnikov a firmy co to vyrabajú ble ble fuj!!!!
ak treba niaky vitamín doplniť tak urcite po dohode z lekarom a ten ti povie ci už cecko,becko a podobne...
@inhotep
Tak nam pani ucitelka letos na pocatku jara doporucila take navstevu lekarny. Jedno z dvojcatek bylo velmi unavene - permanentne. Nebylo to jen sezonou, ale i tim, ze nosila dlouho tezkou sadru (zlomenina lokte)...tak jsem jako poslusny rodic naklusala do lekarny a pravidelne davala multivitamin...ale muzu Ti rict, ze to vuuuuuuuuubec nepomohlo... 😉 Pomohlo az slunicko... 😉
Ohledne doporucene konzumace techto doplnku stravy, my mame na krabicce napsano, max. 1 baleni na zacatku kazde sezony....Takze 4x za rok s pravidelnou prestavkou 3ech mesicu 😉
p.s. Jen se Te zeptam, nevypozorovala jsi nejake svedeni nebo pupinky na telicku, obliceji....??? Bombardovani vitaminy ma vetsinou nasledky ☹
Dakujem pekne všetkým mamičkám za radu.Veríte-neverite,opýtala som sa od pani lekárky,či treba prestávka,ako dlho máme brat multi.odpoved:ja neviem Vám poradit,ako myslite,ale ,ked je dost často chorá,tak jej dávajte.Ona len antibiotiká "pozná".A už máme novu p.doktorku!p.s.chvála bohu,ńemá malá žiadné vyrážky
@inhotep Dospelí a deti nad 12 rokov – užite 1 – 3 kapsule denne. Niektoré štúdie dokázali, že Echinacea purpurea s dlhodobým užívaním stráca účinnosť, preto by sa mala nepretržite užívať maximálne 8 týždňov a potom si dajte pauzu niekoľko týždňov.
toto som este nasla na nete priamo v pribalovom letaku
@inhotep Podobná diskusia bola dávnejšie aj tu: https://www.modrykonik.sk/forum/tema/martankovi....
Pri echinacei a dokonca aj pri imunoglukáne sa odporúča prestávka ... s preparátmi z lekárne to netreba preháňať, istejší je pravidelný prísun vitamínov v ovocí a zelenine (čím som vlastne len zopakovala, čo tu už bolo napísané 😉 ). Nech vás choroby obchádzajú!
my na prevenciu v prechodných obdobiach používame Martankov,malej velmi chutia od prvého momentu a musím povedat že je badatelné,že nám je menej chorá a odolnejšia,takže my si chválime 🙂 a musím povedat,že na martankoch žiadne éčka nevidím 😕 samozrejme neberieme ich nonstop, a od septembra,kedy nám malá nastupuje do školky jej ich určite budem podávat.....tiež by som bola radčšj,keby mi Tami zjedla namiesto Martankov viacej ovocia a zeleniny,ale proste okrem jablčka a bananu a sem tam mandariniek mi z ovocia momentálne nechce nič,zo zeleniny mrkvu,paradajku,papriku,ale také že kapustu u nej proste nehrozí,tak preto sme skúsili Martankov a sme spokojní 🙂
My na prevenciu počas zimného a crípkového obdobia poyžívame Hlivu ústricovú. naša dcéra okrem ovčích kiahní nebola chorá celú zimu.Ten prípravok bol vhodný pre deti od 6-tich rokov. Užívali sme 1 tabletku denne.Teraz v septembri pôjde 1. krát do škôlky aj druhá dcéra, tak budem musieť kúpiť niečo vhodné aj pre menšie deti. Ale od hlivy neupustím. Viem že existuje aj sirup Hliváčik, ktorý je vhodný myslím že od troch rokov.

@inhotep tento produkt sa nedoporucuje brat viac ako dva tyzdne....no nechapem koli comu davate takemu malemu dietatu multivitaminy...predsa je lepsie jest vela ovocia a zeleniny nie sa napchavat tabletkami....